- راهنمای استراتژی بازاریابی دیجیتال Digital Marketing Strategy
- تفاوت استراتژی بازاریابی دیجیتال و کمپین دیجیتال مارکتینگ
- استراتژی بازاریابی دیجیتال در مقابل تاکتیک بازاریابی دیجیتال
- چگونه یک استراتژی ایجاد کنیم؟
- مرحله 1: یک Customer Persona بنویسید.
- مرحله 2: همه اهداف را شناسایی کنید.
- مرحله 3: محتوای مناسب را توسعه دهید.
- مرحله 4: کانال های بازاریابی دیجیتال موجود را بررسی کنید.
- مرحله 5: از اتوماسیون برای ساده کردن کارها کمک بگیرید.
- مرحله 6: مطمئن شوید که استراتژی شما برای استفاده در موبایل بهینه شده است.
- مرحله 7: ارتباط با مخاطب آسان باشد.
- مرحله 8: فناوری مناسب را انتخاب کنید.
- مرحله 9: نقاط قوت و تمایز خود را یادآوری کنید.
- مرحله 10: پیشرفت کمپین را پیگیری کنید.
اگر به فکر هر نوع فعالیت در فضای وب، اینترنت و موبایل هستید باید تمامی حرکات خود را بر پایه یک استراتژی بازاریابی دیجیتال درست پیادهسازی کنید.
امروزه زندگی بدون گوشیهای هوشمند، تبلتها و کامپیوتر قابل تصور نیست. مردم اطلاعات زیادی را از طریق این دستگاهها به دست میآورند. به همین دلیل است که راهنمای استراتژی بازاریابی دیجیتال Digital Marketing برای هر صاحب کسب و کاری ضروری است. مردم دائماً در حال کاوش در موتورهای جستجو و استفاده از شبکههای اجتماعی هستند. به همین دلیل است که بازاریابی در این پلتفرمها منجر به فروش و درآمد بیشتر میشود
راهنمای استراتژی بازاریابی دیجیتال Digital Marketing Strategy
استراتژی Digital Marketing در اصل مجموعهای از برنامهریزیهاست که برای ارائه یک محصول یا برند در جهت رشد و رسیدن به اهداف درآمدی خاص تعریف و تالیف میشود. یک استراتژی بازاریابی دیجیتال به طور مستقیم بر روی شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو و وب سایتها تاثیر میگذارد. راهنمای استراتژی بازاریابی شامل تاکتیکها و روشهای مختلفی برای جذب مشتریان بالقوه است.
چرا استراتژی بازاریابی دیجیتال اهمیت دارد؟
با اینکه میدانید که وجود استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار شما ضروری است؛ اما ممکن است ندانید که این موضوع تا چه اندازه اهمیت دارد. با توجه به اهمیت بازاریابی دیجیتال خوب است نکانی را که برای انجام هرچه بهتر آن بدانید.
سهم بازار را بشناسید.
یک راهنمای استراتژی مشخص دیجیتال مارکتینگ به شما کمک میکند تا سهم خود از بازار را بهتر درک کنید. بدون این شناخت، ممکن است برآورد اشتباهی از میزان تقاضا برای محصولات یا خدمات خود داشته باشید.
رقبا سهم بازار را به دست خواهند آورد.
اگر استراتژی بازاریابی دیجیتال نداشته باشید و بر روشهای بازاریابی سنتی تمرکز کنید، رقبای شما به طور قطع با استفاده از این تکنیکها سهم بیشتری از بازار به دست میآورند. به همین دلیل برای رسیدن به مخاطب هدف باید یک استراتزی دذیجیتال مارکتینگ مشخص داشته باشید.
قیمت آنلاین محصول خود را مشخص کنید.
توسعه استراتژی بازاریابی دیجیتال میتواند به شما کمک کند تا ارزش آنلاین محصول خود را مشخص کنید. هدف از این کار ایجاد جذابیت برای برند و محصول و جذب مشتریان وفادار است. مشتریان مختلف به راحتی میتوانند با یک تجربه خرید لذت بخش محصول یا خدمات شما را خریداری کنند.
مشتریان خود را بشناسید.
