بازاریابی در اینستاگرام مهمترین برنامه بازاریابی کسب و کارها در سال 1398

بازاریابی در اینستاگرام

اینستاگرام پرطرفدارترین شبکه اجتماعی در ایران است و علی‌رغم محدودیت‌هایی که برای استفاده از سرویس‌های تبلیغات آن در ایران وجود دارد، بازاریابی در اینستاگرام همچنان اولویت اول کارشناسان برای اجرای فعالیت‌های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ شرکت‌هاست.

طبق نظرسنجی انجام‌شده در اسفند 1397 توسط آیمارکتور، 51 درصد کارشناسان بازاریابی و تبلیغات، بازاریابی در اینستاگرام را مهم‌ترین حوزه فعالیتهای مارکتینگ کسب و کار خود در سال 1398 معرفی کرده‌اند.

جایگاه ویژه بازاریابی در  اینستاگرام در ایران

اینستاگرام بیش از 25 میلیون کاربر ایرانی دارد و هر روز برندهای بیشتری به این شبکه اجتماعی می‌پیوندند. محدودیت دسترسی به دیگر شبکه‌های اجتماعی در ایران بر اهمیت این شبکه اجتماعی افزوده است. از جمله فعالیت‌های بازاریابی در اینستاگرام که برندهای ایرانی انجام می‌دهند می‌توان به بازاریابی محتوا، برگزاری مسابقه‌ها و کمپین‌های تولید محتوا توسط مشتریان (UGC) و کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ اشاره کرد. همچنین به دلیل محدودیت استفاده از خدمات تبلیغات ارائه شده توسط اینستاگرام، کارهای تبلیغاتی در ایران از طریق انتشار پست در پیج‌های پرطرفدار انجام می‌شود (برای آشنایی بیشتر با تبلیغات در اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی به مقاله آژانس دیجیتال مارکتینگ لاوان در این زمینه مراجعه کنید).

اینستاگرام محبوبترین پلتفرم بازاریابی دیجیتال

تلگرام و وبسایت اولویت‌های بعدی کارشناسان بازاریابی

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید در این نظرسنجی که 710 نفر از کارشناسان بازاریابی و تبلیغات مشارکت داشتند، فعالیت در تلگرام و وبسایت اولویت‌های دوم و سوم کارشناسان برای فعالیت‌های بازاریابی بود. نکته جالب اینجاست که تلگرام علی‌رغم فیلترینگ کماکان جایگاه مهمی در برنامه‌های بازاریابی شرکت‌ها دارد. چراکه تلگرام کماکان در صدر پلتفرم‌های اجتماعی پرکاربرد و پرطرفدار در ایران قرار دارد. در تصویر زیر می‌توانید نتایج نظرسنجی در رابطه با میزان محبوبیت پلتفرم‌های مختلف اجتماعی را ببینید.

تلگرام پرکاربردترین پلتفرم اجتماعی

اهمیت وبسایت و سئو برای کارشناسان بازاریابی

سئو یا بهینه سازی موتور جستجو از نظر کارشناسان بازاریابی در اولویت چهارم قرار دارد و جمع آمار سئو و وبسایت نشان می‌دهد که 20 درصد از کارشناسان اولویت اولشان طراحی وبسایت و تولید محتوای مناسب برای آن است که نشان می‌دهد برندها دیگر نمی‌خواهند فقط در فضای مجازی حضور داشته باشند بلکه می‌خواهند نتایج جستجوی گوگل را نیز تسخیر کنند. از دیگر نتایج مهم این نظرسنجی می‌توان به سهم اندک تبلیغات بنری اشاره کرد که در سال‌های نه چندان اولویت اول بسیاری از کارشناسان بازاریابی و تبلیغات بود.