جنگِ چای خارجی برای لبریز کردن استکانِ ایرانیان

چای ایرانی یعنی چای توی لیوان کمر باریک، یعنی چای داغ و قند پهلو!
وسوسه‌انگیز و بهانه‌ای برای رفع خستگی هر ایرانی، این تصویری نیست که عادت و فرهنگ انگلیسی باشد، بلکه در اوجِ تحریم جهانی ما ملتی بودیم که قند را حرام کردیم، و نه نوشیدنِ چای را!
حتی این عادتِ نوشیدنِ چای را با نوشیدن قهوه یا آیس‌تی ( نوشیدنی چای خنک ) نیز عوض نمی‌کنیم؛ بله درست است، نفوذ و تغییر ذائقۀ ایرانی برای نوشیدن چای به این راحتی‌ها نیست تا آنجایی که شرکت معظم گلستان نیز برای تغییر این عادت حتی برای قشر جوان نیز موفق نبود.
tea-iran
ایرانیان خاطرۀ نوشیدن چای را با گوش فرادادن به شاهنامه عجین کرده بودند و خوردن چای و نبات را یارِ همیشگیِ قلیان می‌دانند.
هنوز هم چای جای خود را در جامعه ایرانی به هیچ نوشیدنی دیگری نمی‌دهند پس رقابت در این بازار پُرسود و در حال رشد محسوب می‌شود و برندهای عرضه‌کنندۀ چای نیز از آن غافل نیستند.
چا--imarketor-1
تا آنجایی که چای محسن برنامۀ مارکتینگ و بالا بردن مزیت رقابتی برند خود را بر اساس چای پایه‌ریزی کرده است و همانگونه که همه می‌دانیم برند محسن فقط چای ارائه نمی‌دهد ولی نقطۀ قوتِ حضور و ثباتِ برند خود در بازار را مارکتینگ در بازار چای انتخاب کرده است.(یعنی به نوعی محصولِ استراتژیک گروه محسن چای خارجی محسن است )
با اینکه چای ایرانی هنوز جایگاه خود را در بین چای‌ خارجی بدست نیاورده است ولی گویا برندهای ایرانی این نقصان را با مقولۀ برندینگ و بسته‌بندی و توزیع نوعِ خارجیِ آن جبران کرده‌اند.

البته بهتر است فراموش نکنیم چای ایرانی قدمتی 100 ساله دارد تا آنجایی که شاید کمتر کسی بداند که حاج احمد افشار صاحب چای احمد یکی از نادر خیرین ایرانی اهل دزفول بوده است، گویا چای ایرانی این روزها دچار کم لطفی مسئولان شده‌است.
به هر حال با برگزاری پروموشن‌های محسن، دیگر برندها نیز بسته به تعریف و معماری برندِ خود در نوعِ مارکت کردن دست بکار شده‌اند و بازار را برای محسن خالی از رقیب نگذاشته‌اند.
چا--imarketor
درست حدس زدید!
تبلیغات گستردۀ محیطی چای گلستان، تیزرهای چای دوغزال با محوریتِ « خستگیم در رفت » و از آن بهتر تبلیغات تصویری و محیطی « چای تو عوض کن » اگر می‌خواهی که دیگه صبح‌ها خواب‌آلود نباشی برای چای گوزل، همه و همه تلاش برندهای ارائه دهندۀ چای را برای بدست آوردن سهم از بازارِ پرمصرفِ چای در میان ایرانیان نشان می‌دهد.
نمونه تیزهای تلویزیونی برخی برندهای چای را در مدیا آرشیو ببینید:
تیزر چای محسن
تیزر چای دو غزال
تیزر چای گوزل

و در آخر این که شما هر تعریفی برای معماری و بازاریابی برند خود داشته باشید و برای فروش بیشتر محصولِ خود جایزه می‌دهید، کمپین تعریف می‌کنید یا… باید این نکته را مورد توجه قرار دهید که اگر رقیب شروع به توسعۀ بازار خود می‌کند شما دیگر نمی‌توانید سرِ جای خود بنشینید و بگوئید من بهترین هستم و مشتری من را انتخاب می‌کند… بهتر است دست به کار شوید و از رقیبان خود عقب نیفتید.