بازاریابی مد | نمونه‌های عملی و قابل اجرا از بازاریابی در دنیای مد

به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0

بازاریابی مد چیست؟

از آن جا که ما اغلب اوقات از نگاه مصرف‌کننده با بازاریابی مد ارتباط برقرار می‌کنیم، ممکن است تصور کنیم که تصویری واضح از این مفهوم در ذهنمان نقش بسته است اما قادر به درک همه استدلال‌ها و منطق پشت آن نباشیم.

بازاریابی مد عبارت است از تبلیغ یک برند مد در بازاری مناسب به روش‌های مختلف که تبلیغات چاپی یا آنلاین، از حضوری گرفته تا دیجیتال را در بر می‌گیرد. به یاد داشته باشید که مد چیزی فراتر از لباس است. این صنعت شامل لوازم جانبی متنوع از جمله کلاه، کفش، جواهرات و لباس می‌شود که به افراد کمک می‌کنند تا سبک خاص خود را برای دیگران به نمایش بگذارند.

نمونه‌هایی موفق از بازاریابی در دنیای مد

  1. Allbirds

بازاریابی مد

با دانلود نرم‌افزار Allbirds بر روی سیستم‌عامل iOS می‌توانید تجربه‌ای مخصوص به خود را پشت سر بگذارید.

هنگام ثبت سفارش آنلاین همیشه این سؤال برایمان پیش می‌آید که لباس موردنظر چگونه بر تنمان خواهد نشست. Allbirds در قالب یک تجربه آزمایشی درون برنامه‌ای و با استفاده از فناوری واقعیت افزوده این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا ببیند با پوشیدن کفش چه شکلی پیدا خواهید کرد. برای تبلیغ این ویژگی، Allbirds دست به راه‌اندازی یک سری آگهی تبلیغاتی ویدئویی در رسانه‌های اجتماعی زد که نحوه پرو مجازی لباس را به افراد نشان می‌دهد. در ادامه این آگهی تبلیغاتی به شرح آن دسته از دلایل زیست محیطی می‌پردازد که برند با توجه به آن‌ها در مسیر فعالیت خود پیش می‌رود.

مطالعه بیشتر: نکات مهم در بازاریابی مخاطب

2. بازاریابی مد Warby Parker | خلاق باشید!

برنامه Warby Parker

Warby Parker اقدام مشابهی را انجام داد تا مشتریان بتوانند تصور کنند که عینک انتخابی قبل از ثبت سفارش چگونه بر روی صورتشان می‌نشیند. مدیران و کارمندان این خرده‌فروش آمریکایی امکان کسب یک تجربه برنامه محور را ایجاد و با انجام یک سری آزمایشات مجازی و پخش تعدادی آگهی تبلیغاتی تلویزیونی کاری کردند تا همه درباره آن صحبت کنند. از آن جا که این ایده نسبتاً جدید است شاید بسیاری از افراد با آن آشنایی نداشته باشند در نتیجه یک آگهی تبلیغاتی تلویزیونی نحوه کار با این برنامه، تصمیم‌گیری برای خرید و در نهایت ثبت سفارش را به مخاطبان نشان می‌دهد.

  1. Patagonia

کمپین «Worn Wear»

Patagonia نیز می‌خواست از اقدامات بازاریابی خود برای صحبت کردن درباره موضوعی فراتر از برند خود بهره ببرد. مدیران این شرکت برای آگاهی بخشی درباره حفظ محیط زیست و استفاده بهتر از منابع موجود، دست به راه‌اندازی کمپین «Worn Wear» زدند. در ادامه آن‌ها راهی جاده شدند و همراه با یک تیم متشکل از چند نفر تعمیرکننده لباس، به همه جای کشور سفر کردند. در این مسیر از مردم دعوت می‌شد تا لباس‌های قدیمی خود را بیاورند و به آن‌ها جانی تازه ببخشند. این نوع اقدامات بازاریابی بلندمدت تعهد به بار می‌آورد اما انجام وظیفه مطابق با فلسفه وجودی برند همان چیزی است که هر برندی می‌تواند حتی در ابعادی کوچک‌تر نیز آن را امتحان کند.

