سنتی و صنعتی به سبک طبیعت و دبش ؛ رقابت احمد و ویکتوریا (بهترین برند چای در فضای آنلاین) – خرداد 1399

بهترین برند چای
به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0

برای انتخاب بهترین برند چای در فضای آنلاین باید به این نکته توجه کنیم که همه چیز در هم شده و با ملغمه‌ای از تبلیغات دیجیتال و غیردیجیتال رو به رو هستیم که با یک دیگر قاطی شده‌اند!
اصولا وقتی صحبت‌ از چای می‌شود، ناخود آگاه یاد جایزه و قرعه‌کشی می‌افتیم. از آن زمان‌های خیلی خیلی قدیم که درون جعبه‌های چای، جایزه بود تا چای محسن که با تبلیغات گسترده و جایزه‌های فراوان خود تکان اساسی به تبلیغات چای داد.برند گلستان نیز توانست با استفاده از سلبریتی مارکتینگ و استفاده از بیلبورد چهره‌هایی مانند آتیلا پسیانی و… حواس‌ها را به خود معطوف کند تا ری‌برندینگ چای شهرزاد.

حالا هم همان روند دقیقا ادامه دارد اما این بار توجه‌ها به دیجیتال مارکتینگ بیشتر از گذشته شده است. برخی برندها مانند طبیعت و دبش هنوز استراتژی‌شان این است که با استفاده از تبلیغات تلویزیونی و محیطی، کاربران را به سمت صفحه پیج خود بیاورند و برخی برندها مانند احمد و ویکتوریا همه تمرکزشان بر استفاده از فضای دیجیتال است. این گزارش را تحلیلی را بخوانید و به ما بگویید که به نظر شما بهترین برند چای از نظر تبلیغات کدام است؟

 

ردیفنام برندآدرس صفحهتعداد پستتعداد فالوئرنرخ تعامل%تعداد فالوئر موثر
۱شهرزادshahrzadtea۵۸۱۱۲۴,۹۲۴0.06%۲۴,۹۸۴
۲طبیعتtabiat_food۱۸۴۶۸,۲۰۰۴٫۳۴ %۴۶,۳۷۶
۳احمدlove.4.tea۵۳۰۳۶,۶۶۹۰٫۵۷%۲۲,۰۰۱
۴دبشbt_broker۹۲۱۲۹,۹۳۰۱٫۳۱%۲۲,۷۴۳
۵شاهسوندshahsavand1,03122,3821.88 %15896
۶دو غزالdoghazalteairan۷۵۱۲,۵۵۲۱٫۲۸ %۶,۹۰۳
7ویکتوریاvictoria.food_officialpage۱۳۱۴,۶۷۲۱٫۶۶ %۱,۰۷۴
8کاپیتانcaptaintea.ir18946701.02 %1216
9گوزلguzelgroup.co56281
10تشریفاتtashrifat.tea48554

* نکته: در این جدول، صفحه اینستاگرام برندهایی مانند محسن، گلستان، فامیلا و… به دلیل آنکه فقط به جز محصول چای، سایر محصولات دیگر خود را نیز پروموت می‌کنند، لحاظ نشده‌اند.

بهترین برند چای از نظر فالوئر واقعی

درباره فعالیت برندهای چای در اینستاگرام یک نکته جالب به چشم می‌خورد. برخی از برندهای مشهور دارای تعداد زیادی فالوئر غیر وافعی هستند و همین موضوع باعث شده تا جدول فوق، تحلیل چندان صحیحی به ما ندهد. بنابراین بهتر است به تعداد فالوئرهای موثر و واقعی نگاه کنیم که به ترتیب زیر می‌شود:

  1. چای طبیعت با 86% فالوئر واقعی در رتبه اول قرار دارد.
  2. رتبه دوم به چای دبش با 75% فالوئر واقعی اختصاص دارد.
  3. چای شاهسوند با 70% فالوئر واقعی در رتبه سوم قرار دارد.

