عملكرد بازاریابی چریکی یا پارتيزانی Guerrilla Marketing

حتماً به دفعات واژه بازاریابی چریکی یا بازاریابی پارتیزانی (Guerrilla Marketing) را شنیده‌اید و چه بسیار افرادی كه از واژۀ بازاریابی چریکی در مورد كمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی خود استفاده می‌كنند.
اما مفهوم اصلی آن در ایران هنوز با آنچه در دنیای پیشرفتۀ علم بازاریابی در جهان اتفاق می‌افتد، متفاوت است.
یكی از بارزترین شاخص‌های بازاریابی چریكی سادگی در اجرا، كم هزینه بودن و اثربخش بودن آن است، اما می‌توان یکی از شاخص‌های اصلی بازاریابی پارتیزانی را، استفاده از خود مخاطبین به‌عنوان ناشران اصلی دانست.
Guerilla_marketing-imarketor
درست متوجه شدید!‌
عموماً هدفِ اصلی از انجام بازاریابی پارتیزانی ،‌ انجام تبلیغات مستقیمی است که هدف آن خرید نیست. در اكثر مواقع بازاریابی چریکی پیش درآمدی برای تبلیغات کلامی یا دهان به دهان است،‌ به‌نحوی كه مخاطبینی كه در این نوع رویدادها قرار می‌گیرند و یا از نزدیك شاهد آن هستند چنان تحت تأثیر قرار بگیرند كه بخواهند آن را برای دیگران تعریف كنند.

مطمئناً با توجه به تعداد كم افرادی كه در معرض كمپین‌های بازاریابی چریکی قرار می‌گیرند، نمی‌توان انتظار رشدی در اهداف بازاریابی و فروش داشت و تنها زمانی این اتفاق می‌افتد كه نمایش شما در بازاریابی پارتیزانی بر روی مخاطبین تاثیر گذاشته و بتواند بطور ویروسی (Viral Marketing) موجب انتشار آن شود.
به عنوان مثال بازاریابی چریکی به تنهایی مانند كشیدن ضامنِ نارنجك است و شما هنگامی صدای انفجار را می‌شنوید و شاهد پرتاب تكه‌های نارنجک به اطراف هستید كه آنرا رها كرده باشید، بنابراین انتشار پیدا كردن كمپین شما بصورت دهان به دهان، نشاندهنده موفقیت شما خواهد بود.
دومین حالتی كه این روزها باعث موفقیت كمپین پارتیزانی می‌شود انتشار آن به‌عنوان بمب خبری و ویدئو در فضای اینترنت است كه با وجود شبكه‌های اجتماعی می‌توان اثربخشی و انتشار ویروسی آن‌را بصورت تصاعدی افزایش دهد. توجه به وب به‌عنوان یک رسانه در کمپین‌های پارتیزانی چیزی‌ست که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته و از عوامل موفقیت این نوع کمپین‌هاست.

در زیر نمونه‌های از کمپین‌های بازاریابی چریکی یا بازاریابی پارتیزانی (Guerrilla Marketing) را مشاهده می‌کنید:
Guerilla_marketing-imarketor2
12King-Kong-3D
5Alteco-Super-Glue1
2kitkat_bench
Guerilla_marketing-imarketor3
Guerilla_marketing-imarketor4
Guerilla_marketing-imarketor5

۱۰ مشخصه اصلی بازاریابی پارتیزانی: (برگرفته از دانشنامه ویکی‌پدیا)

۱- بازاریابی پارتیزانی بر اساس روان انسان‌ها و آن گونه‌ای که انسانها می‌اندیشند و قضاوت می‌کنند، بنا نهاده شده است.
۲- در بازاریابی پارتیزانی تاکید بر سودآوری است و نه تنها افزایش فروش.
۳- یک روش خوب برای اندازه‌گیری در بازاریابی پاتیزانی سنجش تعداد رابطه‌ای است که شما در مدت زمان مشخصی ایجاد کرده‌اید.
۴- بازاریابی پارتیزانی نیروهای خود را صرف بازار هدف و مخاطبین خود می‌سازد تا بازاریابی انبوه و هدف قرار دادن جامعه‌ای بزرگ.
۵- در بازاریابی پارتیزانی برای توسعهٔ کسب و کار تاکید خاصی بر سه مورد است: ایجاد روابط جدید، افزایش تعداد معاملات با افراد فعلی، افزایش حجم معاملات با افراد فعلی.
۶- در بازاریابی پارتیزانی به جای رقابت برای حذف، تلاش برای همکاری با دیگر کسب و کارها است.
۷- بازاریابی پارتیزانی از عناصر مختلفی تشکیل شده است، که همگی با یکدیگر کار می‌کنند و این عناصر یکدیگر را تقویت می‌کنند.
۸- تکنولوژی ابزار و اهرم اصلی در بازاریابی چریکی (پارتیزانی) است و باید از تکنولوژی برای رسیدن به سود بیشتر استفاده کنیم.
۹- به جای پول و سرمایه، ورودی اصلی بازاریابی پارتیزانی، صرف زمان و انرژی است.
۱۰- پیام‌های بازاریابی (تبلیغاتی) به گروه‌های کوچکی ارسال می‌شود نه پیامهای انبوه به بخش بزرگی جامعه!

این مطلب از سوی دیده بان بازار، با حمایت مالی شبکه تبلیغات، که ارائه دهنده سرویس آنلاین برای تبلیغات هدفمند و اثر بخش است تهیه شده است.