جمعی از بزرگترین پلتفرمهای دیجیتال، سینمای خانگی و شرکتهای ارائهدهنده اینترنت، با ارسال نامهای به رئیسجمهور، مخالفت قاطع خود را با سند «تسهیم درآمد محتوا» که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است، اعلام کردند.
این گروه که شامل نامهای بزرگی چون فیلیمو، نماوا، آپارات، آسیاتک و شاتل میشود، معتقدند که این سند نه تنها برای صنعت محتوای کشور مفید نیست، بلکه با ساختار فعلی خود زیانهای جدی به این اکوسیستم وارد خواهد کرد. آنها هشدار دادهاند که اجرای این مصوبه به شکلی که طراحی شده، به تضعیف، رکود و بیاعتمادی در فضای تولید و انتشار محتوا منجر میشود.
فعالان این صنعت، طراحی سند را «نادرست و پیچیده» خوانده و تأکید کردهاند که فرآیند مبهم و غیرشفاف جمعآوری درآمد از اپراتورها، انتقال آن به صندوقهای مختلف و تخصیص سلیقهای منابع، به طور واضح زمینه را برای رانت، فساد و انحصار فراهم میکند.
به گفته آنها، این رویکرد تهدیدی جدی برای ساختار اکوسیستم محتوای کشور است و هیچ ارزش افزودهای برای بهبود وضعیت موجود ندارد. در پایان، امضاکنندگان این نامه خواستار توقف کامل اجرای سند شده و پیشنهاد دادهاند که روشی جدید، ساده و شفاف با مشارکت اصناف مرتبط طراحی شود تا به تقویت و پویایی واقعی این صنعت کمک کند.
مخالفت با سند تسهیم درآمد محتوا
متن نامه به رئیس جمهور به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
باسلام و احترام
ما، جمعی از فعالان پلتفرم های دیجیتال و سینمای خانگی کشور و شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت و زیرساخت، بهصراحت اعلام میکنیم که سند موسوم به تسهيم درآمد محتوا، تصویبشده در شورای عالی فضای مجازی نه تنها برای صنعت محتوای کشور مفید نیست، بلکه رویکرد، ساختار و اجراییسازی آن بهطور جدی به زیان این صنعت خواهد بود.
این سند با طراحی نادرست و پیچیدهاش، بهویژه در نحوه جمعآوری درآمد از اپراتورها، انتقال آن به صندوقهای مختلف و تخصیص سلیقهای منابع، بهوضوح منجر به بروز رانت، فساد و انحصار در صنعت محتوا خواهد شد. این روند که کاملاً مبهم و غیرشفاف است، برخلاف وعدههای مکرر مسئولین مبنی بر عدم دخالت بخش غیرخصوصی در اقتصاد بخش خصوصی، بوده و تهدیدی جدی برای ساختار اکوسیستم محتوای کشور بهشمار میرود.
ما بهعنوان فعالان این صنعت، بهطور قاطع اعلام میکنیم که این سند نه تنها به رشد صنعت کمک نمیکند، بلکه اگر همانطور که طراحی شده اجرایی شود، باعث تضعیف، رکود و بیاعتمادی در اکوسیستم تولید و انتشار محتوای کشور خواهد شد. راهکارهایی که در این سند مطرح شده، هیچگونه ارزش افزودهای برای بهبود وضعیت موجود ندارند و حتی بهوضوح به ایجاد مشکلات بیشتر در این صنعت منجر خواهند شد. از این رو، خواستار توقف کامل این سند و طراحی روشی ساده، شفاف و مؤثر هستیم که با مشارکت اصناف مرتبط، به تقویت و پویایی صنعت محتوای کشور منجر شود.
امضاکنندگان: فیلیمو، فیلم نت، نماوا، تماشاخونه، شیدا، استار نت، آپارات، انتقال داده های آسیاتک، فناوری اطلاعات و ارتباطات شاتل، پارس آنلاین، های وب، پیشگامان، نمایش نت، چار خونه، تیوال، کارتونت، اٌ فیلم، فیلم تی وی تی، لحظه نگار، سین نت، پیشتازمووی، ملو فیلم، ام پی فور، لوپی تونز، ام پی فور کیدز، ایده نما، لایزر، مهندسی صفرویک پرداز، مبین وان کیش، رایمون مدیا، مجتمع فنی تهران.