نیسان جی تی آر از صفر تا صد | تاریخچه کامل Nissan GT-R

تاریخچه نیسان gtr
به این مطلب رای دهید:
میانگین: 4.3

نیسان جی تی آر یکی از سریع‌ترین، هیجان‌انگیزترین و پرطرفدارترین خودروها در تاریخ است. این خودرو توانسته تا در طول تاریخ خود موفقیت‌های بسیاری را به دست بیاورد و در این مطلب قصد داریم تا به بررسی تاریخچه Nissan GT-R به صورت کامل بپردازیم.

نسل اول نیسان جی تی آر

نسل اول نیسان جی تی آر

اولین نسل از تریم GT-R خودرو نیسان اسکایلاین در سال 1969 عرضه شد و توسعه آن توسط فردی به نام Shinichiro Sakurai انجام شده بود.

Sinichiro Sakurai متوسط یوکوهاما در سال 1929 بود که تنها از کارکنانش انتظار بهترین نتیجه را داشت. او حتی در هفته‌های ابتدایی کار طراحان تازه‌کار آن‌ها را مجبور به خطاطی در تمام طول روز می‌کرد و بر این باور بود که اگر طراحی از داشتن صاف ترین خطوط در طرح خود صرف نظر کند لیاقت طراحی خودرو را ندارد.

مهندس نیسان جی تی آر

Shinichiro Sakurai به اروپا سفر کرده بود و علاقه‌مند به خودروهای فرمول 1 شده بود و بعد از بازگشتش به ژاپن شرکت Prince Motor Company او را مسئول ساخت یک ماشین مسابقه‌ای کرده بود که منتهی به تولد جد GT-R به نام Skyline 2000 GT شد.

با توجه به این که او یک کمال‌گرای کامل بود معتقد بود که این ماشین می‌توانست ارتقا پیدا کند و در سال 1969 نیسان اسکایلاین جی تی آر نسل اول به عنوان یک سدان 4 در با یک موتور تضعیف شده 2 لیتری 6 سیلندر خطی از Prince R380 بود.

فراموش نکنید که Prince R380 مانند Ford GT40 برای ژاپن بود، با این تفاوت که برای شکست دادن قراری در لمان (LeMans) طراحی نشده بود و برای شکست پورشه در مسابقات جازه بزرگ ژاپن طراحی شده بود و قرار دادن یک موتور مسابقه‌ای در یک خودرو شهری کار بسیار بزرگ و دشواری است.

prince r380

همچنین به این نکته توجه کنید که سدان‌های اسپرت اگر خودروهای آمریکایی مانند Ford Mustang را به حساب نیاوریم در آن زمان وجود نداشتند؛ اما اگر هم آن‌ها را به حساب بیاوریم آن‌ها این خودروها هندلینگ به خوبی نیسان جی تی آر نداشتند.

با 160 اسب بخار قدرت و سیستم کمک فنر Semi-Trailing Arm نیسان جی تی آر در پیست‌ها غوغا می‌کرد و در مجموع توانست تا 49 پیروزی به دست بیاورد.

همچنین به دلیل طراحی مکعبی و جعبه‌ای مانند آن که در ژاپنی “هاکو” گفته می‌شود و با مدل Skyline که در ژاپنی “سوکا” ترجمه می‌شود این ماشین به “هاکوسوکا” معروف است.

با توجه به برد این خودرو در اولین مسابقاتی که در آن شرکت می‌کرد Shinichiro Sakurai یک فرمول موفقیت در مسابقات اتوموبیلرانی بدست آورده بود: ماشین کوچک + موتور بزرگ = پیروزی.

نیسان جی تی آر مدل 1971 در استایل کوپه دو در نیز عرضه شد و در این مدل فاصله بین محور جلو و عقب کاهش یافت و پهنای خودرو مقداری بیشتر شد و ظاهر خشن‌تری نیز داشت.

هاکوسوکا

نیسان جی تی آر کوپه چرخ‌های پهن‌تر و بال عقب را نیز به همراه داشت و این نیسان یک خودرو اسپرت واقعی بود.