  1. Ted Baker

بازاریابی مد

Ted Baker با استفاده از تجربه یک فیلم 360 درجه‌ای، کاتالوگی تعاملی یا همان «lookbook» را ارائه داد. این ویدئو شامل صحنه‌هایی تصویری از زندگی روزمره اعضای یک خانواده در اواسط قرن بیست و یکم می‌شود. سبک طراحی صحنه آن قدر مینیمال است که نمی‌توان به‌درستی نوع پوشش و لباس‌هایشان را نشان داد. همراه با این ویدئو یک سری فیلم تجاری با سوژه صنعت مد و با هشتگ #MeetTheBakers به نمایش گذاشته می‌شوند. حتی اگر چنین بودجه کلانی را در اختیار ندارید، هر کسی می‌تواند به نوبه خود نوع پوشش اعضای خانواده‌اش را در قالب یک ویدئو به تصویر کشیده و نشان دهد که چگونه می‌توان به سبک رسمی یا غیر رسمی لباس پوشید.

  1. DKNY

کمپین #DKNYStateofMind

DKNY در کمپین #DKNYStateofMind خود از قدرت هشتگ و نام برند متشکل از چهار حرف مختلف بهره برد. این هشتگ در میان اینفلوئنسر‌ها، بلاگر‌ها و انواع دیگر تولیدکنندگان محتوا محبوبیت فراوانی پیدا کرد. علاوه بر راه‌اندازی یک خط تولید جدید، مدیران برند دست به ارسال پیام‌های گرافیکی الهام بخش با استفاده از حروف D، K، N و Y زدند. به این ترتیب هویت برند خود را چه در حوزه لباس و چه در حوزه پیام به رخ دیگران کشیدند.

  1. Everlane

بازاریابی در دنیای مد و فشن

یکی از چالش‌های فروش در دنیای مد کمک به درک این موضوع توسط خریدار است که متوجه شود تکه لباس خریداری شده چه زمانی به کارش می‌آید. تماشای تصویر لباس در یک کاتالوگ شاید نتواند شما را متقاعد کند که آن را بخرید. Everlane با راه‌اندازی یک کمپین بازاریابی اینفلوئنسر محور از وبلاگ‌نویسان صنعت مد خواست تا لباس بر تن از سه زاویه مختلف عکس بگیرند. این به خریداران کمک خواهد کرد تا با تنوع موجود در محصولات شرکت آشنا شده و در کنار آن لباس‌ها را بر تن زنان با سایز‌های مختلف ببینند. با وجود به اشتراک گذاری تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌نویسان مطرحی از جمله «Gplden Girl» نیز آن‌ها را پوشش داده‌اند. این اتفاق برای سئو و بک لینک‌های Everlane نتایج بسیار خوبی را در پی داشت.

بیشتر بخوانید:  هشت عامل تخریب‌کننده‌ی برند شما Brand + اینفوگرافیک

7. بازاریابی برند نایک

بازاریابی مد

fatshion marketing گاهی اوقات از فروش کفش فراتر می‌رود و می‌تواند افراد با طرز تفکر و فلسفه خاصی را به‌سوی خود جلب کند البته حتی در این شرایط نیز آن چه می‌پوشیم حامل یک پیام خواهد بود.

نایک سابقه‌ای طولانی در زمینه انتشار آگهی‌های تبلیغاتی به‌یادماندنی دارد. در چند سال اخیر یک حرکت جالب و خاطره‌انگیز با شعار «Just Do It» شروع شد و در نهایت منجر به راه‌اندازی کمپین فوتبالیست معروف، Colin Kaepernick، موسوم به «Believe in Something» (به چیزی باور داشته باش) گردید. این نوع بازاریابی مد لزوماً محصولات واقعی برند را به نمایش نمی‌گذارد بلکه باعث می‌شود تا یک موضوع نقل مجلس همگان گردد. با موضوع گیری و راه‌اندازی یک کمپین پیرامون آن، برند‌ها می‌توانند خود را با طرز تفکر خاصی وفق دهند که ممکن است در جهت متقاعد ساختن مصرف‌کننده برای خرید و استفاده از محصولاتشان مفید واقع شود.

