رمز دوم یکبار مصرف (پویا) و راهنمای فعال سازی و استفاده از آن {به روز رسانی 2} / تجربه و سوالات شما

رمز دوم یکبار مصرف
به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0

رمز دوم یکبار مصرف از شب یلدا جای خود را به رمزهای ثابت داد. البته فعلا تا آخر دی این مهلت تمدید شده و به زودی فعال سازی با پیامک هم به روش‌های موجود اضافه می‌شود. به زبان ساده؛ برای هر خرید اینترنتی یا هر گونه فعالیتی که با اپلیکیشن‌های بانک‌ها داریم، باید یک رمز جدید دریافت کنیم. رمزی که قبلا رمز پویا نام داشت و حالا رمز دوم یکبار مصرف نام گرفته است.
قطعا شما هم با شنیدن نام رمز دوم یکبار مصرف لرزه بر اندامتان می‌افتد و دقیقا نمی‌دانید چه کار باید بکنید. در این مقاله به شکل ساده و گام به گام روش‌های فعال کردن رمز دوم یکبار مصرف و همه ریزه کاری آن را توضیح می‌دهیم.
شما فقط یک بار باید با استفاده از روش‌های زیر، رمز دوم یکبار مصرف خود را فعال کنید. یادتان باشد بعد از این مرحله دیگر با این روش‌ها کاری ندارید.

روش فعال‌سازی رمز دوم یکبار مصرف در بار اول

1) دستگاه خودپرداز
بیشتر بانک‌ها فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف را به خدمات خودپرداز خود اضافه کرده‌اند. شما برای فعال کردن اپلیکیشن‌های رمزساز باید با وارد کردن کارت خود به خودپرداز بانک، کد فعالسازی دریافت کنید تا بتوانید از اپلیکیشن رمز دوم یکبار مصرف بگیرید.
2) اینترنت بانک
بعضی بانک‌ها در سامانه‌های اینترنت‌بانک، امکان فعال‌سازی رمز دوم یکبار مصرف را اضافه کرده‌اند. با این روش دیگر نیازی نیست از خانه خارج شوید و تا بانک یا خودپرداز بروید، بلکه از خانه یا محل کار می‌توانید با مراجعه به سامانه اینترنت‌بانک رمز دوم یکبار مصرفتان را فعال کنید.
3) از طریق کد USSD
یکی از راحت‌ترین روش‌ها استفاده از کد USSD است. شما با ثبت شماره تلفن همراهتان و اعلام یک رمز برای سیستم USSD، می‌توانید هر موقع خواستید با مراجعه به سامانه‌های ستاره مربعی بانک‌ها برای دریافت رمز دوم یکبار مصرف اقدام کنید.
4) مراجعه به شعبه
برخی بانک‌ها تنها راه فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف را مراجعه به شعبه بانک اعلام کرده‌اند. یعنی حتما باید یک بار برای فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف به بانک رفته و با پر کردن فرم و امضای آن، رمز دوم پویا را برای کارتتان فعال کنید.

سیر تا پیار رمز دوم یکبار مصرف {هشتم دی}

سیر تا پیار رمز دوم یکبار مصرف

راه‌های فعال‌سازی رمز دوم یکبار مصرف به زبان ساده {هشتم دی}

راه های فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف

فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف با پیامک {اول دی}

🔴 اطلاعیه بانک مرکزی درباه فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف با پیامک: آغاز ارسال پيامكی رمز پويا از هفته دوم دي‌ماه