نسل دوم نیسان جی تی آر

نسل دوم نیسان جی تی آر

طراحی نسل دوم از نیسان جی تی آر در سال 1972 به صورت کامل تغییر کرد و مقداری ظاهر خودروهای آمریکائی را با اضافه کردن طراحی Fastback به خود گرفت.

نیسان kenmeri

این خودرو به دلیل یک کمپین بازاریابی که در آن دو شخصیت با نام‌های Ken و Mary وجود داشتند به عنوان نیسان جی تی آر Kenmeri نیز شهرت دارد.

تبلیغ نیسان جی تی آر

همچنین بر خلاف GT-R قبلی این خودرو در استایل 4 در عرضه نشد؛ البته بقیه تریم‌های Skyline دارای استایل 4 در بودند، اما GT-R خیر.

حتی با وجود ظاهری بسیار مشابه خودروهای عضلانی آمریکائی زمان خود این خودرو مانند آن ها عمل نمی‌کرد. این خودرو دارای ترمزهای دیسکی در اکسل جلو و عقب خود بود که در آن زمان ترکیب بسیار کمیابی بود.

بحران نفت آمریکا

متأسفانه نیسان تنها توانست تا تعداد 197 عدد از این نسل از GT-R را تولد کند و دلیل آن Gas Crisis یا کمبود بنزین در جهان به دلیل انقلاب جمهوری اسلامی ایران بود.

نسل سوم Nissan Skyline GT-R

نیسان جی تی آر R31

متأسفانه در سال 1984 Shinichiro Sakurai در بستر بیماری بود و نمی‌توانست تا طراحی نسل جدید نیسان جی تی آر را تکمیل کند و مسئولیت انجام این کار را به تنها مهندس مجموعه خود که به توانایی‌های او ایمان داشت سپرد، فردی به نام Naganori Ito.

naganori ito

Naganori Ito برای مدت طولانی شاگرد Shinichiro Sakurai بود و قصد داشت تا استاد خود را با نتیجه کار خود خرسند کند. در نهایت Nissan Skyline R31 در سال 1985 عرضه شد.

متأسفانه طرفداران اسکایلاین انتظارات زیادی از این خودروها دارند و نسل R31 از این خودرو نتوانست تا انتظارات آن‌ها را برآورده کند. حتی هیچگاه تریم GT-R این خودرو عرضه نشد. البته مدل‌های بسیار جذابی مانند Skyline R31 GTS-R و ماشین مسابقه Group A و Skyline Turbo C وجود داشتند.

نسل چهارم نیسان GT-R

نیسان gtr r32

با احساس شرم Naganori Ito دوباره به کار مشغول شد تا بتواند نسل جدید خودرویی را طراحی کند که Shinichiro Sakurai آن را به یک افسانه جهانی تبدیل کرده بود.

نسل چهارم نیسان جی تی آر تنها با یک هدف طراحی شد: حکم فرمایی برا مسابقات قهرمانی جایزه بزرگ ژاپن، گروه A

موتور rb26

موتور جدیدی که در این خودرو قرار می‌گرفت توربو شارژ بود و طول حرکت پیستون و ارتفاع سیلندر بیشتری برای به دست آوردن نسبت تراکم بالاتری نسبت به RB25 داشت و RB26DETT نام گرفت.

Naganori Ito و تیمش طراحی جدیدی برای بدنه این ماشین در نظر گرفتند تا این موتور جدید را درون آن قرار بدهند. R32 GT-R جدید دارای طراحی اسپرت، اما ساده‌ای بود و با ترکیب شاسی جدید و موتور محرک این خودرو این خودرو به سطح جدیدی از خوب بودن رسید؛ این خودرو عالی بود.

نیسان جی تی آر Calsonic

در سال 1989 نیسان اسکایلاین R32 GT-R وارد مسابقات تورینگ قهرمانی ژاپن، گروه A، یعنی مسابقاتی که برای شکست آن طراحی شده بود شد؛ و از 29 مسابقه‌ای که در آن شرکت کرد توانست تا در همه آن‌ها پیروز شود.

