بر اساس آخرین نتایج نظرسنجی انجام شده توسط مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران ( ایسپا )، اینستاگرام کماکان محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران است.
براساس این نظر سنجی 46.5 درصد مردم از «اینستاگرام» استفاده میکنند. در رتبه دوم محبوبترین شبکه اجتماعی با 35.3 درصد، «واتسآپ» قرار دارد. رتبه های بعدی به ترتیب مربوط به «تلگرام» با 34.6 درصد، «ایتا» با 25.2 درصد، «روبیکا» با 24.1 درصد و «بله» با 8.7 درصد استفاده کننده است. سایر پیام رسان ها در مجموع کمتر از 7 درصد از جمعیت هدف مورد پرسش را شامل میشوند.
تیک تاک جذابترین شبکه اجتماعی برای نوجوانان و جوانان
براساس نتایج نظرسنجی ایسپا، محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران اینستاگرام است.
میزان استفاده از پیام رسانهای خارجی در دوسال اخیر دچار تغییراتی شده است. بر اساس نتایج نظرسنجی ایسپا، میزان استفاده از پیام رسان واتسآپ از 71.1 درصد در خرداد 1401 به 35.3 درصد در دیماه 1402 کاهش یافته است. اما میزان استفاده از پیام رسانهای داخلی همچون ایتا و روبیکا تغییر خاصی نکرده است.
یکی دیگر از نتایج این نظرسنجی مربوط به تفکیک استفاده از پیام رسانهای داخلی و خارجی به تنهایی است. بر اساس نتایج نظر سنجی ایسپا ، 37.6 درصد از افراد بالای 18 سال مورد مطالعه، فقط از پیامرسانها و رسانههای اجتماعی خارجی استفاده میکنند.
14.9 درصد نیز فقط مصرف کننده پیامرسانها و رسانههای اجتماعی داخلی هستند. 25.5 درصد از افراد بالای 18 سال از پیامرسانها و رسانههای اجتماعی خارجی و داخلی به صورت همزمان استفاده میکنند. در مقابل 22 درصد مردم نیز، گفتهاند از هیچ رسانه اجتماعی مجازی استفاده نمیکنند.
نظرسنجی مربوط به محبوبترین شبکه اجتماعی ایسپا در دیماه نشان میدهد که استفاده کنندگان از اینستاگرام را 47.1 درصد مردان و 45.8 درصد زنان تشکیل میدهند. جوانان (18 تا 29سال) با 68.2 درصد بیشترین گروه سنی استفاده کننده، افراد دانشگاهی (با 59.1 درصد) بیشتر از افراد بدون تحصیلات دانشگاهی و ساکنان مراکز استان با 52 درصد استفاده بیش از سایر افراد در اینستاگرام حضور دارند.
38.8 افراد استفاده کننده از اینستاگرام نیز ساکنین روستاها هستند که نشان دهنده گسترش این شبکه اجتماعی در بین تمام اقشار جامعه است. مشابه این آمار در رابطه با استفاده کنندگان از واتسآپ و تلگرام نیز مشاهده میشود.
در میان شبکههای اجتماعی داخلی، روبیکا و ایتا، محبوبترین رسانه اجتماعی بین مصرف کنندگان هستند. در ایتا زنان 28.5 درصد و مردان 22 درصد از استفاده کنندگان را تشکیل میدهند. سایر پاسخ دهندگان جنسیت خود را مشخص نکردهاند. اما برخلاف اینستاگرام در ایتا افراد 30 تا 49 سال بیشترین گروه سنی کاربران را تشکیل میدهند (29 درصد).
افراد با تحصیلات دانشگاهی (32.7 درصد) نیز بیشتر از سایرین کاربر این اپلیکیشن ایرانی هستند. در اپلیکیشن روبیکا بیشترین درصد (26.8 درصد) استفاده کنندگان ساکنین روستاها هستند. سایر پاسخ دهندگان محل زندگی خود را تعیین نکردهاند.
آخرین نظرسنجی ایسپا در فاصله زمانی20 تا 26 دیماه 1402 و از تعداد 5103 نفر جمعیت نمونه بالای 18 سال در کل کشور و به شیوه مصاحبه حضوری انجام شده است. نرخ پاسخگویی و همکاری با پرسشگران ایسپا در این نظرسنجی، 37 درصد بوده است.
منبع: ispa.ir