معرفی ایرپاد 3 و بررسی و مقایسه AirPods 3 و AirPods Pro
ایرپاد 3 در تاریخ 26 مهرماه 1400 در ایونت زنده اپل که به صورت استریمینگ قابل مشاهده است، معرفی شد. در این مطلب قصد داریم تا با قابلیتهای جدید و ویژگیهای این هدفون آشنا شویم و ایرپاد نسل 3 را با ایرپاد نسل 2 و ایرپاد پرو مقایسه کنیم.
لیست قیمت ایرپاد 3
قبل از اشاره به مشخصات و همچنین نقد و بررسی ایرپاد 3 بهتر است از آخرین قیمت مدلهای آن نیز مطلع شوید که به شکل زیر است:
مدل | قیمت (تومان) |
ایرپاد 1 | ناموجود |
ایرپاد 2 | حدود 4,000,000 |
ایرپاد 3 | حدود 5,300,000 |
ایرپاد Pro | حدود 6,100,000 |
ایرپاد Pro 2 | 7,000,000 (قطعی نیست) |
طراحی AirPods 3
از یک سال گذشته مشخص بود که طراحی نسل جدید ایرپاد شبیه به ایرپاد پرو خواهد بود.
ایرپاد 3 نیز طراحی و ظاهری بسیار مشابه ایرپاد پرو دارد، البته طراحی AirPods 3 دقیقاً مشابه AirPods Pro نیست. ایرپاد 3 فاقد سری گوشیهای سیلیکونی که در ایرپاد پرو وجود دارد و مانند ایرپادهای قدیمیتر، دارای بدنه یکپارچه پلاستیکی است.
البته این عادی است که اپل از شباهت کامل محصول رده پایین و رده بالایش جلوگیری کند، اما زمانی که ایرپاد 3 را به گوش داشته باشید، هیچ تفاوت ظاهری بین AirPods 3 و AirPods Pro به چشم نمیآید.
کیس شارژ ایرپاد 3 نیز طراحی مشابهی با ایرپاد پرو دارد، با این تفاوت که مقداری باریکتر و بلندتر است.
کنترل لمسی روی پایه ایرپاد با کنترل Force Touch مشابه ایرپاد پرو تعویض شدهاست. همچنین، ایرپاد 3 دارای استاندارد مقاومت به نفوظ مایعات IPX4 برای گوشیهای ایرپاد و کیس شارژ است.
کیفیت صدا ایرپاد 3
ایرپاد اگر بهترین کیفیت صدا را بین هندزفریهای بیسیم نداشته باشد، اما همیشه جزء بهترین آنها در زمینه کیفیت صدا بوده است و ایرپاد 3 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
AirPods 3 دارای درایورهای قدرتمندی است که رنج دینامیک بالایی دارند که قابلیت پخش بیس عمیق و میدرنج (Mid Range) و های رنج (High Range) بسیار شفاف و بدون دیستورشن (Distortion) و نویز را دارد.
همچنین میکروفون ایرپاد 3 دارای روکش با بافت ویژهای است که از ورود صدای باد به داخل میکروفون زمانی که در حال صحبت با تلفن همراه هستید، جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: فیس آیدی با ماسک – در iOS 15.4 با ماسک Face ID آیفون را باز کنید
قابلیت های AirPods 3
ایرپاد نسل 3 نبست به ایرپاد 2 قابلیتهای جدید فراوانی دارد که در ادامه به معرفی و توضیح هریک میپردازیم.
Spatial Audio (صدای 3 بعدی)
این قابلیت در گذشته در AirPods Max وجود داشت و با یک بهروزرسانی نرمافزاری به AirPods Pro نیز اضافه شده بود و اکنون میتوانید از این قابلیت در AirPods 3 نیز بهرهمند شوید.
Spatial Audio قابلیتی است که میتواند در زمان تماشای فیلمهایی که از قابلیت Surround Sound پشتیبانی میکنند، صدای المانهای مختلف در فیلم را با توجه به موقعیتشان به نسبت تصویر، به گوش شما برساند. به عنوان مثال اگر صدایی از پشت سر شما توسط بازیگر شنیده میشود، شما نیز این صدا را از موقعیت درست آن خواهید شنید.