اگر بازی Grand Turismo 4 را بازی کرده باشید خودرو آبی رنگ Calsonic یک نیسان جی تی آر R32 بود که در آن بازی نیز بهترین ماشین درون بازی در سطح خود به حساب می‌آمد.

گرند توریسمو 4

این خودرو در سال‌های 1990 و 1994 قهرمان رقابت‌های قهرمانی تورینگ ژاپن شد و به شناخته شده ترین R32 در تاریخ تبدیل شد.

همچنین پیروزی‌های این خودرو به مسابقات درون ژاپن محدود نمی‌شود؛ در سال 1990 این خودرو در مسابقه 24 ساعت Nurburgring شرکت کرد و در آن پیروز شد؛ در SPA شرکت کرد و پیروز شد؛ به Macau رفت و پیروز شد.

اما مهم‌ترین پیروزی‌های نیسان جی تی آر R32 همچنان اتفاق نیفتاده‌اند.

Gibson Motorsport یک تیم مسابقه خصوصی در استرالیا بود که در مسابقات Group A و Group C شرکت می‌کرد. در سال 1990 این تیم یک نیسان جی تی آر R32 تیون شده توسط Nismo را تهیه کرد.

gibson motorsport r32 gtr

قطعات اضافی مانند کولر، سیستم ترمز ضد قفل یا ABS و برف پاک کن عقب از این ماشین حذف شدند و این مسابقات نیسان را مجبور کردند تا حداقل تعداد 500 عدد از این خودرو را تولید کند و به بازار عرضه کند.

تیم Gibson Motorsport در گذشته با ماشین R31 یعنی نسل سوم از نیسان جی تی آر در مسابقات شرکت می‌کرد و متوجه شد که قطعات سیستم AWD یا تمام چرخ محرک این خودرو بسیار گران قیمت‌تر از خودرو قبلی بود و توسعه و ارتقا دادن و تولید این قطعات توسط نیسان برای این تیم سالانه حدود یک میلیون دلار هزینه داشت.

به همین دلیل این تیم تصمیم گرفت تا قطعات مورد نیازش را خودش تولید کند و بعد از گذشت چند سال از استفاده از این خودرو توسط این تیم تنها قطعات بدنه، محور‌های شاسی جلو و عقب و بلوک موتور توسط نیسان ساخته شده بود.

تیم Gibson Motorsport به کمک این خودرو موفق شد تا قهرمان مسابقات توریگ استرالیا، گروه A در سال‌های 1990، 1991 و 1992 شود و باعث شد تا این خودرو با یک عنوان خاص شناخته شود.

این خودرو غولی از سرزمین آفتاب تابان بود که هرآنچه در سر راهش قرار می‌گرفت را نابود می‌کرد و نیسان GT-R از آن پس به نام گودزیلا شناخته می‌شد.

نیسان جی تی آر گودزیلا

نیسان جی تی آر نسل چهارم آخرین پیروزی خود را در سال 1992 و در مسابقه Toohey 1000 داشت؛ دلیل آن خسته شدن تماشاچیان و حوسله سر بر شدن مسابقات به دلیل بردهای پیاپی Nissan Skyline R32 GT-R بود که باعث شد تا فدراسیون مسابقات قهرمانی تورینگ استرالیا قوانین خود را تغییر دهد و آن‌ها را به نفع فوردهای با موتور V8 برگرداند.

اما همچنان Naganori Ito، تیمش و تیم Gibson Motorsport در بدست آوردن تخت پادشاهی خودروهای مسابقه‌ای پیروز شده بودند.