🔶 در پی اقدام شبکه بانکی در خصوص فعال‌سازی رمز دوم پویا در راستاي افزایش امنیت در تراکنش‌های بدون حضور کارت، با تشكر از هموطنان عزیز كه اقدام به پوياسازي رمز دوم كارت خود نموده‌اند، روابط عمومی بانک مرکزی به اطلاع می‌رساند خرید و پرداخت‌های اینترنتی در حال حاضر با رمز دوم پویا با استفاده از اپلیکیشن‌هاي توليد رمز پويا قابل انجام است.
🔷 همچنین رمز دوم ایستا برای هموطنانی که تاکنون رمز دوم پویای خود را فعال نکرده‌اند قابل استفاده است.
🔶 این دسته از مشتریان لازم است طی روزهاي آینده نسبت به نصب اپلیکشین و يا تاييد شماره همراه خود براي دريافت پيامك رمز دوم از طريق بانک خود اقدام نمایند.
🔷 روابط عمومی بانک مرکزی همچنین به آگاهی می‌رساند در جهت رفاه حال مردم پیرو درخواست‌های مکرر از بانک‌ها و موسسات اعتباری و برای بالا بردن ضریب نفوذ طرح در آغاز اجرا، استفاده از «سرویس پیامک» برای دریافت رمز دوم پویا از هفته دوم دی‌ماه جاری آغاز و به تدریج با اتصال بانک‌های مختلف تا انتهای دی‌ماه به انجام می‌رسد.
🔶 در این فاصله کسانی که رمز دوم پویا را فعال نکرده‌اند همچنان می‌توانند از رمز دوم ایستا استفاده کنند.

فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف با پیامک

روش استفاده از رمز دوم یکبار مصرف

توضیحاتی که در بالا دادیم، برای فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف در بار اول بود. پس از فعال سازی در بار اول، شما باید برای هر کار بانکی با استفاده از اینترنت، یک رمز جدید بگیرید. برای این کار نیز چند روش وجود دارد.

1) ارسال پیامک

در این روش زمانی که از اینترنت‌بانک برای تراکنش آنلاین استفاده می‌کنید، می‌توانید با کلیک بر روی یک گزینه از سامانه بخواهید رمز دوم یکبار مصرف را برایتان پیامک کند.

بیشتر بخوانید:  قطعات بزرگ لگو در خیابان های لندن

2) اپلیکیشن موبایل

اغلب بانک‌ها سراغ اپلیکیشن‌های موبایلی رفته‌اند. بعضی همان اپلیکیشن موبایل‌بانک را برای ارائه رمز دوم یکبار مصرف در نظر گرفته‌اند و بعضی دیگر اپلیکیشن جداگانه‌ای به عنوان رمزساز ارائه کرده‌اند. در این روش شما برای خرید‌های اینترنتی یا تراکنش‌های آنلاین می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن موبایل‌بانک یا رمزساز، رمز دوم یکبار مصرف دریافت کنید.

3) کد USSD

با ثبت شماره تلفن همراهتان و اعلام یک رمز برای سیستم USSD، می‌توانید هر موقع خواستید با مراجعه به سامانه‌های ستاره مربعی بانک‌ها برای دریافت رمز دوم یکبار مصرف اقدام کنید.

رمز دوم یکبار مصرف

 

همه‌ ابهامات در طرح رمز‌ دوم یکبار مصرف

1) اجبار مردم به نصب نرم‌افزار اختصاصی

اپلیکیشن‌های اختصاصی تلفن‌همراه به عنوان مهمترین ابزار برای دریافت رمز دوم یکبار مصرف معرفی شده‌اند، اما مساله این است که چرا مشتریان برای استفاده از خدمات رمز دوم یکبار مصرف یک بانک حتما باید از نرم‌افزار اختصاصی همان بانک استفاده کنند. به نظر می‌رسد، بانک‌ها قصد دارند با اجبار به نصب نرم‌افزارها، مشتریان را ترغیب به استفاده از سایر خدمات بانک مانند تراکنش‌های مالی کنند تا برای آنها درآمدزایی داشته باشد. اگر چه وجود نرم‌افزار اختصاصی می‌تواند امنیت این رمزها را بالا ببرد اما اجبار برای نصب نرم‌افزار جداگانه هر بانک، مشکلاتی را برای مشتریان ایجاد می‌کند.

