تبلیغ عجیب تبرک و معمای این تبلیغ جالب؛ دلت خواست؟!

تبلیغ تبرک

تبرک با یک تبلیغ عجیب در فضای مجازی خبرساز شده است. تبلیغی که البته خودش ادعا می‌کند رقبا برای خراب کردن این برند آن را پخش کرده‌اند. پشت پرده این تبلیغ جالب تبرک چیست و ماجرا از چه قرار است؟

تبرک دلت خواست؟

محصولات تبرک در روزهای گذشته یکی از بهترین جدول‌های پخش آگهی را در تلویزیون داشتند. مخصوصا یک شعار جدید هم ساخته‌اند که در سلسله آگهی‌های تبلیغاتی‌شان استفاده می‌شود.
اما چند روز است که آگهی دیگری به نام این شرکت در فضای مجازی دست به دست می‌شود، حاشیه‌های زیادی درست کرده است.

تبلیغ عجیب تبرک
در این موشن گرافیک که خط قرمزهای زیادی در آن دیده می‌شود، ماجرای تلاش پسری برای ملاقات با دختر مورد علاقه‌اش در دوران قرنطینه نشان داده می‌شود. از سر و شكل زن‌ها و مردهای انیمیشن گرفته تا آهنگ‌هایی که به جای حرف‌هایشان استفاده شده و وسیله‌ای (!) که پسر مورد نظر در میان خریدهای خود آن را تهیه می‌کند، هر کدام به تنهایی می‌توانستند صدای نهادهای رسمی را در بیاورند. و دقیقا این اتفاق هم افتاد، تا جایی که حتی زمزمه درخواست برای تعطیلی این شرکت برای انتشار این تبلیغ عجیب هم شنیده شد.

بیشتر بخوانید : قرعه کشی تبرک 1400

در این موشن گرافیک از انواع و اقسام شعرهای لس‌ آنجلسی گرفته تا مضامین… استفاده شده که تعجب خیلی‌ها را برانگیخت. در زیر می‌توانید این تبلیغ را ببینید:

چند واکنش به تبلیغ عجیب تبرک

1) کاربران شبکه‌های اجتماعی و کارشناسان دیجیتال مارکتینگ همگی بر این عقیده بودند اگر هدف از این موشن گرافیک، جذب مخاطبان شبکه‌های اجتماعی با استفاده از تولید محتوای خلاقانه  و یا تولید محتوای طنز بوده، باز هم این کار بسیار ناشیانه و ابتدایی صورت گرفته است و هیچ نکته مثبتی در آن دیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: مدیریت شبکه های اجتماعی

2) کانال تلگرامی مکتوبات از زاویه دیگری به ماجرا نگاه کرده و نوشته: «ضد تبلیغ مهوع و شرم آور شرکت تبرک یک کلیشه ضد مرد جنسیت زده تمام عیار و یک خشونت کامل علیه روح و روان نه تنها مردان بلکه زنان این کشور است. شگفت آور است شرکتی که نام تبرک را به دوش می کشد و همیشه از منتسب کردن خود به آستان قدس ابایی نداشته است، این چنین برای دیده شدن پرده دری می کند. آقایان تبرک بدانند که این دیده شدن تنها به انزجار مردم منتهی می شود و باید منتظر افت چشمگیر فروش محصولاتشان باشند.»

تبرک: کار رقیبان ما بود

با افزایش واکنش‌ها، شرکت تبریک دست به کار شد و در اطلاعیه‌ای نوشت: «بار دیگر شاهد برنتابیدن بعضی دوستان با رقبای عنود از حسن استقبال هموطنان گرامی از محصولات تبرک و پخش تیزری به دور از شان و ضوابط اخلاقی که مورد تایید و باور این شرکت نمی‌باشد، در فضای مجازی هستیم. از لحظه اطلاع یافتن از این موضوع مجدانه در تلاشیم تا شخص خاطی را شناسایی و اقدامات لازم با طرح شکوائیه علیه نامبرده به عمل آوریم.»

تبلیغ تبرک

سوال اینجاست که آیا این موشن‌ گرافیک واقعا کار تبرک نبوده؟ آیا بیانیه تبرک نوعی فرار رو به جلو نیست؟
تا به حال موارد زیادی از اشتباهات تبلیغاتی پیش آمده اما این حرکت تبرک در متهم کردن دیگر شرکت‌ها، انصافا سبک بدیعی در روابط عمومی و پاسخگویی محسوب می‌شود که بعدها می‌توان آن را در دوره‌های مارکتینگ و کلاس‌های دانشگاهی تدریس کرد. عذرخواهی و پذیرش مسئولیت چه عیبی داشت؟

بیشتر بخوانید: قیمت تبلیغات آنلاین

البته باز هم تاکید می‌کنیم که ما هیچ قضاوتی نکرده و امیدواریم این تبلیغ و موشن‌ گرافیک را مجموعه حرفه‌ای تبرک تولید نکرده باشد. زیرا علاوه بر بحث‌های اخلاقی و… از نظر ویدئو مارکتینگ و استراتژی بازاریابی دیجیتال نیز بسیار ضعیف است.

مورد کبیرت توکلی و پارمیدا

  • البته این اولین بار نیست که برندهای نام آشنا از آگهی‌هایی که به نام آنها اما به صورت غیررسمی منتشر شده‌اند، اعلام برائت می‌کنند. مثلا مدتی پیش در تماس با شرکت کبریت توکلی مشخص شد که آنها هر گونه ارتباط با اکانتی که به نام آنها در توئیتر فعالیت می‌کند و از قضا دنبال کننده‌های زیادی هم دارد را رد می‌کنند.
  • شکلات پارمیدا نیز مدتی پیش، تبلیغی انجام داد که برخی گروه‌های جامعه نسبت به محتوای آن اعتراض کردند. شکلات پارمیدا در یک حرکت سریع و هوشمندانه قبول مسئولیت کرد و عذرخواهی انجام داد.