سلام خودت را به #ذندگی برسان
برند تایوانی ایسوس از بزرگترین شرکتهای تولید رایانه شخصی و تجهیزات در دنیا است که فعالیت خود را از سال 1990 میلادی آغاز کرده است.
ایسوس همانند اکثر شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات برنامههای متعددی برای نفوذ در بازار تلفن همراه داشته است. دفتر ایسوس در سال 1394 برای معرفی تلفن همراه خود در ایران، دومین بازار بزرگ منطقه خاورمیانه، دست به اجرای یک کمپین بازاریابی زد.
“سلام #ذندگی” نام کمپین بازاریابی ایسوس برای معرفی محصولات تلفن همراه سری ذنفون است.
کمپین سلام #ذندگی با برداشتی از محصول تلفن همراه و قرابت آن با فرهنگ جامعه ایرانی بومیسازی شده است. در بریف این کمپین آمده است:
سلام اولین کلامی است که هر فارسیزبانی در برقراری ارتباط با دیگران از آن استفاده میکند و آغازگر یک تماس است همانطور که تلفنهمراه رابط این تماس است. در کمپین سلام #ذندگی تمام کاربران قرار است سلام خود را به زندگی برسانند.
اما زندگی مهمترین تصویر ذهنی بشریت از هستی است و آغاز هر ارتباطی باعث زنده شدن آن میشود.
نوزداری که چشم به جهان میگشاید، کودکی که لبخند میزند، طلوع سحرگاهی خورشید به زمین، رویش یک گیاه کوچک، دست تکان دادن دو دوست برای یک دیگر همه و همه سرآغاز یک زندگی جدید است.
کانسپت سلام ذندگی با هدف انتشار حس طلوع یک زندگی جدید در کالبد فعلی جامعه طراحی شده است.
اما چرا ذندگی و نه زندگی!
همانطور که گفته شده محصولات تلفن همراه ایسوس با نام تجاری ذنفون Zenfone در بازارهای جهانی عرضه شد و آژانس مارکتینگ لاوان نیز در راستای بومیسازی آن تلاش کرد تا کانسپت را به محصول مرتبط معنایی و تصویری دهد از این رو زندگی به ذندگی مبدل شد تا علاوه بر ایجاد حس کنجکاوی در ذهن مخاطب نزدیکی معنایی با مفهموم مکتب ذن و البته زندگی ایجاد کند.
کمپین سلام #ذندگی برپایه دیجیتال مارکتینگ طراحی و ایدهپردازی شد تا ارتباط آن با محصول نزدیکتر باشد؛ حقیقت این است که یکی از ارکان اصلی بازاریابی در سالهای اخیر بحث دیجیتال است که توجه نکردن به آن از عوامل شکست یک کمپین بازاریابی است.
کمپین سلام #ذندگی به شکل دو فاز اجرایی شد که فاز اول آن به شکل تیزینگ بود تا حس کنجکاوی مخاطب را تحریک کند. در فاز تیزینگ دو بخش در نظر گرفته شده بود. بخش اول تنها به اعلان نام کمپین سلام #ذندگی و تگلاین “سلام خودت را به زندگی برسان” بود. در این فاز با معرفی نمونههایی از تصاویر، ویدئوها و دستنوشتههای مرتبط با زندگی نقشه راه را به مخاطب کمپین معرفی شد.
در این بخش از فاز تیزینگ از موثرین شبکههای اجتماعی Influencer ها استفاده شد تا با همراهی ایشان به وایرال کردن و جریانسازی محتوا پرداخته شود.
در بخش دوم فاز تیزینگ، تیم خلاقیت تصمیم گرفت تا یک گام به محصول نزدیکتر شود و در اصل رابطهای بین بخش اول فاز تیزینگ با فاز لانچ برقرار کند. بر همین اساس در این بخش از ویژگیها و مشخصات فنی برای حضور در کمپین استفاده شد. از اینرو کمپین در بخش دوم به شکل های زیر منتشر شد تا مخاطب را بیشتر درگیر کند و به مخاطب راهنمایی برساند:
سلام زیبایی #ذندگی : که علاوه بر اشاره به زیباییهای بصری زندگی به طراحی زیبای محصولات ذنفون ایسوس اشاره داشت و در طرح گرافیکی تلاش شد تا بخشی از این طراحی مستتر شود.
سلام آوای #ذندگی: که علاوه بر اشاره به اصوات زیبایی که در زندگی گوش جان را نوازش میدهند به صدای شفاف اسپیکرهای تلفنهای همراه ایسوس اشاره دارد.
در این بخش از تیزینگ اینفلوانسرها به شکل تیمی اجرا شد. سه تیم مجزا که یکی مربوط به علاقهمندان به عکاسی بود که با موضوع زندگی عکس میگرفتند، تیم دوم متشکل از چند گیگ علاقهمند به بازیهای رایانهای بود که در یک گیمنت نسبت به تست گوشی اقدام کردند و در نهایت تیم سوم افرادی علاقهمند به موسیقی بود. هر یک از این تیمها با استفاده از گوشیهای ایسوس سری ذنفون نسبت به فعالیتی که میکردند از یکی از ویژگیهای اسمارتفون استفاده میکردند.
در فاز دوم کمپین مخاطب به شکل مستقیم با محصول درگیر میشد و با مشاهده کامل تصویر و مشخصات فنی آن، ارتباط معنایی بین محصول و کمپین سلام #ذندگی برقرار میکرد. بخش لانچ با هدف آگاه و اطلاع رسانی در مورد مشخصات فنی و ویژگی های طراحی محصول و اعلام حضور آن در ایران همزمان با سایر کشورهای منطقه بود.
پایان کمپین نیز با برگزاری یک مراسم رونمایی و معرفی رسمی ورود گوشیهای ایسوس به بازار ایران پایان یافت که در آن جمعی از اصحاب رسانه، فعالان بازار تلفن همراه و برندگان کمپین سلام #ذندگی حضور داشتند.
در این کمپین که با محوریت دیجیتال مارکتینگ اجرا شد بخشهای زیر بهعنوان رسانه و ابزارها درگیر بودند:
صفحه فرود کمپین www.zenlife.ir
شبکههای اجتماعی اینستاگرام، پیام رسان تلگرام
تبلیغات در نشریات تخصصی و منتخب
تبلیغات در فضای مجازی (موبایل و اینترنت)
تبلیغات سه بیلبورد در سطح شهر تهران