 حرکت حرفه‌ای و چراغ خاموش چای احمد

  • چای احمد که قطعا جرو بهترین برند چای محسوب می‌شود، حرکت جالبی در اینستاگرام خود انجام داده است. چای احمد تصمیم گرفته در پیج اصلی رسمی خود به آدرس ahmadtea.ir هیچگونه فعالیتی انجام ندهد (احتمالا به خاطر تحریم‌ها).
  • اما در عوض، فعالیت خود را به شکل چراغ خاموش در پیج دیگری به آدرس love.4.tea انجام می‌دهد. طرح‌های گرافیکی جذاب، کپشن‌های تعاملی، عکاسی‌های حرفه‌ای، مسابقه و… هر کدام به شکل مناسبی در این پیج انجام می‌شود و نمره قبولی در زمینه دیجیتال مارکتینگ را دریافت می‌کند.

صنعتی و سنتی به سبک طبیعت!

  • برند طبیعت بعد از تمرکز بر روغن خود، حالا همه انرژی‌اش را بر چای خود گذاشته است و با انواع جایزه و سکه مشغول به دست آوردن مشتریان وفادار است. این برند در واقع هیچگونه برنامه‌ریزی برای صفحه اینستاگرام خود ندارد و از یک فرمول قدیمی استفاده می‌کند: «تبلیغات وسیع تلویزیونی و محیطی و سوق دادن خریداران به صفحه اینستاگرام».
  • کارشناسان دیجیتال مارکتینگ عقیده دارند این روش از لحاظ مارکتینگ حرفه‌ای نیست و به نوعی تلفیق بازاریابی سنتی و مدرن است که از نظر مقایس‌های جهانی قابل قبول نیست. اصولا موفقیت یک برند در دیجیتال مارکتینگ زمانی است که صفر تا صد فعالیت آن در فضای آنلاین انجام شود و به تبلیغات سنتی وابسته نباشد. آیا محتوای صفحه این برند به قدری جذاب است که اگر پخش تبلیغات و قرعه‌کشی‌های آن از تلویزیون به پایان برسد ،باز هم آن را دنبال کنند؟
چای طبیعت

مطالعه بیشتر: جنگ چای خارجی در ایران

شروع خوب چای شاهسوند

  • چای شاهسوند مدتی است که در اینستاگرام خود، منظم‌تر و با برنامه‌تر جلو می‌رود و تلاش کرده طرح‌های گرافیکی بهتر و تولید محتوای متنی غنی‌تری داشته باشد. این موضوع کاملا در آماراین صفحه نیز مشخص است و درصد تعامل کاربران و تعداد کاربران واقعی صفحه این برند، نسبت به سایر برندهای شناخته شده بسیار بهتر است.
  • بررسی صفحه این برند نشان می‌دهد که ظرفیت این پیج برای جذب مخاطبان بسیار بیشتر است و با کمپین‌های تبلیغاتی مختلف مانند اینفلوئنسر مارکتینگ و… می‌تواند به جایگاه بسیار بهتری دست پیدا کند. مثلا این برند امکانات خوبی در سایت خود مانند فروش آنلاین و ضمانت بازگشت 7 روزه دارد اما این خدمات را در اینستاگرام خود که مخاطب هدف آن است را توضیح نمی‌دهد.
چای شاهسوند

دوگانگی چای دو غزال!