اما Spatial Audio به این مورد محدود نمیشود، ویژگی اصلی این قابلیت امکان تغییر موقعیت تنظیم آن نسبت به شما است.
این یعنی اگر شما در حال تماشای مستقیم صفحه آیفون یا آیپد خود هستید و صدایی باید از سمت جلو شنیده شود، اگر سر خود را به سمت چپ برگردانید، موقعیت صدا نسبت به وضعیت سر شما تغییر پیدا کرده است و شما دیگر نباید صدا را از سمت جلو بشنوید و بالعکس، حالا باید صدا از کانال راست به شما برسد.
داخل ایرپاد 3 سنسورهای جیروسکوپ و شتاب سنجی وجود دارند که میتوانند جهت و میزان حرکت سر شما را تشخیص دهند و موقعیت صدایی را با توجه به این اطلاعات تنظیم کنند.
بیشتر بخوانید: Spatial Audio چیست
Adaptive EQ (اکولایزر اکتیو)
با طراحی اکوستیک داخلی گوشی AirPods 3، پردازشگر H1 و میکروفون داخلی، ایرپاد 3 خودش صدایی که در داخل گوش شما شنیده میشود را میشنود و میتواند آن را تنظیم کند.
تنظیمات Adaptive EQ با توجه به این ورودی صدا و تنظیم اکولایزر پیشفرضی که انتخاب کردهاید صدای بیس، میدرنج و تریبل را به صورت اکتیو تنظیم میکند تا صدایی که شما میشونید، کاملاً مطابق با صدایی باشد که اپل و آهنگساز هردو انتظار آن را دارند و شکل داخل گوش شما بر این صدا تأثیر نداشته باشد.
متأسفانه قابلیت نویز کنسلینگ که در گذشته در AirPods Pro و AirPods Max دیده شده بود، همچنان در محصولات حرفهایتر و گران قیمتتر اپل باقی ماند و AirPods 3 دارای قابلیت نویز کنسلینگ اکتیو یا ANC نیست.
Full-HD Voice
ایرپاد 3 از فرمت فایل AAC-ELD پشتیبانی میکند، این به معنی قابلیت برقراری تماسهای صوتی و تصویری با کیفیت صدای Full-HD است که شفافیت صدای بسیار بیشتری نسبت به صدای SD دارد.
البته این فرمت صدا انحصاری اپل است و تنها در نرمافزار FaceTime قابل استفاده است.
عمر باتری
ایرپاد نسل 3 یک ساعت شارژدهی بیشتر نسبت به نسلهای قبلی دارد.
عمر باتری ایرپاد 3، در صورت استفاده مداوم 6 ساعت و مجموع زمان شارژدهی آن با شارژ کامل کیس شارژ 30 ساعت است.
همچنین AirPods 3 از قابلیت شارژ سریع یا Fast Charge نیز پشتیبانی میکند و 5 دقیقه شارژ گوشیها با کیس در حدود 1 ساعت عمر باتری را در اختیار شما قرار میدهد.
کیس شارژ ایرپاد 3 نیز از قابلیت شارژ وایرلس پشتیبانی میکند و میتوانید AirPods 3 را با شارژرهای MagSafe یا هر شارژر وایرلس با استاندارد QI شارژ کنید.
بیشتر بخوانید: شارژ وایرلس چگونه کار میکند
قیمت و تاریخ عرضه AirPods 3
ایرپاد 3 نسبت به نسل قبلی خود افزایش قیمت داشته است و حالا با قیمت 179 دلار عرضه میشود، همچنین اپل، ایرپاد نسل 2 را نیز به فروش میرساند؛ البته با قیمت پایینتر 129 دلار.
AirPods 3 از تاریخ 26 اکتبر در اپل استورهای رسمی قابل تهیه خواهد بود و مدت کوتاهی بعد از آن نیز شاهد موجود شدن آن در بازارهای ایران خواهیم بود.