با استفاده از ابزارهای مختلف، میتوانید نظرات و احساسات مصرف کننده در مورد محصولات یا خدمات خود را بهتر بشناسید. در دنیای دیجیتال، انجام نظرسنجی و دریافت بازخورد و نظرات مشتریان کار آسانی است. بررسی این نظرات به شما کمک میکند تا بهترین استراتژی بازاریابی دیجیتال را برای بازار هدف خود داشته باشید.
در بازار رقابتی سریع باشید.
برترین برندهای دائماً استراتژیها و تجربه کاربری خود را به روز میکنند. این باعث میشود تا بتوانند همواره به نیازها و خواستههای مشتریان خود پاسخ دهند.
تفاوت استراتژی بازاریابی دیجیتال و کمپین دیجیتال مارکتینگ
صاحبان مشاغل اغلب دو اصطلاح استراتژی و کمپین را با هم اشتباه میگیرند.با این وجود علی رغم وجود شباهت، استراتژی بازاریابی دیجیتال با کمپین بازاریابی دیجیتال متفاوت است.
استراتژی بازاریابی دیجیتال برنامهای است که شما برای کمپین بازاریابی خود دارید. راهنمای استراتژی بازاریابی دیجیتال عواملی همچون جمعیت شناسی، مزایای محصول و شرایط پلتفرمها را بررسی میکند. یک کمپین دیجیتال مارکتینگ شامل اقدام عملی در راستای برنامه و استراتژی دیجیتال مارکتینگ است. یک استراتژی بازاریابی دیجیتال میتواند شامل چندین کمپین بازاریابی دیجیتال در پلتفرمهای مختلف باشد.
استراتژی بازاریابی دیجیتال در مقابل تاکتیک بازاریابی دیجیتال
بین استراتژی بازاریابی دیجیتال و تاکتیک دیجیتال مارکتینگ نیز تفاوتهایی وجود دارد. یک تاکتیک بسیار شبیه یک کمپین است. یک تاکتیک کاری است که برای اجرای استراتژی بازاریابی دیجیتال انجام میشود.
تاکتیکها اغلب به عنوان بخشی از یک کمپین به جدول زمانی حساس هستند و شامل انجام یک عمل خاص میشوند.
به عنوان مثال، یک راهنمای استراتژی بازاریابی دیجیتال ممکن است شامل یافتن یک اینفلوئنسر برای تبلیغ باشد. یک تاکتیک روش ارتباط با اینفلوئنسر و بررسی شرایط همکاری با وی است. در واقع این تاکتیک شروع اقدام عملی برای شروع یک کمپین بازاریابی است.
چگونه یک استراتژی ایجاد کنیم؟
توسعه یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به اهداف شما ضروری است. این استراتژی باید جامع و کامل باشد تا به بهترین نحو به مخاطبان هدف شما دست یابد. در ادامه 10 مرحله برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال آورده شده است.
مرحله 1: یک Customer Persona بنویسید.
شخصیت مشتری که محصول یا خدمات شما را خریداری میکند مهم است.
برای مثال، ممکن است شما عصای پیاده روی بفروشید. در نتیجه مشتریان شما اغلب افراد بالای 60 سال، دارای مشکلات زانو یا لگن هستند. ممکن است عصا برای آنها کافی باشد و نیازی به واکر نداشته باشند. این موضوع مشخص میکند که با چه طیفی از افراد روبرو هستید. هرچه بتوانید شخصیت مشتریان خود را بهتر بشناسید بازاریابی هدف شما برای این گروه بهتر خواهد بود.
مرحله 2: همه اهداف را شناسایی کنید.
اهداف خود از بازاریابی دیجیتال را کامل تعیین کنید. ابزارهایی مانند Google Analytics میتوانند میزان پیشرفت و موفقیت شما در انجام استراتژی را دنبال کنند. اهداف یک استراتژی باید واضح و قابل اندازه گیری باشند.
به طور مثال یک هدف بازاریابی دیجیتال ممکن است دریافت ۱۰۰۰۰۰ بازدید در یک ماه از طریق تبلیغ در فیسبوک باشد. شما میتوانید ببینید که آیا تبلیغ شما به اعداد هدف رسیده یا خیر.
مرحله 3: محتوای مناسب را توسعه دهید.