  • تمام تلاش چای دو غزال این است که بگوید محصولاتش از هندوستان آورده می‌شود اما در پیج رسمی خود هیچ نشانه‌ای از این موضوع نیست. صفحه این پیج، تماما المان‌های سنتی و ایرانی دارد و حتی تلاش نکرده تا بر تشابه‌های فرهنگی با هندوستان و یا بین این محصول مورد علاقه ایرانی‌ها با هندوستان، ارتباطی برقرار کند.
  • نکته دیگر، عدم استفاده از لوگوی مشهور این برند در زمینه تبلیغات آنلاین است. لوگوی چای دو غزال جزو یکی از بهترین و نوستالوژیک‌ترین لوگوها است که از آن می‌توان هزاران ایده گرافیکی، طراحی و مسابقه به دست آورد. دو غزال اما بدون توجه به لوگوی ارزشمند خود مشغول پست کردن تصاویر ساده و بدون برنامه‌ریزی است.
  • حتما به خاطر دارید چای دو غزال چند سالی یود که با شعارهای تبلیغاتی «خستگیم در رفت» و «حالم جا اومد» توانسته بود در ذهن مخاطبان نقش ببندد.
چای دو غزال

این چه کاری است شهرزاد جان؟

با وجود آنکه چای شهرزاد از لحاظ ری‌برندینگ و تبلیغات رادیویی و تلویزیونی در وضعیت مناسبی به سر می‌برد اما اوضاع پیج اینستاگرامی این برند در وضعیت بغرنجی است! تصاویر بی‌ربط، کپشن‌های بدون هدف، ویدئوهای نامربوط و.. همگی جزو نکات عجیب این پیج است و مشخص نیست چرا این برند برای صفحه اینستاگرام خود هیچ تلاشی نمی‌کند.

پیروزی مطلق با چای ویکتوریا

  • لقب بهترین برند چای از نظر عملکرد در فضای آنلاین، قطعا به چای ویکتوریا می‌رسد. این برند در صفحه خود نکاتی از چای و تهیه آن برای مخاطبان را بازگو می‌کند که خواندنی است و کاربردی. مثلا در صفحه این پیج می‌توانید تفاوت انواع قوری و تاثیر آن در کیفیت چای را متوجه شوید و بفهمید که برای دم کردن یک چای خوش طعم، چه مدت زمانی لازم است و چه نکاتی را باید رعایت کرد
  • همچنین طراحی گرافیک و تصاویر این صفحه، دلنشین است و شعار تبلیغاتی این برند با عنوان «با ویکتوریا گرم بگیرید»، با صفحه این برند هماهنگ است.
بهترین برند چای ویکتوریا

چای دبش با قرعه کشی زنده است!

  • چای دبش مانند چای طبیعت و گلستان، فقط با جایزه و قرعه کشی روی بورس است. «دبشنبه‌های 500 میلیون ریالی» نام کمپین تبلیغاتی این برند است که اسامی برندگانشان هر هفته از طریق صفحه این برند اعلام می‌شود. به نظر می‌رسد این قرعه‌کشی‌ها آنقدر برای دبش مخاطب به همراه داشته که این برند حتی تلاش نکرده در صفحه اعلام برنده‌های خود، مقداری از الگوهای زیباشناختی را رعایت کند!
  • از زاویه دیگری نیز می‌توان به برندینگ چای دبش نگاه کرد و آن را نقد کرد. نحوه فروش عجیب چای کیسه‌ای این برند در مترو و معابر باعث شده ارزش این برند در ذهن خریداران کاهش پیدا کند. اما از حق نباید گذشت که تبلیغات گسترده و قرعه‌کشی‌های وسوسه‌برانگیز دبش باعث شده تا هم از نظر تعداد فالوئر و هم از نظر نرخ تعامل کاربران به رتبه بالایی دست پیدا کند.

قرعه کشی چای دبش

چای محمود به سبک روابط عمومی

چای محمود نگاه عجیبی به صفحه اینستاگرام خود دارد و بیشتر به دنبال آن است که اخبار و اطلاعیه‌های این شرکت را منتشر کند و تصاویر و ویدئوهای مدیرعامل خود را نشان دهد!