بررسی ایرپاد 3
تا این قسمت مطلب به معرفی ایرپاد 3 و توضیح قابلیتهای جدید آن پرداختیم، اما حالا قصد داریم تا ایرپاد 3 و ایرپاد پرو را بررسی کنیم و ببینیم که این هندزفریهای محبوب در استفاده روزانه چگونه عمل میکنند.
طراحی ایرپاد 3
همانطور که در قسمت معرفی گفتیم، گوشی ایرپاد 3 کاملاً شبیه به ایرپاد پرو است؛ با این تفاوت که قسمت سیلیکونی انتهایی آن را ندارد و مانند ایرپادهای قدیمی بدنه کاملاً پلاستیکی دارد و این موضوع به صورت همزمان بزرگترین نقطه قوت و نقطه ضعف ایرپاد 3 محسوب میشود.
از جمله تغییراتی که طراحی گوشی ایرپاد 3 نسبت به ایرپاد 2 داشته است، بزرگتر شدن قسمتی که در داخل گوش قرار میگیرد و حفره خروجی صدا آن و شکل نسبتاً متناسبتری با متوسط شکل داخل گوش انسان است تا راحتتر در گوش قرار بگیرد و سختتر از گوش به صورت اتفاقی بیافتد.
حداقل هدف از این تغییر، این اتفاق بودهاست، زیرا همچنان ممکن است گوشی ایرپاد 3 در گوش شما راحت نباشد و به صورت اتفاقی از گوش شما خارج نشود. تجربه هرکس در استفاده از این نوع گوشیهای هدفون متفاوت است و هندزفریهای مختلف میتوانند بهتر یا بدتر در گوششان قرار بگیرد و این نکته نقطه ضعف ایرپاد 3 محسوب میشود.
اما اگر شما یکی از افرادی باشید که گوشیهای ایرپاد 3 در گوشتان راحت باشد و در زمان استفاده از گوشتان خارج نشود، یکی از خوش شانسترین افراد دنیا هستید، زیرا هیچ وقت در راحتی هندزفری خود به مشکل نخواهید خورد.
به همین دلیل است که میگوییم این ویژگی همزمان بزرگترین نقطه قوت و بزگترین نقطه ضعف ایرپاد 3 محسوب میشود.
همچنین دستورات کنترل ایرپاد 3 دیگر مانند ایرپادهای قبلی نیستند و مانند ایرپاد پرو باید پایه گوشی را فشار دهید تا یک کلیک را انجام دهید، اما خود دستورات مانند قبل هستند، یک کلیک برای شروع یا متوقف کردن موسیقی، دو کلیک برای رفتن به آهنگ بعدی و…
کیس ایرپاد 3
کیس شارژ ایرپاد 3 نیز برخلاف ایرپاد 2 که قد بلندتری داشت، مانند ایرپاد پرو عرض بیشتری دارد.
کیس ایرپاد 3 همچنان با پورت لایتنینگ شارژ میشود. همچنین، این کیس از شارژ وایرلس پشتیبانی میکند و قابلیت کار با تمامی پدهای شارژ وایرلس با استاندارد Qi را دارد. همچنین با شارژرهای وایرلس MagSafe اپل نیز کار میکند و به کمک آهنربای داخلی در موقعیت درست و مناسب قرار میگیرد.
همچنین در کنار ایرپاد 3، کیس شارژ ایرپاد پرو نیز بهروزرسانی شد و حالا از MagSafe پشتیبانی میکند.
قابلیت جالبی که ایرپاد 3 میتوانست داشته باشد، قابلیت شارژ به کمک آیفون و توسط پد وایرلس Qi قرار گرفته داخل آن است. با توجه به این که پدهای ارسال کننده و گیرنده هردو دستگاه دارای استاندارد پروتکل Qi هستند، انتظار میرفت تا ایرپاد 3 این قابلیت را داشته باشد اما متأسفانه وجود این قابلیت بین گوشی موبایل و هندزفری وایرلس برند اپل، مانند دیگر برندها دیده نمیشود.
البته عدم وجود این قابلیت به دلیل عدم وجود قطعات سختافزاری درون آیفون است و ممکن است اگر در آینده این تجهیزات به آیفون اضافه شود، این قابلیت نیز به ایرپاد اضافه شود.