2) اشغال حافظه موبایل‌ها به‌دست اپلیکیشن‌های مختلف

با توجه به اینکه حدود ۳۰بانک در کشور فعالیت دارند، اگر قرار باشد هر کدام از آنها مشتریان را مجبور به‌نصب نرم‌افزار اختصاصی خود کنند، مردم باید تلفن‌های همراه خود را فقط برای دریافت رمزهای یکبار مصرف آنها، اختصاص دهند. در واقع، مشکل بزرگی که در صورت اجبار در نصب نرم‌افزارهای اختصاصی بانک‌ها رخ می‌دهد، اشغال فضای حافظه گوشی‌های همراه است به طوری که مشتریان باید برنامه‌های کاربردی دیگر خود را از روی گوشی پاک کنند تا امکان نصب چند نرم‌افزار بانکی برای دریافت رمز دوم یکبار مصرف جداگانه هر بانک فراهم شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر به طور میانگین هر فرد از پنج تا ۱۰بانک مختلف، کارت بانکی دریافت کرده است، بر این اساس اگر بخواهد برای هر کدام از آنها یک اپلیکیشن مخصوص نصب کند باید پنج تا ۱۰نرم‌افزار مربوط به این بانک‌ها را در تلفن همراه خود نصب کنند که امری محال یا دشوار خواهد بود. برای حل این مشکل بهتر است که بانک مرکزی یا بانک‌ها سامانه‌ای واحد را برای دریافت رمزهای یکبار مصرف، ایجاد کنند تا علاوه بر کارایی بیشتر، شهروندان با مشکل نرم‌افزارهای متعدد مواجه نشوند.

3) ایمن نبودن کامل شیوه ارسال رمز از طریق پیامک

گفته شده برای تلفن‌های غیر هوشمند قرار است ارسال رمز دوم یکبار مصرف از طریق پیامک باشد، اما مسئله این است که به نظر کارشناسان امنیت شبکه، این پیامک‌ها امنیت ندارند زیرا بسیاری از اپلیکیشن‌ها در زمان نصب، اجازه دسترسی به بخش‌های مختلف دستگاه تلفن‌همراه از جمله پیامک‌ها را از نصب کننده، سوال کرده و همگی افراد نیز بدون توجه به این نکته، اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای موبایلی را نصب می‌کنند. بر این اساس، پیامک های حاوی اطلاعات حساس مالی و رمز دوم یکبار مصرف نیز امنیت ندارد. اگرچه گفته می شود که این پیامک‌ها برای مدتی کوتاه و ۶۰ثانیه اعتبار دارند، اما باید دانست که سارقان برای فیشینگ و سرقت اینترنتی می‌توانند در کمتر از ۶۰ثانیه نیز کار خود را انجام دهند.

4) شیوه ارسال رمز یکبار مصرف برای گوشی‌های غیرهوشمند

هنوز بخش قابل توجهی از مردم به ویژه سالمندان تمایلی به استفاده از گوشی‌های هوشمند ندارند؛ این گروه به دلایل مختلف تمایل دارند که از گوشی‌های ساده و معمولی استفاده کنند. در صورت اصرار بانک‌ها بر نصب نرم‌افزار برای استفاده از رمزهای دوم یکبار مصرف، برای این دسته از مشتریان، مشکل ایجاد می‌شود. رئیس کل بانک مرکزی در این باره گفته قرار است یک سیستم متمرکز مبتنی بر پیامک راه‌اندازی شود اما اتصال کلیه بانک‌ها به آن تا ابتدای دی ماه زمان می‌برد. حتی در صورت راه‌اندازی این سامانه هنوز مشکل سالمندان و آنهایی که از تکنولوژی گریزان هستند پابرجا می‌ماند.

5) دریافت کارمزد بابت طرح اجباری

با وجود اینکه پیشتر اعلام شده بود، راه‌اندازی این سامانه بدون دریافت هزینه و به طور رایگان توسط بانک‌ها انجام می‌شود اما برخی گزارش‌ها از دریافت کارمزد در برخی بانک‌ها حکایت دارد. برخی بانک‌ها به طور رایگان از طریق پیامک اقدام به ارسال رمزهای دوم یکبار مصرف می‌کنند اما مدیران آنها گفته‌اند پس از اجباری شدن استفاده از رمزهای پویا، قصد دارند که ارسال پیامک‌ها را پولی کنند.

