غذای آماده در اغما! (بررسی وضعیت برندهای غذای آماده در اینستاگرام – دوره اول – اسفند 1398)

غذای آماده

غذای آماده کارخانه‌ای این روزها جزو بهترین انتخاب‌ها برای افرادی است که نه زمان پختن غذا در خانه را دارند و نه می‌خواهند از رستوران‌های بیرون غذا بگیرند.
صنعت غذای آماده کشور در چند سال اخیر به شدت رشد کرده و برندهای زیادی در حال تولید هستند. اما آیا این برندها به اندازه کافی بر روی دیجیتال مارکتینگ و به خصوص اینستاگرام وقت می‌گذارند؟ پاسخ صد در صد منفی است! فارسی، الیت، ب.آ، نامی نو، چیکا و… هیچکدام هنوز از فرصت شبکه‌های اجتماعی به خوبی استفاده نکرده‌اند. در این گزارش مقایسه می‌کنیم که هر کدام از این برندها چقدر در این حوزه فعال هستند.

جدول اینستاگرام برندهای مواد غذایی آماده

نام برند آی دی اینستاگرام تعداد فالوئر تعداد فالوئر واقعی تعداد پست نرخ تعامل
فارسی farsi.food 88,797 40,848 994 0.23 %
ب.آ ba_foods 16,918 12,690 157 3.12 %
الیت manoelite 12,700 7,112 794 1.11 %
چیکا chikafood.co 10,505 3,677 353 1.23 %
نامی نو namino.ir 9,535 5,338 93 3.97% %
ترخینه tarkhineh.co 9,028 4,694 88 2.36 %
202 202_food 3,875 2,827 378 4.27 %
مهنام mahnam.co 502 54 17.42 %
دیل وا dilvagroup 166 37 30.23 %

 

بهترین غذای آماده از نظر تعداد فالوئر

  1. فارسی
  2. ب.آ
  3. الیت

بهترین غذای آماه از نظر نرخ تعامل

  1. ب.آ
  2. چیکا
  3. الیت

نکته: پیح‌های دارای 10 هزار فالوئر به بالا در آمار فوق حساب شده‌اند.

بهترین غذای آماه از نظر تعداد فالوئر واقعی

  1. ب.آ
  2. نامی نو
  3. ترخینه

تاریخ‌نویسی به سبک فارسی!

غدای آماده فارسی مدتی است که در سوپرمارکت‌های بزرگ و زنجیره‌ای یافت می‌شود و به رقیب قدرتمند برای برندهای قدیمی تبدیل شده است. این برند با رستوران‌ها و کترینگ‌های خود مشهور است اما حالا بیشترین تمرکز صفحه‌اش را بر تبلیغ غذاهای آماده خود گذاشته است.
این برند هر چقدر در زمینه برندیگ کترینگ خود قوی است اما برای برندینگ غذای آماده خود برنامه‌ای مشخص ندارند. در پیج فارسی، تبلیغات محصولات اغلب با فرمت تاریخچه نویسی غذاهای مختلف همراه است که این سبک‌ مدت‌هاست قدیمی شده و جذابیتی برای مخاطب ندارد. صفحه فارسی همچنین عکس‌های صنعتی از محصولات خود منتشر می‌کند که به هیچ عنوان نمی‌تواند برای کاربران جذاب باشد.

غذای آماده فارسی

الیت، استعداد خوبی دارد!

صفحه غذای آماده الیت پتانسیل خوبی برای جذب کاربران و تبدیل شدن به رتبه یک دارد. این پیج هم کاربران واقعی مناسبی دارد و هم طرح‌های گرافیکی خوبی کار می‌کند. الیت اما از نظر دانش دیجیتال مارکتینگ و استفاده از پتانسیل خود بی‌بهر است.
صفحه الیت مانند این است که مواد غذایی درجه یک برای طبخ غذا داشته باشیم اما آشپز خوبی در اختیار نداشته باشیم تا بهترین طعم غذا را درست کند. الیت از عدم برنامه‌ریزی مناسب برای بارگزاری پست‌ها و تولید محتوا و کپشن نویسی رنج می‌برد.

غذای آماده الیت

چیکا این چه کاری است؟!

اوضاع برند غذای آماده «چیکا» اسف‌بار و غم‌انگیز است. این صفحه بالایی فالوئر فیک دارد که از آن صرف نظر می‌کنیم. پست‌های بارگزاری شده در این صفحه بسیار عجیب است. «علت ورم پاها»، «درمان غلظت خون»، «قبل از خواب پاها را ماساژ بدهید» و… تنها برخی از عناوین عجیب این پیج است!
کسی می‌تواند ما را راهنمایی کند چرا غذای آماده چیکا مشغول تولید محتوای به این عجیب و غریبی است؟ آیا قرار است پس از مصرف غذای آمده چیکا ما را ماساژ دهند؟!

چیکا

نامی نو حرفه‌ای در دیجیتال مارکتینگ

غذای آماده نامی نو یکی از بهترین نمونه‌های دیجیتال مارکتینگ است. طرح‌های گرافیکی مدرن، کپشن‌های مناسب، برگزاری مسابقه و پست‌های تعاملی جزو پارامترهایی است که این صفحه این برند آن را رعایت می‌کند. شاید اگر این برند استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ را نیز در دستور کار خود قرار دهد، پکیج دیجیتال مارکتینگ این برند کامل شود.

نامی نو

قرعه‌کشی‌های منظم ب.آ

توجه برند ب.آ به قرعه‌کشی بسیار مناسب است و این برند از سایر رقیبان یک پله جلوتر حرکت می‌کند. ب.آ به شکل واضح و مشخص به همه برنده‌های خود را در هایلایت مشخص کرده و هفته به هفته آن‌ها را جدا کرده است. پست‌های این برند از نظر گرافیکی نیز در حد قابل قبولی است اما از لحاظ تولید محتوای نوشتاری و کپشن نویسی رنج می‌برد.

خواب و بیداری 202، دیل وا، ترخینه و مهنام

این برندها از نظر فعالیت در دیجیتال مارکتینگ بسیار ضعیف عمل می‌کنند و رخوت خاصی در صفحه‌هایشان دیده می‌شود که انگار نمی‌دانند دارای چه گنجینه‌ای هستند.

 

غذای آماده