محتوای مورد نظر شما با توجه به استراتژی دیجیتال مارکتینگ متفاوت خواهد بود. محتوا شامل تبلیغات، وبلاگ و یا پستهای رسانههای اجتماعی باشد. تلاش کنید تا محتوای خود را بر اساس یک تقویم محتوایی بریا مخاطبان منتشر کنید.
به عنوان مثال، اگر استراتژی محتوای شما ارائه نکات مفید در وبلاگ است، مطمئن شوید که به طور مداوم در وبلاگ پست منتشر میکنید. این تداوم میتواند انتشار روزانه، هفتگی یا ماهانه مطالب باشد. نکته کلیدی این است که به جدول زمانبندی خود وفادار باشید.
مرحله 4: کانال های بازاریابی دیجیتال موجود را بررسی کنید.
فعالیتهای کنونی خود را ارزیابی کنید تا ببینید به اهداف مورد نظر خود رسیدهاید یا خیر. ممکن است لازم باشد تغییراتی در کمپینهای بازاریابی دیجیتال خود اجرا کرده یا راههای جدیدی را امتحان کنید.
مرحله 5: از اتوماسیون برای ساده کردن کارها کمک بگیرید.
تا جایی که میتوانید فرایند خرید یا ارتباط با مجموعه را به اتوماسیون بسپارید. همچنین میتوانید برای انتشار محتوا از برنامه زمان بندی پلتفرمهای شبکه اجتماعی استفاده کنید. این کار زمان و انرژی را برای تمرکز روی مسائل دیگر آزاد میکند.
مرحله 6: مطمئن شوید که استراتژی شما برای استفاده در موبایل بهینه شده است.
بسیاری از مردم محتوای دیجیتال را در گوشیهای هوشمند میبینند. این بدان معناست که کمپین دیجیتالی شما باید مناسب مصرف در موبایل باشد. سرعت بارگذاری وب سایت شما باید بالا باشد. گوگل سایتهای سازگار با موبایل را در اولویت قرار میدهد، پس از این موضوع ساده نگذرید.
مرحله 7: ارتباط با مخاطب آسان باشد.
مخاطبین شما ممکن است سوالاتی داشته باشند و باید به این سوالات سریع پاسخ داده شود. این بدان معنی است که شما باید در رسانههای اجتماعی پاسخگو باشید.
مرحله 8: فناوری مناسب را انتخاب کنید.
یکی از اهداف راهنمای استراتژی دیجیتال مارکتینگ باید این باشد که بدون انجام کار اضافی با مخاطب ارتباط بگیرید. میتوانید از سیستمهای CRM و نرمافزار اتوماسیون برای مدیریت مخاطبین و همچنین هوش مصنوعی در هرکجا که امکانش باشد، استفاده کنید. استفاده به جا از این فناوریها میتواند حجم کارهای شما را تا حدود زیادی کاهش دهد. به عنوان مثال، یک سیستم CRM میتواند بهطور خودکار پاسخ ایمیلها را از طرف شما ارسال کند.
مرحله 9: نقاط قوت و تمایز خود را یادآوری کنید.
هر کسب و کاری باید یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد (USP) داشته باشد. این چیزی است که شما را از سایر رقبا متمایز میکند. اگر قبلاً این کار را نکردهاید، USP خود را مشخص کنید. اگر کمپین بازاریابی فعلی شما شامل این موضوع نمیشود باید آنرا برای این موضوع مجدداً طراحی کنید.
مرحله 10: پیشرفت کمپین را پیگیری کنید.
وجود سیستمی که پیشرفت را ردیابی میکند باید بخشی از کمپین شما باشد. درنهایت این موضوع مهم است که بدانید که آیا کمپین شما موفقیت آمیز بوده است یا خیر. بیشتر منابع خود را در کمپینهایی قرار دهید که نتیج دلخواه را از آنها کسب کردهاید. این بخشی از یک شرکت فعال است که در صورت لزوم بتواند خود را با شرایط سازگار کند.
رکورد هدر رفت تبلیغات دیجیتال در سه ماهه دوم ۲۰۲۴
5 نوع استراتژی بازاریابی دیجیتال
هنگام توسعه یک راهنمای استراتژی بازاریابی دیجیتال، اهداف خود، آنچه بیشتر مورد پسند مخاطبان است و بودجه خود را در نظر بگیرید. برخی از استراتژیها برای ارائه نتایج بیشتر از سایرین زمان نیاز دارند.
