30 بهمن ماه 1392 مصادف شده بود با برگزاری سمیناری در حوزۀ تولیدکنندگان و ارائه دهندگان اپلیکشن موبایل و همچنین یک اسفندماه نیز سمیناری در حوزۀ فعالان وب برگزار گردید و در آخر کنفرانس وب و موبایل ایران برترین فعالان این حوزهها معرفی شدند.
جدای از نتایج آرای داوری و مردمی در دو جشنواره، میزگردهایی با حضور چندین گروه از فعالان در دو حوزۀ فوق برگزار شد، که به برخی از نکات آن میپردازیم:
روز اول با دو میزگرد همراه بود.
مدیران مارکتهای بازار، کندو و سیبچه و تولید کنندگان اپلیکیشنهای بمب خنده، فروت کرفت و پیامرسان، نمایندۀ رایتل و مخابرات حول دو موضوع «اکوسیستم نرمافزارهای موبایل و آینده اپلیکیشن» و «پنل درآمدزایی و تجاریسازی اپلیکیشن موبایل در ایران» به گفتگو نشستند.
حفظ حقوق تولیدکننده و جلوگیری از کپیرایت، استانداردسازی اپلیکیشنها، سرعت اینترنت و عدم وجود سرمایهگذارِ آگاه به بازار از جمله معضلات این صنعت عنوان گردید.
از طرفی نیز با توجه به بازار 12 تا 15میلیونیِ این حوزه، برخی از تولیدکنندگان اعلام کردند که ماهیانه تا 100میلیون تومان از فروش اپلیکیشنهای خود درآمد کسب کردهاند.
همچنین اعلام شد که بطور غیر مستند چیزی حدود 80درصد از دارندگان دستگاههای هوشمند در ایران از سیستمعامل اندروید استفاده میکنند. علاوه بر این موفقان این حوزه با اذعان به این موضوع که کیفیت طراحی GUI و UX بسیاری از نرمافزارها پائین است، ارتقاءِ سطح کیفی اپلیکیشنها و کاربردیتر شدن آنها را از موجبات رشدِ این صنعت دانسته و توجه به کارِ تیمی را از پایههای اساسی موفقیت در این حوزه برشمردند.
جهت مشاهدۀ برگزیدگان جشنوارۀ نرمافزارهای موبایل اینجا کلیک کنید.
در دوز دوم نیز دو میزگرد با عنوانهای «تجارت الکترونیک و فروش آنلاین در ایران» و «کارآفرینان فضای دیجیتال و اکوسیستم استارتاپ ایران» برگزار گردید.
مهمترین دغدغههای فروشگاههای آنلاین مانند دیجیکالا، چاره(بدون حضور نماینده)، البسکو،تخفیفان و فینال در مورد سیستم پستی کشور(Delivery)، مقرراتِ سازمان توسعه تجارت الکترونیک (نماد) و عدم وجود تشکلی صنفی برای این حوزه بیان شد.
در این بین نیز آماری مطرح گشت که گردش مالی این حوزه حدود 10.000 میلیارد تومان عنوان شد که البته مواردی مانند پرداخت قبوص، خرید بلیطهای هواپیمایی و قطار نیز جز این عدد قرار میگرفت.
از طرفی سهم خرده فروشیها در این مقدار چیزی حدود 1000 میلیارد تومان است که تقریبا 0.6درصد از تولید ناخالص ملی را بخود اختصاص میدهد؛ چیزی کمتر از یک درصد!
در قسمت دوم این بحث نیز مواردی همچون عدمتمرکز کارآفرینانِ این حوزه عنوان شد و همچنین عدم وجود کار تیمی منسجم و اینکه استارتاپهای متنوع ایجاد میشوند ولی طول عمر زیادی ندارند مورد بررسی قرار گرفت.
در آخرین ساعات کنفرانس وب و موبایل ایران و در پایان جشنواره وب ایران نیز مباحثی حول کیفیت برگزاری این رویداد برگزار شد که عدم وجودِ برخی از بزرگان این صنعت در این جشنواره را مورد بررسی قرار دادند و پیشنهادی مبنی بر تغییر نام این جشنواره مطرح گردید تا سوءِ تعبیرها در این زمینه کمتر شود.
در پایان نیز برگزارکنندگان جشنواره وب ایران با بیان روند صعودیِ بهبود داوری و کیفیت فستیوالها در طولِ این شش دوره از تمامی فعالان در این حوزه طلب یاری کردند.
جهت مشاهدۀ برندگان ششمین دورۀ جشنواره وب ایران اینجا کلیک کنید.