طبق بررسیهای انجام شده توسط فایننشیال تایمز در مراجع گردشگری جهانی برخی از مکانهای دنیا بعنوان مقصد گردشگران در سال 2014 پیشبینی شدهاند که میتوانند رشد چشمگیری را در این سال میلادی تجربه کنند.
جالبترین بخش این گزارش قرارگیری نام ایران در صدر مقصدهای گردشگری است که در ذیل شرح کوتاهی از آن را میخوانید:
ایران
ایران با برخورداری از جاذبههای تاریخی و معماری اسلامی، داشتن دو ساحل دریا در جنوب و شمال کشور و همچنین جذابیتهای همچون چهار فصل بودن، اسکی و البته غذاهای لذیذ ایرانی و مکانهای باستانی دیدنی گزینۀ اول این لیست است.
علاوه بر اینها با تغییر در روابط سیاست خارجی و با ریاست جمهوری آقای روحانی، ایران یکی از امیدهای سال 2014 بشمار میرود. طبق آمار برخی از فعالان در حوزۀ گردشگری در مورد ایران، چیزی حدود 30درصد افزایش درخواست برای رزرو سفر به ایران در سال 2014 به چشم میخورد.
جالب این است که یکی از دلایلی که گردشگران علاقهمند به سفر به ایران هستند رفتار دوستانه ایرانیان، مهماننوازی و استقبال افراد بومی از گردشگران است.
پاتاگونیا
با توجه به مسابقات جامجهانیِ بزریل و هجوم گردشگران به این کشور آژانسهای تبلیغاتی با تمرکز بر سواحل پاتاگونیا با 700 مایل خطساحلی در جنوب شیلی و برخورداری از هتلها و امکانات گردشگری آنرا بعنوان شانس دوم رشد گردشگری در 2014 میدانند.
ژاپن
سرزمین سامورائیها و آتشفشان فوجی که همیشه مقصدی گران برای گردشگران بوده است، به لطفِ کاهش 30درصدی ارزش یوان به دلار و همچنین رقابت شرکتهای هواپیمایی و در پی آن کاهش قیمتها، امید دیگری برای گردشگران از بازیدِ مراسم 50 سالگی قطارِ گلوله shinkansen (سریعترین قطار ژاپن) را فراهم میکند.
ویتنام
سرمایهگذاریهای انجام شده در این کشور با بافت سنتی مربوط به این منطقه مکانی رویایی و عاشفانه را برای گردشگران فراهم کرده که تفریحات آبیِ آن میتواند در حد سفرهای آمارون خاطرهانگیز باشد.
مغولستان
سرزمین چنگیزخان مغول با معابد بودایی قدیمی و سرزمینی بکر و سوارکاران تیروکمان باز و کشتیگیران مغولی با سرمایهگذاریهای اخیر توانسته جایگاهِ خوبی را در چندسال اخیر بدست آورد.
زیمباوه
با وجود اجتماعی آرام و دارا بودنِ پارک ملی Hwange و دریاچۀ oxbow از مناطقِ جذاب برای گردشگری در حیاتوحش است.
استکهلم
پایتخت سوئد با فروشگاهای کوچک و بوتیکهای زیبا و رستورانهای فراوان و پر زرق و برق و کافیشاپهای بسیار و نشستن در پیادهروها محیطی ادبی و تاریخی انگیز را تداعی میکند.
در کنار لیست فوق بد نیست بدانیم در سال بیش از یک میلیارد گردشگر در دنیا (یعنی حدود یکهفتم جمعیت جهان) سفر میکنند که پیشبینیها تا سال 2020 حدود 1.6 میلیار است.
با این تفاسیر سهم ایران در جذب توریست خارجی 2درصد و برابر با تعداد 4 میلیون سفرهای ایرانیان به خارج از کشور است، یعنی با توجه به گرانی دلار و کاهش سفرهای خارجی بازهم درآمد ما از صنعت گردشگری و توریسم خارجی بسیار ناچیز است و از طرفی پیشبینی سازمان گردشگری برای صنعت توریسم برای سال 1397 بیستمیلیون است که با توجه به روندِ حال حاضر در کشور جای هیچگونه امیدواری در تحقق آن نیست.
جالب است بدانید در بین برترین ثروتمندان و کارآفرینان ایرانی حسین ثابت بکتاش ( صاحب هتل داریوش کیش )، محسن پهلوان ( شرکت توسعه گردشگری پدیده )، حسن انصاری ( هلدینگ مارکوپلو) و بابک زنجانی ( هواپیمایی قشم ) در صنعت گردشگری ایران فعال هستند ولی با توجه به عدم برخورداری از امکانات و سرمایه گذاریهای دولتی و زیرساختی، و عدم وجود بازاریابی مناسبِ این صنعت استفاده از پتانسیل ایران برای جذب سرمایۀ توریسم داخلی و خارجی و توسعۀ فرهنگی و اشتغالزایی میسر نمیشود.