اپلیکیشن گرادینت Gradient و طوفانی که اینفلوئنسرها ایجاد کردند

اپلیکیشن گرادینت Gradient

اپلیکیشن گرادینت Gradient اینستاگرام را قبضه کرده است. کافی است صفحه خود را باز کنید تا با انبوهی از دوستانتان رو به رو شوید که از اپلیکیشن گرادینت Gradient استفاده می‌کنند. کاربران می‌خواهند بدانند شبیه کدام چهره مشهور و اینفلوئنسر هستند.
عجیب‌تر اینکه طوفان استفاده از این اپلیکشین را ­­خود اینفلوئسنرها راه انداختند و در صفحاتشان اپلیکیشن گرادینت Gradient را تبلیغ کردند! پشت پرده ماجرا چیست و آیا مانند اپلیکیشن فیس‌اپ FaceApp با یک ابزار مشکوک به جاسوسی رو به رو هستیم؟

اپلیکیشن گرادینت Gradient از کجا پیدا شد؟

طبق گزارش گاردین دو اینفلوئنسر نقش مهمی در تبلیغ این اپلیکیشن داشتند. خواهران کاردشیان Kardashian و اسکات دیسک Scott Disick جزو اولین نفراتی بودند که از اپلیکیشن گرادینت Gradient استفاده کردند. آن‌ها برای این پست از هشتگ #Ad (تبلیغات) استفاده کردند که نشان می‌دهد با کمپین تبلیغاتی بزرگی رو به رو هستیم. واقعا چه لزومی داشت کارداشیان بداند شبیه کدام چهره مشهور است؟!
بررسی‌های گاردین نشان می‌دهد این اپلیکیشن توسط شرکتی به نام  Ticket To The Moon (بلیت به کره ماه!) وارد گوگل پلی و اپ استور اپل شده است. شرکتی که به تازگی تاسیس شده و هیچگونه برنامه دیگری تا حالا منتشر نکرده است.
ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود بدانیم محل شرکت سازنده اپلیکیشن گرادینت Gradient در ایالت دلاویر Delaware آمریکا است اما یک شرکت چینی در پشت پرده این کمپانی است. شرکت چینی Meihua Capital Partners  بیشترین سرمایه‌گذار این شرکت به ظاهر آمریکایی است.

 

View this post on Instagram

 

Do I really look like these guys?! Come on 😂 #gradient #gradientpartner

A post shared by Scott Disick (@letthelordbewithyou) on

اپلیکیشن گرادینت Gradient ایمن است؟

براساس مفاد شرایط استفاده از Gradient، این اپ ادعایی مبنی بر مالکیت محتوایی که شما در آن بارگذاری می‌کنید ندارد. اپلیکیشن گرادینت Gradient گفته این اپلیکیشن هیچ اطلاعاتی را گردآوری و ذخیره نمی‌کند و با هیچ شرکت و سازمان ثالثی به اشتراک نمی‌گذارد.
با این حال در ادامه توضیحات آن آمده است: «شما از این طریق مجوز غیر انحصاری، کاملا پولی و بدون حق امتیاز و قابل انتقال برای استفاده از محتوای خود در سراسر جهان برای ارائه خدمات ر ا در اختیار گرادینت قرار می دهید که البته سیاست حفظ حریم خصوصی نیز در مورد آن اجرا می شود.»
با توجه به تجربه اپلیکشین فیس‌اپ این سوال به وجود آمده چقدر باید به اپلیکیشن گرادینت Gradient شک کرد؟ سیاست حفظ حریم خصوصی شرکت این نحوه استفاده و جمع آوری داده های شما را مشخص کرده است.
آن‌ها ادعا می‌کنند هر گونه «داده چهره» ذخیره نخواهد شد، به اشتراک گذاشته نمی شود یا از دستگاه شما منتقل نمی‌شود. همچنین به سایر خدمات یا شرکت‌های تبلیغاتی فروخته نمی شود. با این حال، برخی از داده‌ها برای «ارائه ، بهبود ، آزمایش و نظارت بر اثربخشی» و «توسعه و آزمایش محصولات و ویژگی‌های جدید» جمع آوری می‌شوند. اپلیکیشن گرادینت Gradient احتمالاً به این داده‌ها نیاز دارد تا نتایج آن را پالایش و تحلیل کند.
سیاست حفظ حریم خصوصی اپلیکیشن گرادینت Gradient اعتراف می‌کند که برخی از داده‌ها ممکن است در میان بخشی از شرکت‌هایی هستند که زیر مجموعه Ticket To The Moon هستند یا در آینده به بخشی از این گروه تبدیل می شوند؛ استفاده شود. اما هیچ لیستی وجود ندارد که این مشاغل چه کسی یا چه کسانی هستند!

اپلیکیشن گرادینت Gradient

اپلیکیشن گرادینت Gradient و هوش مصنوعی

همانطور که گفته شد در حال حاضر نگرانی کاربران از این اپلیکیشن به دلیل خاطره‌ای است که از فیس‌اپ دارند. فیس‌اپ با استفاده از جدیدترین تکنیک‌های هوش مصنوعی توانسته بود به محبوبیت بالایی دست پیدا کند.
اپلیکیشن گرادینت Gradient نیز از همان تکنیک استفاده می‌کند. آن اپلیکشین روسی بود و این اپلیکشین چینی! آیا با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با یک ابزار جاسوسی جدید برای دست‌کاری انتخابات طرف هستیم؟

اپلیکشین مجانی که پولی است!