  1. Lululemon

برند Lululemon

به روشی مشابه با موضع گیری‌های نایک، Lululemon نیز از جامعه دلخواهش برای برندسازی استفاده کرده است. مدیران شرکت درباره این موضوع با مردم صحبت می‌کنند که به اعتقاد آن‌ها لباس‌های ورزشی‌شان قادرند به مردم کمک کنند تا بنا به میل و سلیقه خود روز‌ها را بگذرانند.

آن‌ها از پلتفرم‌های رسانه اجتماعی خود برای شکل‌گیری جامعه محبوبشان استفاده می‌کنند، ایده‌ها و نکاتی را با دیگران به اشتراک می‌گذارند و به سایرین اجازه می‌دهند تا از طریق برنامه سفیر خود، تجربیاتشان را شرح دهند. در همین راستا، آن‌ها از این پلتفرم‌ها نه‌تنها برای به اشتراک گذاشتن لباس‌های خود بلکه به اشتراک گذاشتن رهنمود‌هایی کمک می‌گیرند که از خود و جامعه دلخواهشان انتظار دارند به آن‌ها عمل کنند. مثل نایک، این نیز نوعی بازاریابی با استفاده از اهداف، انتظارات و آرزو‌های منتخبی از مردم جذابیت آفریده و فراگیر است.

  1. Boden

بازاریابی مد

وقتی نوبت به بازاریابی در دنیای می‌رسد، گاهی اوقات می‌توان آن را در حضور در زمان مناسب و ارائه پیشنهادی خوب خلاصه کرد. به عبارت دیگر ساده انگاشتن آن می‌تواند از مؤثرترین ابزار بازاریابی در دنیای مد به شمار رود. برای مثال یک پست در صفحه فیس بوک Boden مایو‌های این شرکت را در قالب تصاویری از سواحل زیبا و خیال‌انگیز نشان می‌دهد. این اتفاق هم‌زمان با شروع ماه آوریل و گرم شدن هوا رخ داد. در این روز‌ها فکر رفتن به تعطیلات تابستانی و تفریح در سواحل لحظه‌ای از سر بیرون نمی‌رود. دیدن این پست در فصل شنا و تخفیف‌های جذاب Boden، هر ذهن خیال‌پردازی را وادار به کلیک کردن بر روی آن می‌کند.

  1. Threadless

برند Threadless

علاوه بر موارد فوق، کمپین‌ها در رسانه‌های اجتماعی نیز راهی عالی برای بیان داستان شما به‌حساب می‌آیند. در بازاریابی مد، داستان پشت محصولات می‌تواند به‌اندازه خود آن‌ها مهم باشد. برای مصرف‌کنندگان نحوه تولید محصولات از روند طراحی گرفته تا تولید آن‌ها را توضیح دهید. مردم می‌خواهند بدانند که لباس‌ها و لوازمشان از کجا آمده‌اند. در ادامه داستان‌های جالب پشت آن‌ها، خریداران را شیفته خود خواهند کرد. Threadless از پست‌های خود در شبکه‌های اجتماعی برای حرف زدن درباره همکاری‌اش با هنرمندان مستقل طی فرایند راه‌اندازی خط تولید‌های منحصر به فرد بهره می‌برد. افرادی که به دنبال ظاهری متفاوت بوده و در کنار آن قصد حمایت از هنرمندان مستقل را دارند، به این داستان‌ها انس خواهند گرفت.