همچنین در سال 1994 شرکت تیونینگ HKS تصمیم به تقویت این خودرو گرفت و Nissan Skyline R32 GT-R HKS Zero-R متولد شد.

nissan gtr hks zero r

این خودرو دارای توربوهای حجم بزرگتر، قطعات داخلی موتور قدرتمندتر و ساخته شده با روش فروجینگ (Forged Internals) بود و قدرت آن تا 600 اسب بخار افزایش پیدا کرد و سقف سرعت آن بالای 300 کیلومتر در ساعت بود. 10 عدد از این خودرو تولید شد و تنها 4 عدد از آن‌ها همچنان وجود دارند که آن را به یکی از کمیاب‌ترین خودروهای جهان تبدیل می‌کند.

nissan gtr hks zero r

نیسان جی تی آر نسل چهارم یک خودرو عالی بود و شکی در آن وجود ندارد، اما طبیعی است که در این زمان نیسان قصد داشت تا آن را ارتقا دهد.

نسل پنجم نیسان جی تی آر

نسل پنجم نیسان جی تی آر

تیم GT-R در این زمان توسط Kozo Watanabe مدیریت می‌شود و در دهه 60 میلادی Kozo جوان به اولین مسابقه تورینگ رفته بود و شکست خوردن خودرو Price را در مقابل انگلیسی‌ها و ایتالیایی‌ها دیده بود و سرنوست خود را در رهبری تیم GT-R دیده بود.

در زمان تست نسل پنجم از نیسان جی تی آر یعنی GT-R R33 در پیست Nurburgring مهندس و راننده تست Hiroyoshi Kato قطعات تقویتی و محکم کننده‌ای را به قسمت زیری کمک فنرها جوش داد تا استحکام شاسی این خودرو را بهتر کند.

طراحی بدنه نیز بسیار روان‌تر از R32 بود؛ موقعیت قرارگیری چرخ‌ها 10 سانتی‌متر بلندتر و 2 سانتی‌متر پهن‌تر از نسل قبلی بودند و این تغییرات تأثیر بسیار مثبتی بر نحوه هندلینگ خودرو داشتن.

حالا R33 در سرعت‌های بالا بسیار بالاتر بود و تغییرات آیرودینامیک در این سرعت‌ها باعث می‌شدند تا نیروی Lift در سمت جلوی ماشین به اندازه 50 درصد کاهش پیدا کنند.

همچنین نسل پنجم نیسان جی تی آر دارای سیستم تمام چرخ محرکت جدیدی بود که بهتر می‌توانست گشتاور را بین هر 4 چرخ پخش کند و مشکل Under Steer که باعث می‌شد تا خودرو نتواند در پیچ‌ها به درستی بپیچد و حرکت مستقیم خود را ادامه می‌داد برطرف شد.

همچنین سیستم فرمان دادن چرخ‌های عقب از هیدرولیکی به کامپیوتری تغییر کرد و باعث شد با بتوان تنظیمات آن را به سرعت و با دقت بیستری تغییر داد.

بسیاری تصور می‌کنند که نیسان جی تی آر R33 فیس لیفت شده R32 است درحالی که این طور نیست.

R33 با زمان 7 دقیقه و 59 ثانیه 20 ثانیه سریع‌تر از R32 در پیست Nuburgring بود و اولین ماشین کوپه اسپرتی بود که توانست این پیست را در زیر 8 دقیقه تمام کند.

midnight purple r33 gtr

نسخه‌های لیمیتد زیادی از R33 وجود داشتند؛ مانند نیسان جی تی آر R33 یا آپشن کمیاب رنگ Midnight Purple که گمان زده می‌شود نامش را از گروه مسابقه دهندگان خیابانی غیر قانونی ژاپن در آن زمان به نام Midnight Club گرفته باشد. ابته یکی از پرطرفدارترین خودروها در بین این افراد نیز نیسان GT-R بود.

مسابقات خیابانی زاپن

سپس نسخه V-Spec عرضه شد که سیستم کمک فنر سفت‌تری برای هندلینگ بهتر داشت و دارای دیفرانسیل عقب اکتیو بود که در حین شتاب قفل می‌شد و با برداشتن پا از روی پدال گاز باز می‌شد تا در پیچ‌های تند ماشین ساده‌تر بچرخد.