هیچ چیز در زندگی رایگان نیست. در حالی که استفاده از اپلیکیشن گرادینت Gradient سه روزه شما بدون هیچ هزینه ای صورت می‌گیرد اما برنامه از شما می‌خواهد پس از پایان دوره آزمایشی، هفتگی 4.99 دلار یا ماهانه 19.99 $ پرداخت کنید. با این وجود این اپلیکشین در رتبه یک اپلیکشین‌های محبوب قرار گرفته است.
اپلیکیشن گرادینت Gradient همان اول در صورتی این ۳ روز رایگان را به شما هدیه می‌کند که از اعتبار مالی مثبت شما در مثلا اپ استور مطمئن شود. یعنی ممکن است شما صرفا برای تست اپلکیشن و استفاده از این ۳ روز، شتاب‌زدگی به خرج بدهید و حواستان نباشید که بعد از ۳ روز، از محل اعتبار شما، اپلیکیشن خریداری خواهد شد!
پس باید باید در همان سه روز خرید خودتان را لغو یا کنسل کنید. در اندروید روی منو اپ گوگل پلی استور کلیک کنید و به بخش Subscriptions  بروید و اشتراک را لغو کنید. در iOS‌ شما باید به بخش ستینگ و بخش iTunes & App Store بروید و بعد از ورود در باکس اشتراک‌ها یا Subscriptions ، اقدام به لغو اشتراک کنید.

پچ‌پچ شبیه به آنجلینا جولی!

شرکت‌های مختلف ایرانی و خارجی در حال استفاده از این برنامه برای تبلیغات خود هستند. مثلا صفحه اینستاگرام پچ‌پچ تصویری منتشر کرده که پچ‌پج شبیه به آنجلینا جولی است!

اپلیکیشن گرادینت Gradient

ماجرای فیس‌اپ چه بود؟

اولین واکنش‌ها در رابطه با مسائل امنیتی برنامه فیس‌اپ را یکی از کاربران توئیتر به نام «Joshua Nozzi» نشان داد. او ادعا کرد زمانی که برنامه فیس‌اپ را باز کرده و اجازه دسترسی به گالری را صادر کرده‌، عکس‌هایش تک‌تک و با تاخیر در برنامه ظاهر شده‌اند، به طوری که انگار در‌حال آپلود‌شدن هستند. او بلافاصله حالت پرواز را روشن کرد و به یک‌باره تمام عکس‌هایش پدیدار شدند. اما چون دسترسی به اینترنت را مسدود کرده بود نمی‌توانست هیچ‌کدام را انتخاب کند.
برداشت او از اتفاق رخ داده این بود که فیس‌اپ تمام عکس‌های کاربران را در سرورهایش آپلود می‌کند و سریعاً نیز در توئیتر خود داستان را منتشر کرد. این اتفاق در بسیاری از رسانه‌ها بازتاب داشت و کاربران را نگران کرد. اما بعد از آن وبسایت‌های مطرح و محققان امنیتی، فعالیت‌های برنامه را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند تنها فایلی که فیس‌اپ در سرورهایش آپلود می‌کند همان عکسی است که کاربر برای ویرایش انتخاب کرده. اما این عکس در سرورها آپلود می‌شود، بدون اینکه کاربر بداند عکسش در جایی غیر از تلفنش ویرایش می‌شود؛ اینجاست که بحث‌های دیگری مطرح می‌شوند.
« Yaroslav Goncharov» مالک شرکت «Wireless Lab» است که برنامه فیس‌اپ را تولید کرده است. او در دانشگاه دولتی سنت‌پترزبورگ در رشته کامپیوتر تحصیل کرد و سپس برای کار به آمریکا رفت. به مدت سه‌سال در شرکت‌های‌ معتبر مانند مایکروسافت کار کرده و از آنجا به فکر ساختن برنامه فیس‌اپ افتاده است. او در این‌باره گفته زمانی که در مایکروسافت روی هوش مصنوعی فعالیت می‌کرده، به ایده ساخت فیس‌اپ با استفاده از جدیدترین تکنیک‌های هوش مصنوعی رسیده است.
یکی از نکات قابل توجه درباره شرکت سازنده فیس‌اپ، محل قرارگیری تیم تحقیق و توسعه فیس‌اپ است. منطقه‌ای به نام «Sosnovy Bor» که در ۵۰مایلی سنت‌پترزبورگ قرار گرفته و از آن به عنوان «سیلکون ولی» روسیه نام برده می‌شود. دولت روسیه به‌شدت پشتیبان گسترش این شهر فناوری است و غول‌های بزرگی در این شهر به کار مشغول شده‌اند. گفته شده برخی واحدهای تحقیقات سامسونگ نیز در این شهر فناوری شروع به کار کرده و روسیه قصد دارد در آینده به عنوان رقیب جدی آمریکا و چین در زمینه فناوری پا به عرصه رقابت بگذارد.

فیس اپباید منتظر ماند و دید شرکت چینی Meihua Capital Partners که اپلیکیشن گرادینت Gradient را منتشر کرده چه نقشه‌ای در سر دارد.