نتفلیکس در مواجهه با فشار فزاینده افکار عمومی مبنی بر کمرنگ ساختن حضور خود در روسیه، روند مشارکت در بازار تلویزیون و فیلم روسیه را بلافاصله متوقف کرده است. در پی تحریم روسیه توسط نتفلیکس یکی از افراد نزدیک به این شبکه جهانی و محبوب روز پنج شنبه در گفتگو با سایت خبری «پولیتیکو» تایید کرد که این شرکت تمام پروژهها و خریدهای آتی از روسیه را به حالت تعلیق درآورده است. این در حالی است که نتفلیکس همچنان به ارزیابی تاثیر حمله روسیه به اوکراین ادامه میدهد.
این تحریم روسیه توسط نتفلیکس بدان معناست که چهار سریال روسی زبان که در مرحله تولید یا پس از تولید قرار داشتند، اکنون تا اطلاع ثانوی متوقف خواهند شد. این ماجرا شامل سریالهای «آنا کی» و «هیچ چیز خاصی نیست» میشود که در دسامبر سال گذشته میلادی فیلمبرداری آنها به پایان رسید و از آن زمان تاکنون در مرحله پس از تولید قرار گرفته است. فیلمبرداری سریال «زاتو» ساخته فیلمساز اهل بلاروس، «داریا ژوک» و همچنین سریال بدون عنوان دیگری نیز به حالت تعلیق درآمد.
این اتفاق پس از آن افتاد که شرکت روز دوشنبه به طور علنی خبر داد که از قانون به اصطلاح تلویزیون «ویترینا» روسیه تبعیت نمیکند. این مجموعه قوانین که از اول مارس بر روی نتفلیکس اعمال میشد، شرکتهای سمعی و بصری را مجبور میکند حداقل 20 کانال تحت حمایت دولتی از جمله کانال یک مرتبط با کرملین، را در بر گیرند.
جالب است بدانید که هیات مدیره این کانال را برخی افراد خودی ولادیمیر پوتین از جمله رئیس ارشد سازمان جاسوسی رئیس جمهور سرگئی ناریشکین و الکسی گروموف معاون اول رئیس دفتر پوتین تشکیل میدهند.
قبل از اعلام خبر تحریم روسیه توسط نتفلیکس مبنی بر سرپیچی از قوانین ویترینا، خشم افکار عمومی در فضای مجازی به دلیل عدم تعهد این شرکت در اتخاذ یک موضع منسجم در مورد روسیه در بحبوحه پیشرویهای مستمر نیروهای روسی به اوکراین برانگیخته شد. هشتگهای #netflixstopsupportingrussia و #CancelNetflix هزاران ریتوییت را به سوی خود جذب کردند. کاربران توییتر اسکرین شاتهایی از تعامل خود با تیم خدمات مشتریان را منتشر کرده و در ادامه نتفلیکس اعلام نمود که میخواهد موضعی «غیر حزبی» را اتخاذ کند.
مطالعه بیشتر: بررسی بازار پس از تحریم ایران
با این حال، از آنجایی که این شرکت تصمیم گرفت تصمیمات جدیتری را در رابطه با کسب و کار خود در روسیه اتخاذ کند، به نظر میرسد که مشتریان آنلاین راضی شده اند. رگلاتور ارتباطات در کشور روسیه موسوم به «Roskomnadzor»، هنوز به درخواست پولتیکو برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداده است. هنوز مشخص نیست که آیا نتفلیکس به دلیل سرپیچی از قوانین سمعی و بصری این کشور با تلافی جویی دولت روسیه مواجه خواهد شد یا خیر؟
تیری بریتون، کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا پس از دیدار با هستینگز مدیر عامل نتفلیکس، در روز سه شنبه هفته گذشته گفت: «رگلاتورهای رسانه، اپراتورهای مخابراتی، خدمات پخش و انتشار ویدئو و همچنین پلتفرمهای آنلاین، همه باید نقش خود را در مقابله با تبلیغات جنگ کرملین ایفا کنند.»
منبع: www.politico.eu