همچنین نسخه LeMans یا LM به وجود آمد که فاقد سیستم تمام چرخ محرکش بود و موتور قدرتمندتر 400 اسب بخاری داشت. تنها 3 عدد از این خودرو تولید شد که 2 عدد از آن‌ها در مسابقات GT1 شرکت می‌کردند و یک خودرو جاده‌ای که در ساختمان اصلی نیسان است.

نیسان جی تی آر LM

نسخه لیمیتد بعدی مقداری گمراه کننده بود و Nismo LM Limited نام داشت که مانند LM نبود، بلکه خودرویی برای جشن تاریخ ورود خودروهای نیسان به مسابقات LeMans بود. این خودرو رنگ آبی خاص، بال عقب از جنس فیبر کربن و ورودی‌های خنک کننده در سپر جلو داشت. همچنین تعداد نیسان جی تی آر R33 V-Spec LM Limited تولید شدند.

نیسان GTR lm limited

جذاب‌ترین مدل R33 مدل GT-R 400R بود که دارای نسخه خاصی از موتور RB26 بود که دارای قطر سیلندرهای بزرگتر و حجم موتور مقداری بیشتری بود که 400 اسب بخار قدرت داشت. شتاب صفر تا صد خودرو Nissan Skyline GT-R 400R تنها 4 ثانیه بود و دارای سقف سرعت 288 کیلومتر در ساعت بود و نیسان قصد داشت تا 100 عدد از این خودرو را تولید کند اما در نهایت تنها 44 عدد تولید شدند که آن را به یکی از کمیاب‌ترین R33ها تبدیل می‌کند.

نسل ششم Nissan Skyline GT-R R34

نیسان skyline r34

مانند تغییر از R32 به R33 یکی از اصلی‌ترین تغییرات به R34 یا نسل پنجم نیسان جی تی آر آیرودینامیک ماشین بود. طراحی R34 برعکس R33 دارای زوایای تیز و خطوط بیرو زده از بدنه بود و حتی در سپر جلوی خود ورودی‌های هوایی داشت که هوای گرم را از ناحیه چرخ‌ها به بیرون براند و هوای خنک را جایگزین آن کند تا باعث خنک شدن ترمزها تا 53 درجه سانتی‌گراد شود.

طراحی لیپ سپر جلو و طراحی قطعات ناحیه گلگیر و سپر این خودرو باعی می‌شوند تا این خودرو دارای ضریب نیروی لیفت 0.1 باشد.

نیسان R34 GTR

در زیر کاپوت تربو این خودرو مجهز به یک توربین بلبرینگی سرامیکی شد که باعث ایتحکام بیشتر آن می‌شد. همچنین موتور R34 دارای میل بادامک عمیق‌تر و با زاویه خشن‌تری بود.

همچنین نسل ششم نیسان جی تی آر دارای گیربکش 6 سرعته Getrag بود و دارای سیستم 4 چرخ محرک و فرمان دهی چرخ‌های عقب بهتری داشت و نسخه‌های لیمیتد آن نیز به تقویت هرچه بیشتر این خودرو می‌پرداختند مانند:

  • Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec
  • Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec N1
  • Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec II
  • Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec II NUR
  • Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec II N1
  • Nissan Skyline GT-R R34 M-Spec
  • Nissan Skyline GT-R R34 M-Spec Nur

و بسیاری دیگر از جمله تمام نسخه‌های مسابقه‌ای…

نیسان جی تی آر نسل ششم تلفیق هرآنچه که GT-R را به یک GT-R واقعی تبدیل می‌کرد بود.