بیشتر بخوانید:  پرفروش ترین فیلم های ایران

رمز پوبا

تجربه کاربران درباره طرح فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف

♦ من تا حالا خیلی ازش نشنیدم فکر کنم تبلیغات مردم پسندش کمه ولی با توجه به اطلاعیه بانک مرکزی میگم که خیلی عجله در اجرای این طرح نکنن و بذارند مردم کم کم و یا هر بان جداگانه به طرح بپیوندند لطفا تجربه بنزین را تکرار نکنید.
♦ یک نکته مهم در ارتباط با رمز های پویا اینه که مسئولین می گن باعث کاهش کلاهبرداری های اینترنتی میشه در صورتی که همین چند روز گذشته سایتی جعلی به نام دریافت رمز پویا شکل گرفته به نظر من آگاهی عمومی برای تامین امنیت مالی بر بستر اینترنت اهمیت بیشتری داره و درضمن ایت طرح خوبه ولی باید آهسته و بدون اجبار جلو بره ضروری نبودنش باعث میشه که در طی مدت زمان مشخص اشکالات و یا حتی نکات خوبش معلوم بشه لذا اول به صورت اختیاری و در صورت رضایت مردم و کاهش کلاهبرداری های اینترنتی به صورت اجباری مطرح بشه.
♦ اجباری که نمیتواند باشد چون مشکل سازمیشود برای مشتری جایی هستی انتن نداری خط مشکل داره الان در سیستم های پیشرفته بانکی هم منسوخ شده مال 10سال پیش است کلا منطقی نداره که اجباری شود.
♦ بانک ها اطلاع رسانی درستی انجام ندادن
♦ منو مجبور کردن به شعبه خودم در یک استان دیگه مراجعه کنم!!
♦ نمیشه اون ۶۰ ثانیه رو زیادتر کنید ؟ افراد مسن تر از جمله پدر بنده، توی این مدت کوتاه نمیتوانند کد رمز رو استفاده کنند، حد اقل ۵ دقیقه بشه بهتره.
♦ کلا چه ضرورتی به انجام این کار هست ؟ والا بس که کار اداری داریم نمی رسیم کارهامون رو انجام بدیم . یک روز مرخصی برای کارت سوخت / یک روز مرخصی برای رمز پویا . یکر روز مرخصی برای وام و …
♦ اینطور خدمات اولش مجانیه تا زمانیکه نیاز هرروز مردم میشه اون وقت پولی میشه ، مثل پیامک بانکها و کارت به کارت
♦ شما بخواهید قبض تلفن را پرداخت کنید گاهی چند دقیقه طول می کشه شصت ثانیه میگذره اگر بخواهی با همون گوشی یه قبض رو پرداخت کنی باید از اپلیکیشن بانک بیایی بیرون قبض رو پرداخت کنی با وضع اینترنت و هنگ کردن گوشی فکر کنم مشکل باشه بهتره اختیاری کنن که فقط در صورت خرید اینترنتی ازش استفاده بشه چون پرداخت قبوض و اپلیکیشن بانکها امنیت لازم رو دارن
♦ من که گوشی اندرویدی و …. ندارم و گوشیم ساده اس چی؟تکلیف من چیه؟
♦ نبایدمردم را به گرفتن رمز پویا ملزم کرد
♦ پر دردسر و کلافه کننده ، اولا بهتره به جای اینکه هر یه دقیقه یه رمز بده مدت زمانش بشه هر 5دقیقه یا کمی بشتر که انقدر نخوای از این برنامه به اون برنامه بپری ، دوما چه کاریه، خوب به جای این کار می تونن کل تراکنش رو انجام بدن و برای تاییدش یه کد بفرستن ، مثل عملیات پایا. با شل و سفت کردن انجام این طرح هم فقط ماها ضرر می کنیم ، قفل شدن کارت ، مراجعه به بانک یا عابر بانک ، سوختن کارت و…
♦ من همه مراحل رو رفتم ولی میگه تلفن شما با تلفنی که در بانک دارید مغایرت داره در صورتیکه با همین شماره مرتب از بانک برام پیامک میاد
♦ کارها به اندازۀ کافی پیچیده هستند. به فکر افراد مسن هم باشید. بهتره هر کس مایله خودش استفاده کنه و برای همه الزامی نشه
♦ با اطلاعاتی که من دارم طرح خوبیه و جلوی بسیاری از سوء استفاده ها رو میگیره ، اما به نظرم یک اشکال خیلی عمده داره و اون اشکال هم اینه که هر بانکی به روش خاص خود این طرح را اجرا میکند و اگر کسی مثلا سه یا چهار کارت از بانکهای مختلف داشته باشه کارش خیلی سخت میشه . به نظرم بهتر بود تمام بانکها با یک فرمول واحد این طرح رو اجرا میکردند . زمان 60 ثانیه برای استفاده از رمز هم خیلی کمه