همچنین اگر قصد تهیه ایرپاد 3 و استفاده از آن به همراه قاب و کیس محافظ را دارید، با وجود محافظ، چسبندگی آهنربایی دیگر وجود نخواهد داشت، اما قابلیت شارژ وایرلس همچنان کار خواهد کرد.
همچنین مطلع باشید که با توجه به شباهت ابعادی بسیار بین ایرپاد پرو و ایرپاد 3، محافظهای AirPods Pro موجود در بازار قابلیت نصب روی AirPods 3 را ندارند؛ پس حتماً باید محافظ ایرپاد 3 را تهیه کنید.
کیفیت صدای ایرپاد 3
بدون شک بزرگترین بهبود ایرپاد 3 کیفیت صدای آن است؛ در گذشته ایرپادها با توجه به این که صدای خوبی داشتند، اما به هیچ عنوان از نظر کیفیت صدا قابل مقایسه با هندزفریهایی حتی با قیمت مشابه نبودند.
اما اگر ایرپاد 3 به درستی در گوش قرار گرفته باشد، صدایی با وضوح بسیار بالا، بیس قدرتمند و بلندی صدای کاملاً رضایتبخشی دارد.
البته باید این نکته را در نظر بگیرید که تنظیم صدای ایرپاد 3 همچنان به عنوان یک هدفون همهکاره توسط اپل انجام شدهاست؛ بدین معنا که کیفیت صدای ایرپاد 3 برای هیچ کار ویژهای بهترین گزینه موجود نیست، هندزفریهای وایرلس بسیاری وجود دارند که برای موسیقی بهتر از ایرپاد هستند، برخی از ایرفونها تمرکز خود را روی داشتن صدای وکال بسیار خوبی برای کیفیت تماس و گوش دادن به پادکستها قرار میدهند.
اما کیفیت صدای ایرپاد 3 در همه زمینهها خوب است، اما در هیچ زمینهای بهترین گزینه موجود نیست.
جمعبندی بررسی AirPods 3
موضوعی که درباره کیفیت صدای ایرپاد 3 گفتیم به صورت کلی درباره دیگر قسمتهای ایرپاد نیز صدق میکند. ایرپاد 3 در هیچ زمینهای بهترین نیست، اما در همه زمینهها بسیار خوب عمل میکند.
ایرپاد 3 دارای عمر باتری 6 ساعت استفاده مداوم با هربار شارژ است که بهترین نیست، اما کاملاً کافی و منطقی است.
تنظیم صدای انجام شده (که غیر قابل تغییر است) برای گوش دادن به هر چیزی، از تماس تلفنی تا پادکست و ژانرهای مختلف موسیقی مناسب است، اما برای هیچ یک بهترین گزینه نیست.
کیس ایرپاد 3 بسیار کوچک است و به راحتی در جیب جا شده و بدون ایجاد مزاحمت شارژ میشود. همچنین، مجهز به شارژ وایرلس است و به خوبی با دستگاههای اپل دیگر شما کار میکند. برای مقایسه با رقبا میتوان چندین هندزفری را نام برد که از ایرپاد در زمینههای خاصی بهتر هستند.
به عنوان مثال Beats Fit Pro تقریباً راحتتر از هر هندزفری دیگری در گوش قرار میگیرد و دلیل آن گیرههای لاله گوش همراه این هندزفری است که آن را برای استفاده در زمان انجام تمرینات ورزشی مناسب میکند؛ همچنین دارای قابلیت نویز کنسلینگ است، اما کیس بسیار بزرگی دارد که از شارژ وایرلس نیز پشتیبانی نمیکند.
همچنین به عنوان یکی دیگر از رقبای ایرپاد 3 و حتی ایرپاد پرو میتوان از هندزفریهای Sony WF-1000XM4 نام برد که در زمینه کیفیت صدا بسیار پیشرفتهتر و با کیفیتتر از ایرپاد 3 و ایرپاد پرو است و نویزکنسلینگ بسیار بهتری نیز نسبت به ایرپاد پرو دارد؛ اما گوشیهای آن اندازه بسیار بزرگی دارند و استفاده از آنها برای بسیاری راحت نخواهد بود.