بازاریابی محتوا
یکی از اصلی ترین استراتژیها برای دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محتوا است. هدف اصلی بازاریابی محتوا ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار برای مخاطبان هدف است. رایج ترین نوع بازاریابی محتوا وبلاگ نویسی است.
معمولاً در وبلاگ محصول یا خدمات خود را معرفی نمیکنید. بلکه نکات و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار خوانندگان قرار میدهید که برای آنها مفید است. به عنوان مثال، اگر یک پیمانکار عمومی هستید، ممکن است یک وبلاگ در مورد انجام تعمیرات و نگهداری خانه داشته باشید.
تبلیغات پولی
اکثر صاحبان مشاغل با تبلیغات پولی آشنا هستند. تبلیغات پولی در بازاریابی دیجیتال شامل تبلیغ در در وب سایتها، موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی است. قرار می گیرند. در تبلیغات پولی دیجیتالی، فضای تبلیغ مشخص میکند چه کسی تبلیغ شما را ببیند.
موتورهای جستجو و وبسایتها با کمک کوکیها به تبلیغکنندگان کمک میکند تا تبلیغات را بر اساس علایق مصرفکنندگان آنلاین نمایش دهند. به طور مثال هنگامی که از یک وب سایت خرید خودرو بازدید میکنید، ناگهان تبلیغات خودرو را در تمام سایتهای دیگر نیز مشاهده میکنید. تبلیغات دیجیتال در مقایسه با تبلیغات سنتی ارزان هستند و میتوانند به دست مخاطب هدف برسند.
بازاریابی ایمیلی
اگر از قبل لیستی از ایمیل مشتریان خود دارید، نرم افزارهای بازاریابی ایمیلی به شما کمک میکند تا به صورت انبوه ایمیلهای تبلیغاتی ارسال کنید. این ایمیلها علاوه بر ترغیب مشتری به خرید، میتواند شامل نکات مفید و آموزنده نیز باشد.
هنگام ایجاد یک لیست ایمیل، در صورت نیاز آنرا دسته بندی کنید تا گروههای مختلف مشتری را به تفکیک داشته باشید. از خرید لیستهای آماده دوری کنید، صبور باشید تا بتوانید به تدریج یک لیست ایمیل از مشتریان واقعی داشته باشید.
بازاریابی رسانههای اجتماعی
یکی دیگر از استراتژی های بازاریابی دیجیتال استفاده از رسانههای اجتماعی Social Media برای تبلیغ و فروش محصولات و خدمات است. این فقط شامل تبلیغات خریداری شده در این پلتفرمها نیست. محتوای منتشر شده در شبکههای اجتماعی میتواند شامل بررسی محصول، توصیفات، اینفوگرافیکها یا سایر محتوایی باشد که برای مخاطب جذاب است. هدف در نهایت این است که تعداد فالوورهای خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید تا بتوانید محصولات یا خدمات خود را مستقیماً برای مخاطبان هدف خود تبلیغ کنید.
افزایش فالوور ممکن است زمانبر باشد، به همین دلیل باید به طور مداوم محتوای مفید تولید کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسرها افرادی هستند که به دلیل شهرت یا محتوایی که منتشر میکنند فالوور زیادی در شبکههای اجتماعی دارند. همکاری با یک اینفلوئنسر برای تبلیغ برند، محصول یا خدمات شما روش مناسبی جذب مخاطب و افزایش فروش باشد. اینفلوئنسرها محصول یا خدمات شما را معرفی و تأیید میکنند. اغلب اینفلوئنسرها این کار را با دریافت هزینه انجام میدهند، در حالی که برخی دیگر این کار را رایگان انجام میدهند.
جمع بندی:
توسعه یک راهنمای استراتژی دیجیتال مارکتینگ که کارآمد باشد تلاش و زمان زیادی میخواهد. برای رسیدن به این هدف ممکن است لازم باشد از تاکتیکها و کمپینهای مختلفی استفاده کنید. در مورد استراتژی خود صبور باشید و پیشرفت خود را به طور مرتب مورد ارزیابی قرار دهید تا بتوایند صورت نیاز تاکتیکهای خود را تغییر کنید.
منبع: forbes.com