چای کاپیتان و فاصله گرفتن از اوج

  • چای کاپیتان تا سال گذشته قطعا جزو بهترین برند چای در زمینه تبلیغات محسوب می‌شد و با شعار «یک فنجان چای خوب» در میان خریداران جا افتاده بود. این برند با تیزرهای تبلیغاتی خلاقانه توانسته بود میان برندهای دیگر چای پیروز شود و توجه‌ها را به خود جلب کند. تیزر این برند که جزو تبلیغات پر خرج محسوب می‌شد، از فیلم دزدان دریایی کارائیب برگرفته و در چند قسمت ساخته شد.
  • از سال گذشته اما این برند دور تبلیغات خود را خط کشیده و در اینستاگرامش نیز، برنامه‌ریزی مشخصی دیده نمی‌شود.

 

چای تشریفات و عدم توجه به اینستاگرام

با وجود آنکه چای تشریفات جزو برندهای لوکس محسوب می‌شود و در مکان‌های خاص مانند قسمت CIP فرودگاه امام و هتل‌های پنج ستاره توزیع می‌شود اما در صفحه اینستاگرام خود، فعالیت خاصی ندارند. این برند لوکس می‌تواند با برنامه‌ریزی بلند مدت بر صفحه اینستاگرام خود، در فضای آنلاین نیز برندینگ خوبی داشته باشد.

گوزل و جدایی از شبکه جم!

  • چای گوزل در زمانی بسیار عالی و به شکل حرفه‌ای شروع به برندینگ کرد. همزمان با پخش سریال پر بیننده گوزل از شبکه ماهواره‌ای جم، این برند توانست از این فرصت به بهترین شکل استفاده کند. در این سریال که نقش اول آن هم «گوزل» نام داشت، چای گوزل روی میز آشپزخانه عمارت تشریفاتی این سریال قرار می‌گرفت، بیلبوردهای چای گوزل در خیابان‌های ترکیه مونتاژ شده‌ و حتی چای‌کاران حرفه‌ای، مثل مِحمِت، به بوراک فروشی می‌رفتند و با چای گوزل که «خیلی دوست دارند» پذیرایی می‌شدند!
  • همزمان با این کمپین تبلیغاتی، گوزل کمپین خود در داخل ایران نیز را آغاز کرد و با بیلبوردهای هوشمندانه «چایتو عوض کن»، «چایتو گوزل کن» و… توانست نام برند خود را در ذهن مصرف کنندگان حک کند. این برند اما حالا در زمینه تبلیغات بسیار بی‌حال و رمق شده و در اینستاگرام خود نیز کار خاصی انجام نمی‌دهد.
چای گوزل

فراموشی چای محسن

  • چای محسن که روزگاری با کمپین «سکه بارون» و جایزه‌های بسیار زیاد خود توانسته بود مصرف کنندگان زیادی را به استفاده از چای محسن تشویق کند، فعلا برنامه خاصی برای پروموت کردن چای خود ندارد و همه تمرکز خود برای برنج و سایر محصولات گذاشته است.
  • دقیقا نمی‌دانیم چرا برند محسن، هدف‌گذاری از چای خود را برداشته اما این کار در بلند مدت موجب فراموشی مصرف‌کنندگان از چای محسن و استفاده از برندهای دیگر خواهد شد.

گلستان، فامیلا و سحرخیز

این برندها با وجود آنکه جزو بهترین برند چای در ایران هستند اما صفحات جداگانه برای برند چای خود ندارند و در اینستاگرام‌شان به جز چای،‌ محصولات دیگرشان را نیز پروموت می‌کنند و به همین دلیل نمی‌توان آن‌ها در این لیست قرار داد. اما نگاهی به پیج‌های این برندها نشان می‌دهد در مجموع دارای برنامه‌ریزی و استراتژی محتوای مناسبی هستند. محصوصا چای گلستان که دور جدید کمپین تبلیغاتی‌اش با آتیلا پسیانی مورد توجه قرار گرفته است. چای فامیلا نیز در ابتدای سال تبلیغات خوبی رفت و سحرخیز نیز با برند مشهور خود همچنان مشغول تاخت و تاز است.

چای گلستان
به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0