همچنین هندزفریهای Samsung Galaxy Buds 2 نیز موجودند که اندازه کیس کوچک و شارژ وایرلس و کیفیت صدای قابل قبولی دارند، اما به خوبی هندزفریهای قبلی و ایرپادها با اکوسیستم اپل کار نمیکنند.
با این حساب باید متوجه شده باشید که ایرپادها رقبای زیادی دارند و هریک در زمینههای خاصی از ایرپاد 3 به طور محسوسی برتر هستند، اما هیچ یک به اندازه ایرپاد 3 برای انجام تمامی کارها مناسب نیستند.
مقایسه ایرپاد 3 و ایرپاد پرو و ایرپاد 2
| |||
قابلیتها | AirPods (2nd Gen) | AirPods (3rd Gen) | AirPods Pro |
نویز کنسلینگ | ندارد | ندارد | دارد |
Spatial Audio (صدای 3 بعدی) | ندارد | دارد | دارد |
مقاومت در برابر نفوظ مایعات | ندارد | دارد (IPX4) | دارد (IPX4) |
پردازنده داخلی | H1 | H1 | H1 |
عمر باتری گوشی | 5 ساعت | 6 ساعت | 4،5 ساعت |
عمر باتری کیس | بیشتر از 24 ساعت | تا 30 ساعت | بیشتر از 24 ساعت |
تکنولوژیهای صوتی | – | Adaptive EQ, Custom High-excursion Apple driver, Custom High dynamic range Amplifier, Spatial Audio with dynamic head tracking | Active Noise Cancellation, Transparency Mode, Adaptive EQ, Custom High dynamic range Amplifier, Spatial Audio with dynamic head tracking, Vent system for Pressure equalization |
سنسورها | Dual Optical sensor, Motion-detecting accelerometer, Speech-detecting accelerometer | Skin-detect sensor, Motion-detecting accelerometer, Speech-detecting accelerometer, Force sensor | Dual Optical sensor, Motion-detecting accelerometer, Speech-detecting accelerometer, Force sensor |
میکروفونها | دو میکروفون استریو | دو میکروفون استریو، میکروفونهای داخلی | دو میکروفون استریو، میکروفونهای داخلی |
بلوتوث | Bluetooth 5.0 | Bluetooth 5.0 | Bluetooth 5.0 |
لوازم موجود در جعبه | ایرپاد، کیس شارژ، کابل شارژ Lightning به USB Type-A، دفترچه راهنما | ایرپاد، کیس شارژ، کابل شارژ Lightning به USB Type-C، دفترچه راهنما | ایرپاد، کیس شارژ، کابل شارژ Lightning به USB Type-C، دفترچه راهنما، گوشیهای سیلیکونی در 3 سایز |
قیمت (دلار) | $129 | $179 | $249 |
سوالات متداول درباره AirPods 3
بزرگترین تفاوت این دو مدل از ایرپاد طراحی ظاهری آن است که ایرپاد 3 ظاهری بسیار شبیه به ایرپاد پرو دارد، درحالی که ایرپاد 2 شبیه به EarPods های قدیمی اپل است.
از تفاوتهای دیگر میتوان به وجود Adaptive EQ، Spatial Audio و مقاومت به نفوظ مایعات با گواهینامه IPX4 اشاره کرد.
خیر، فناوری نویز کنسلینگ انحصاراً برای سریهای حرفهای تر و Pro اپل است و AirPods 3 از فناوری ANC پشتیبانی نمیکند.
AirPods 3rd Gen دارای مقاومت به نفوذ مایعات با گواهینامه IPX4 برای گوشیها و کیس شارژ ایرپاد است.
قیمت رسمی اپل برای ایرپاد نسل 3 مبلغ 179 دلار است و از 26 اکتبر سال 2021 به بازار عرضه خواهد شد.
تهیه ایرپاد پرو تنها در صورتی منطقی است که قابلیت نویز کنسلینگ یا استفاده از گوشیهای سیلیکونی برای شما اهمیت داشته باشد.
نظر بدهید