♦ به شخصه چون تنخواه دار شرکت هستم و مرتب پرداختی دارم خصوصا قبوض واقعا وقتی به این طرح فکر میکنم میبینم چقدر کارم سخت میشه هربار رمز بگیر و قبض پرداخت کن فکر کنم روزی ده بیستا تا رمز باید بگیرم!!!!!اصلا موافق نیستم با این طرح
♦ اولا منزل ما فقط وای‌فای داره و آنتن همراه اول و ایرانسل نداره که پیامک بیاد. ثانیا الان گفتن پیامکش رایگانه. بعدا پولش رو می‌گیرن. مخالفم با این کار!
♦ من به بانك كشاورزي مراجعه كردم اول اينكه حتماً بايد گوشي موبايل شما حداقل يك بار قابليت اتصال به اينترنت را داشته باشد دوم اينكه بقدري مراحل دريافت رمز سخت بود كه بيخيال شدم
♦ هر بانکی روال خاص خودش رو ایجاد کرده. الان چند تا اپلیکیشن بانک رو گوشی همه هست بجای اینکه این سرویس رو روی همون اپ ها ارائه کنن هر کدوم اپ جدا دادن که خیلی مسخرست.
♦ اگر کارت و گوشی ( به صورت همزمان دزدیده شود) تنها راه جلوگیری از دزدی، سوزاندن سیم کارت است. ( حالا فکر کنید تا زمانی که شخص برای سوزاندن سیمکارت اقدام کند حساب وی خالی شده است) 2- 60 ثانیه خیلی کم است. به خصوص افرادی که سن و سال بالا دارند و در وارد کردن اطلاعات کند هستند. 3- اگر فردی بخواهد با گوشی خود خرید اینترنتی کند ، چگونه همزمان هم رمز دوم را دریافت کند و هم اطلاعات را وارد نماید ؟ ( خیلی از گوشی ها به دلیل رم پایین اجازه چنین کاری به کاربر نمیدهد) 4- تصور کنید رمز اول شما پویا است. اگر در هنگام خرید به هر دلیل اینترنت قطع شود یا سیم کارت شما آنتن ندهد، یا گوشی شما خراب شود ، نمیتوانید خرید کنید. 5- کدام نهاد یا سازمان این موضوع را بررسی میکند که سیم کارت ثبت شده در بانک و کارت عابر بانک دقیقا به نام یک شخص هستند؟ 6- تصور کنید من به رمز اول و دوم عابر بانک دوستم ( همسرم ، پدرم یا برادرم یا هرکسی) دسترسی ندارم. اگر گوشی او و کارت او را بردارم به راحتی میتوانم با آن خرید اینترنتی کنم و یا به حساب دیگران پول انتقال دهم، سپس کارت و گوشی او را سر جایش قرار دهم .
♦ اقا قبلا چرخ اختراع شده. ترکیب رمز ثابت و پویا ،الان سالهاست که در احراز هویت ایمیلی و کیف های پول رمزینه و دیجیتال استفاده میشه ها.

بیشتر بخوانید:  قدرت محتوای بصری + اینفوگرافیک

روش فعال‌سازی رمز دوم یکبار مصرف در بانک‌های دولتی

برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک ملی به اینجا و اینجا و اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک سپه به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک صنعت و معدن به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک کشاورزی به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در پست بانک به اینجا مراجعه کنید.

روش فعال‌سازی رمز دوم یکبار مصرف در بانک‌های خصوصی

برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک سامان به اینجا و اینجا و اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک پاسارگارد به اینجا و اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک اقتصاد نوین به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک ملت به اینجا و اینجا و اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک صادرات به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک تجارت به اینجا و اینجا و اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک پارسیان به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک شهر به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک رفاه به اینجا و اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک دی به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک سرمایه به اینجا مراجعه کنید.
برای فعال‌سازی رمر دوم یکبار مصرف در بانک گردشگری به اینجا مراجعه کنید.

 

به این مطلب رای دهید:
میانگین: 0