  1. Levi’s

برند Levi’s

ما قبل از این درباره بازاریابی در دنیای مد با توجه به آرزو‌ها و عقاید بزرگ و همچنین داستان سرایی تجاری صحبت کرده‌ایم. این بار Levi’s در قالب یک کمپین تبلیغاتی جدید به بحث پیرامون روش‌های صرفه‌جویی در مصرف آب می‌پردازد. مدیران شرکت داستان راه‌اندازی یک علامت تجاری (trademark) حول محور تکنیک‌های خود موسوم به «Water‹Less™» را در وب‌سایت و رسانه‌های اجتماعی‌شان با دیگران به اشتراک گذاشتند.

  1. Kotn

برند Kotn

یکی از روش‌های استفاده از بازاریابی دهان به دهان، به اشتراک گذاشتن نظرات مشتریان با دیگران است. Kotn در عین حمایت مالی از یک پست در فیسبوک، از نقطه نظرات یک مشتری در مورد رعایت اصول اخلاقی و عمل به تعهدات در راستای کمک به حفظ محیط زیست در شرکت بهره برده است. مدیران Kotn ظاهراً موفق به کشف نوعی ارتباط میان تصویر یک محصول و یک لینک خرید شده‌اند. آن‌ها در ادامه یک نوع سیاست بازگرداندن محصول را اتخاذ کرده‌اند. این سیاست به درد افرادی می‌خورد که به دلیل خرید آنلاین امکان پرو یک لباس یا کفش خاص را ندارند.

  1. Atlas Supply

بازاریابی مد

درگیر شدن مصرف کنندگان با برند یکی از مؤلفه‌های بازاریابی مد به حساب می‌آید. همیشه این امکان وجود دارد که مشتریان به برخی برند‌های صنعت مد که به آن‌ها اعتقاد و با ارزش‌هایشان مطابقت دارند، وفادار بمانند. یافتن راه‌هایی برای مشارکت مشتریان در کل فرایند کاری، یعنی از طراحی تا فروش، ابزاری خوب و بسیار مناسب برای ایجاد حس وفاداری در دل آن‌ها به شمار می‌رود. Atlas Supply این کار را در قالب یک پست اینستاگرامی انجام داد که در آن از فالوور‌های خود خواست تا در ازای کمک به نام‌گذاری محصول بعدی خود، یک کیف به طور رایگان هدیه بگیرند.

  1. Tommy Hilfiger

برند Tommy Hilfiger

گاهی اوقات، بازاریابی مد پیشرو بودن نه فقط در عرصه‌های دیزاین و سبک، بلکه در نحوه طراحی و وارد کردن یک نوع مد جدید به بازار معنا می‌دهد. Tommy Hilfiger اخیراً اعلام کرد که به‌منظور اتکای بیشتر به فرصت‌های دیجیتال و توجه بیشتر به حفظ محیط‌زیست، سیستم طراحی سه بعدی را در روند کار خود گنجانده است. با هدف ایجاد سروصدای بیشتر، آن‌ها به آغاز این فرایند اکتفا نکرده بلکه اعلام کردند که مجموعه محصولات بهاره 2022 شرکت به این روش طراحی می‌شوند و علاقه‌مندان به صنعت مد را با پدیده‌ای نو و عجیب شگفت زده خواهند کرد.

  1. ThredUP

برند ThredUP

همان‌طور که پیش از این مطرح شد، تعامل با مشتری وفادار راهی عالی برای به اشتراک گذاشتن پیام و ایجاد زمینه اظهارنظر راجع به برند شما است. فرصت دادن به مشتریان و عاشقان برند برای به اشتراک‌گذاری ایده‌هایشان به سبک و روش خود، می‌تواند اصالت را برای استراتژی بازاریابی شما به ارمغان بیاورد. این در حالی است که صرفاً حرف زدن درباره تاکتیکتان در هر زمان و مکان چندان مؤثر نیست. ThredUP در کانال یوتیوب خود فضایی را برای به اشتراک گذاری محتوای تولیدی توسط کاربر تعبیه کرده است.

بیشتر بخوانید:  بازاریابی به سبک خندوانه : شنبه‌های خندان در مترو

منبع: www.neilpatel.com

به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0