اینستاگرام Instagram از جمله شبکههای اجتماعیست که با محوریت اشتراکگذاری عکس توانسته است به بسیاری از پیشبینیها مبنی بر حرکت و موجِ شبکههای اجتماعی به سمتِ سایتهای عکس محور جامعه عمل بپوشاند.
از طرفی همیشه با تولد یک استارتاپ و موفقیت آن، بسیاری از کسبوکارهای جانبی در کنار آن بوجود میآیند.
مسلماً شبکههای اجتماعی نیز خارج از این بحث نبوده و با موفقیت هرکدام از این وبسایتها و اپلیکیشنها، بسیاری از افراد شروع به آغاز کسبوکار جدیدی بر بستر آنها میکنند، تا جایی که آموزشِ استفاده و توسعه ارتباطات در شبکههای اجتماعی یکی از بارزترین منابع درآمدی شده است.
اما امروزه اینستاگرام با کاربری بسیار ساده و به لطف دوربین گوشیهای هوشمند و البته علاقۀ کاربران به اشتراکگذاری عکسها و آثار هنریشان، توانسته زمان زیادی از وقت کاربران را به خود اختصاص دهد.
از دیگر سو، فروش کالا و خدمات در سالهای اخیر تغییرات زیادی کرده است. انواع محصولات را میتوان از طریق اینترنت و فروشگاههای اینترنتی خریداری کرد.
اگر از گذشته با کتاب و سیدی روند فروش اینترنتی را دنبال کنیم این روزها به فروش منزل و اتومبیل میرسیم؛ آن هم نه تنها از طریق اینترنت، بلکه فقط و فقط بهوسیۀ چند قطعه عکس محصول و صد البته اعتمادی که فروشگاههای آنلاین برای مشتریان خود بوجود آوردهاند.
کافیست که این دو موجِ بازار فروش اینترنتی و شبکههای اجتماعی با هم برخورد کنند، آنگاه شاهد بازاری بسیار بزرگ و قابل انعطاف خواهیم بود که در حال حاضر بارزترین آنها اینستاگرام Instagram است.
هرچند اینستاگرام به عنوان یک پدیدۀ 19 میلیارد دلاری مورد توجه است و هدف از ایجاد آن فروش کالا نبوده، اما استفادۀ گوناگون کاربران از آن باعث شده تا به جایگاهی مهم برای معرفی محصولات برندهای خانگی و کوچک برسد. کسبوکارهای کوچک و متوسط نیز این روزها برای معرفی خدمات و محصولات خود به این پدیدۀ جذاب روی آوردهاند.
حقیقت این است که به لطف فیلترینگ در ایران و عدم دسترسی کاربران به زیرساختها و ابزارهای که به صورت حرفهای برای این نوع فروش کالا پدید آمدهاند، همچون وب سایت و اپلیکیشن فنسی Fancy.com، اینستاگرام توانسته کرکرۀ خود را بهخوبی بالا بکشد.
در ایران بسیاری از محصولات مرتبط با مد، لباس، فشن و لوازم آرایشی توانستهاند از اینستاگرام به عنوان ویترین خود استفاده کنند و به نمایش محصولات بپردازند.
از عینک، شال و کلاه بگیرید تا مانتو، ساعت، جواهرات و … همه را در ویترین اینستاگرام میتوانید پیدا کنید؛ جالبتر این که محدودۀ قیمت در این بازار مجازی محدود نیست و شما از چند هزار تا چند صدهزار تومان، امکان انتخاب کالا و خرید دارید!
مزونهای مختلف، فروشگاههای کوچک و گمنام و … به لطف اینستاگرام و البته خلاقیت صاحبانشان، توانستهاند در این شبکه اجتماعی برای خود نام و نشانی دست و پا کنند و این موضوع برای آنها تا آنجا حیاتی شده است که در برخی مواقع قبل از معرفی آدرس فیزیکی فروشگاه خود، نام صفحه رسمیشان در اینستاگرام را به مشتری اعلام میکنند!
البته کسب درآمد در اینستاگرام به همین جا ختم نمیشود، فقط یک ساعت تبلیغ در صفحههای شخصیِ پربازدید و محبوب اینستاگرامی، حداقل ده هزار تومان است و یا برخی دیگر به ازای جذبِ هر 1000 طرفدار (Follower) برای صفحۀ مشتری حداقل پنجاههزار تومان دریافت میکنند!
به هر صورت کوچ برندهای معتبرتر در زمینۀ مد و لباس و … نوید دهندۀ این موضوع ست که ویترین اینستاگرام آمادۀ پذیرایی از همه نوع کسبوکاریست و هر که زودتر وارد آن شود، سود بیشتری نیز خواهد برد.
ولی فراموش نکنید که کسب درآمد روی بستر یک کسب و کار دیگر، شما را کاملاً وابسته به عملکرد و سیاستهای آن میکند.