سافتلن با بی‌ام‌و BMW X1 در مشتریان وفاداری ایجاد می‌کند! {به روز رسانی}

به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0

گروه صنعتی گلرنگ یکی از بزرگترین هلدینگ‌های ایران است که در حوزه‌های بسیار متنوعی فعالیت می‌کند و می‌توان آنرا از موفق‌ترین شرکت‌ها در حوزۀ برندسازی معرفی کرد.
اوه و سافتلن در صنعت شوینده (تولیدات شرکت پاکشو از زیرمجموعه‌های گروه) ، اویلا ، فامیلا و بینگو در صنعت خوراکی و حتی در حوزه‌های آموزشی و فرهنگی گلرنگ رسانه (توزیع کنندۀ سریال‌های خانگی مهران مدیری) و دانشگاه علمی کاربردی گلرنگ از نام‌هایی هستند که با نام گروه گلرنگ پیوند خورده‌اند.

مطالعه بیشتر: همه چیز در مورد متاورس

شما در حال خواندن ویرایش دوم این مقاله هستید که در اسفند 1398 منتشر شده/ ویرایش اول این مقاله در بهمن 1392 مننتشر شده بود.

قرعه کشی سافتلن

ماجرای سافتلن و قرعه‌شکی

در آخرین طرح‌های بازاریابی و فروش این شرکت، جشنواره‌ای برای مصرف‌کنندگان محصولات شوینده سافتلن برگزار شده است که با توجه به تب و تاب جایزه و قرعه‌کشیِ خودرو در بازار تبلیغاتی ایران، استراتژی خوبی به نظر می‌رسد و با توجه به اینکه ماهیت این برند شوینده است زمان برگزاری آن نیز از 15 دی‌ماه تا 25 اسفند و همزمان با خانه‌تکانی عید مناسب دیده شده است.
شرکت در جشنواره بدین صورت است که مشتریان با ارسال کد درج شده روی محصولات از طریق پیامک هر 15 روز در قرعه کشی سکۀ طلا شرکت داده می‌شوند و در صورت ارسال 10 کد در قرعه‌کشیِ خودروهای سواری و شاسی بلند بی‌ام‌و BMW X1 شرکت می‌کنند.

سافتلن
اما نکته اینجاست …
تا به این جای کار زمان و انگیزه و همچنین جو برای برگزاری چنین استراتژیِ فروشی مناسب انتخاب شده است و تبلیغاتِ تلویزیونی آن نیز بطور گسترده شروع شده است ولی سوال اینجاست که وقتی صحبت از وفاداری مشتری Loyalty می‌شود، مدیران بازاریابی و فروش ادعا دارند که مشتری ایرانی وفادار نیست، ولی باید گفت که وقتی تمام استراتژی‌های ما دوره‌ایی یا کاملاً جایزه‌محور باشد، چه انتظاری از وفاداری مشتری می‌رود ؟!
ارتباط-مشتری-imarketor
برخی دیگر موضوع را جدی‌تر می‌گیرند و سوار بر موج راه‌اندازی باشگاه مشتریان می‌شوند اما وقتی به باشگاه‌های مشتریان این برندها سر می‌زنیم به جز بازی‌های بچه‌گانه چیزی نمی‌بینیم؛ در صورتی که صِرف اینکه جایزه بدهیم یا وب‌سایتی داشته باشیم که مشتری در آنجا بازی کند برای هیچ برندی وفاداری مشتریانش را به ارمغان نخواهد آورد.

رازهای ایجاد وفاداری در مشتریان این سه چیز است :
1 – ایجاد ارتباط
2 – استمرار در ارتباط
3 – ارتباط مؤثر

نکته اینجاست که همه در ایجاد ارتباط موفق هستند ولی آیا دو نکتۀ دیگر را نیز رعایت می‌کنند؟ چه بسیار پیامکی که از مشتریان به واسطۀ شرکت در قرعه‌کشی‌ها دریافت می‌شود ولی آیا برنامه‌ای برای ارتباطِ بعدی با مشتری دیده شده است! اگر برنامه‌ای برای ارتباط‌های بعدی با مشتری وجود دارد، آیا مؤثر و تاثیرگذار هدف گذاری شده است؟
صف-اپل-imarketor
مثالی می‌زنم از اپل که شاید محصولاتش با مورد فوق در یک حوزه نباشند ولی اپل نه جایزه می‌دهد و نه باشگاه مشتریان دارد؛ بلکه با شناختِ نیازِ مشتریانش و ایجاد فروشگاه‌هایی برای پاسخ به سوالاتِ آنها توانسته ارتباطی مستمر با مشتریان ایجاد کند و با رفع نیازها و حتی بیش از حدِ انتظار آنها، صف‌های خرید طولانی را برای محصولاتِ جدیدش ایجاد کند.

وقتی ما اطلاعاتی از خرید مشتریان خود داریم و از نیازشان باخبر می‌شویم، خیلی ساده و هوشنمدانه می‌توانیم آنها را به مشتریانِ وفادارِ برندمان تبدیل کنیم.
به خاطر داشته باشیم جایزه (پروموشن : Promotion) فقط یکی از ابزارهای بازاریابی است که می‌تواند این ارتباط را خوشایندتر کند نه همیشگی!
brand-tattoo-imarketor

سافتلن و اینستاگرام {به روز رسانی}

سافتلن در این چند سال توجه ویژه‌ای به صفحه اینستاگرام خود داشته و توانسته بسیاری از مشکلات گذشته خود در زمینه ایجاد ارتباط مستمر با مشتری را برطرف کند. صفحه اینستاگرام این برند در حدود 26 هزار نفر فالوئر دارد و با برگزاری مسابقه، پست‌های تعاملی و… توانسته به شناخت خوبی از مخاطبان هدف‌اش برسد. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله با عنوان دستمال کاغذی چشمک و نرمه اینستاگرام ندارند؛ برندهای دیگر مشغول کپی‌کاری! را حتما بخوانید.