نگرانی از فراگیر شدن مجدد برنامه ویرایش عکس FaceApp

نگرانی‌های امنیتی برنامه ویرایش عکس FaceApp
به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0

برنامه ویرایش عکس FaceApp با انداختن چین و چروک روی چهره افراد مشهور و پیر کردن صورت آن‌ها دوباره بر سر زبان ها افتاده است و دوباره بحث‌هایی در مورد امنیت دیجیتال شخصی مطرح شده است.

برنامه ویرایش عکس FaceApp یک برنامه با قدمت 2 ساله است که توسط یک شرکت روسی ایجاد شده و به دلیل استفاده برخی از افراد مشهور و تأثیرگذار که در «چالش FaceApp» شرکت می کنند، شاهد افزایش ناگهانی استفاده از این برنامه بوده‌ایم. این برنامه دارای یک مجموعه از ویژگی‌های تغییر تصویر، مانند ویژگی اضافه کردن لبخند و یا تغییر جنسیت ظاهر شخص است. کسانی که در این چالش شرکت می‌کنند، از برنامه استفاده می‌کنند تا خودشان را در سنین پیری ببینند و آن را به اشتراک بگذارند.

ترند شدن مجدد برنامه باعث نگرانی‌های امنیتی شده است

اما محبوبیت ناگهانی این برنامه باعث افزایش نگرانی‌ها در مورد نحوه استفاده از داده‌ها و تصاویر ارائه شده توسط کاربران، به ویژه آن‌هایی که در خارج از ایالات متحده از این برنامه استفاده می‌کنند، شده است. یکی از نگرانی‌هایی که هنگام استفاده از این برنامه با آن مواجه می‌شویم این است که آیا برنامه می‌تواند  بدون اجازه کاربر به عکس‌های او دسترسی پیدا کند؟ محققان دریافتند که این نگرانی‌ها بی‌اساس هستند.

علی‌رغم رد این نگرانی‌ها، اما باز هم کارشناسان امنیتی احساس خوبی در مورد این برنامه ندارند. آن‌ها گفتند احتمالاً این نرم‌افزار عکس‌های موجود در پوشه دوربین را از کاربران خود سرقت نمی‌کند، اما برنامه FaceApp به طور کامل بی‌خطر نیست.

Justin Brookman، مدیر سیاست حفظ حریم خصوصی و تکنولوژی در مؤسسه Consumer Reports می‌کوید که شروط توافقی که در ابتدای برنامه از کاربر درخواست می‌شود باید طرفداران این برنامه را نگران کند.

Brookman می‌افزاید: سیاست حریم خصوصی برنامه ویرایش عکس FaceApp به شرکت اجازه می‌دهد تا با عکس‌هایی که به سرور خود ارسال می‌شوند هر کاری که می‌خواهد انجام دهد و قسمت شرایط استفاده در این برنامه، مجوزهای زیادی را برای استفاده از عکس‌های کاربران در اختیار شرکت می‌گذارد. آن‌ها می‌توانند عکس‌های شما را به عکس‌های تبلیغاتی تبدیل کنند.

FaceApp جمع آوری اطلاعات هویتی کاربران و یا فروش تصاویر آن‌ها را انکار می‌کند

FaceApp  در بیانیه‌ای اعلام کرده است: 99 درصد از کاربران وارد سیستم نشده‌اند؛ بنابراین، ما دسترسی به هیچ داده‌ای نداریم که بتواند فردی را شناسایی کند. ما اطلاعات کاربران را به هیچ شخص ثالثی نفروخته و با کسی به اشتراک نمی‌گذاریم. ویرایش عکس‌ها در سرورها انجام می‌شود و تصویر انتخابی توسط کاربر آپلود می‌شود. اکثر عکس‌ها حدود 48 ساعت روی سرور نگه داشته می‌شوند و سپس پاک می‌شوند. ما درخواست‌های کاربران برای از بین بردن تمام داده‌های آن‌ها از سرورهای خود را قبول می‌کنیم. تیم پشتیبانی ما در حال حاضر بیش از حد درگیر است، اما این درخواست های کاربران، اولویت ما هستند.

Brookman می‌گوید که بیانیه شرکت، اطمینان لازم را در مورد عدم استفاده از عکس‌های کاربران نمی‌دهد. آن‌ها می‌گویند که عکس‌ها را برای مدت طولانی حفظ می‌کنند ولی شما می‌توانید آن‌ها را حذف کنید، اما این لزوماً قابل اطمینان نیست.

Will Strafach مدیر عامل شرکت فایروال Guardian می‌گوید: به نظر می‌رسد فقط تصاویر انتخابی کاربر و برای استفاده از فیلترها روی سرور آپلود می‌شوند، اما این مسئله کاملاً شفاف‌سازی نشده است و من مطمئن هستم که بسیاری از مردم با آن راحت نیستند.

Brookman احساس می‌کند که مردم به طور کلی در مورد فناوری بیشتر دچار شک و تردید شده‌اند. نگرانی‌های مردم در این برهه بسیار بیشتر از زمانی است که شبکه‌های اجتماعی برای اولین بار ارائه شدند. او می‌گوید: این برنامه خیلی جذاب به نظر می‌رسد اما من نمی‌توانم عکس‌هایم را در اختیار این برنامه بگذارم و به آن ها اجازه انجام هر کاری را بدهم که در نهایت به من نشان دهند 10 سال بعد چه شکلی خواهم شد. ترجیح می‌دهم 10 سال صبر کنم و سپس چهره خود را در آینه ببینم.