نسل هفتم Nissan GT-R

nissan gt-r

در سال 2001 نیسان از پروژه GT-R Concept خود پرده‌برداری کرد که برخلاف نسل‌های قبلی نسخه تقویت شده Nissan Skyline نبود، بلکه خود یک خودرو کاملاً جدید بود. تیم طراحی این خودرو توسط Hiroshi Hasegawa رهبری می‌شد که در گذشته به انجام طراحی‌های Silvia S13 و Silvia S14 و R34 کار کرده بود.

gtr concept

شکل مکعبی و گلگیرهای باد کرده GT-R Concept طراحی شده بود تا شبیه به شانه‌های یک جنگنده سامورایی باشد؛ چراغ‌های عقب از طراحی GT-R های قبلی الهام گرفته شده است و اگر واقعاً به طراحی آن توجه کنید بزرگترین تفاوت آن در داشتن چراغ‌های جلو مدرن‌تر با طراحی عمودی است که شبیه به لاین Z نیسان است.

نیسان جی تی آر نسل هفتم یا R35 در سال 2007 به بازار عرضه شد و دیگر موتور آن موتور افسانه‌ای RB26 نبود؛ این موتور، وظیفه خود را انجام داده بود و حالا نوبت به یک موتور جدید رسیده بود.

موتور نیسان جی تی آر

موتور جدید VR38DETT یک موتور تمام آلومینیومی توربو دوقلو V6 است که دانه به دانه آن‌ها با دست و در یک اتاق ایزوله و تمیز و توسط با تجربه ترین مهندسان نیسان تولید می‌شوند.

تنها 4 نفر با مجموع تجربه کاری 100 سال در این اتاق مشغول به فعالیت اند و به تولید تمام موتورهای GT-R امروزی می‌پردازند و این افراد

  1. Tsunemi Oayama
  2. Nobumitsu Gozu
  3. Tzumi Shioya
  4. Takumi Korosawa

هستند.

موتور VR38 در ابتدا 480 اسب بخار قدرت داشت که نسبت به رقبای خود عدد زیادی نبود، اما هیچ وقت GT-R به دنبال داشتن بیشترین قدرت نبوده است.

این موتور به سیستم بروزرسانی شده و ارتقا یافته Attesa متصل شده بود که اولویت خود را به چسبندگی چرخ‌های عقب می‌داد و قدرت این خودرو به همراه چسبندگی بالا از سیستم 4 چرخ محرک این خودرو باعث شد تا نیسان جی تی آر نسل هفتم یکی از پر شتاب‌ترین خودروها خصوصاً در شتاب اولیه خود باشد.

مهندسان تیم GT-R دز زمان تولید این خودرو به قدری به دنبال دست یافتن بیشترین عملکرد از این خودرو بودند که لاستیک‌های آن را با گاز نیتروژن باد می‌کردند، زیرا بر این باوی بودند که ضریب انبساط ترکیب گازی هوا بسیار زیاد است و در دماهای مختلف باعث عملکرد متفاوت ماشین می‌شود.

با شتاب صفر تا صد 3.2 ثانیه و کنترل بسیار بالا مردم بر این باور بودند که نیسان جی تی آر مانند یک ماشین مسابقه در بازی حرکت می‌کند.

Nismo GT500

و نسخه‌های لیمیتد و مسابقه‌ای بسیاری وجود داشتند، مانند Nismo GT500 مدل 2008. این خودرو به قدری نسبت به رقبای خود در مسابقات برتری داشت که لیگ Super GT با اضافه کردن وزن خودرو به اندازه 100 کیلوگرم برای این ماشین قصد کاهش عملکرد آن را داشت؛ و این خودرو همچنان قهرمانی سال 2008 را بدست آورد.

این خودرو بعد از بیشتر از 10 سال توانست تا تنها خودرویی باشد که حتی با محدود کردن خودرو به وسیله اضافه کردن وزن قهرمان لیگ شود و خودرو قبلی که توانست این کار را بکند تیم Pennzoil در سال 1998 با یک خودرو نیسان جی تی آر R34 زرد رنگ بود.

pennzoil r34

امروزه و در سال 2021 نیسان جی تی آر با همان موتور 3.8 لیتری V6 توربو دوقلو دارای قدرت 565 اسب بخار است و دارای شتاب صفر تا صد 2.9 ثانیه است و همچنین ماشین بی رقیبی در کلاس خود به شمار می‌رود.

به این مطلب رای دهید:
میانگین: 4.3