کدامیک از ابزارهای تبلیغات دیجیتال در ایران اولویت بیشتری دارند؟

ابزارهای تبلیغات دیجیتال

تا همین چند سال پیش وقتی حرف از تبلیغات دیجیتال می‌شد، منظور همان تبلیغات بنری بود. اما چند سالی است که با رشد استفاده از اینترنت پرسرعت و شبکه‌های اجتماعی، ابزارهای تبلیغات دیجیتال در ایران تنوع بیشتری پیدا کرده‌اند. برای مثال تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، انواع تبلیغات در موبایل و تبلیغات همسان از جدیدترین ابزارهای تبلیغات دیجیتال هستند که در بین کارشناسان بازاریابی ایرانی جای خود را باز کرده‌اند.

امروزه با توجه به ضریب نفوذ اینترنت 86 درصدی می‌توان گفت که حضور در اینترنت و استفاده از ابزارهای تبلیغات دیجیتال دیگر به هیچ وجه مزیت رقابتی محسوب نمی‌شود و یکی از پیشنیازهای شرکت‌ها برای بقا در بازار رقابتی است. از این رو در این مقاله قصد داریم اهمیت ابزارهای تبلیغات دیجیتال را از دیدگاه کارشناسان ایرانی بازاریابی و تبلیغات بررسی کنیم.

اگر قصد استفاده از تبلیغات دیجیتال را دارید، می‌توانید از خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ لاوان بهره‌مند شوید. برای دریافت مشاوره رایگان نیز می‌توانید با شماره 89337 داخلی 706 تماس بگیرید.

جایگاه اول تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی در میان ابزارهای تبلیغات دیجیتال

ما در آیمارکتور از 557 نفر از کارشناسان بازاریابی و تبلیغات دیجیتال خواستیم نظر خود را در مورد ابزارهای تبلیغات دیجیتال بیان کنند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید 45% کارشناسان اولویت اصلی خود را تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی معرفی کرده‌اند. نکته جالب این است که این رقم با توجه به وجود محدودیت‌های فراوان برای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی به دست آمده است و شاید اگر شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک در کشور قابل دسترسی بودند و یا تبلیغات اینستاگرام قابلیت هدفگذاری دقیق کاربران ایرانی را داشت، این درصد بسیار بیشتر از این بود. چیزی که بر اهمیت شبکه‌های اجتماعی می‌افزاید این است که تبلیغات با کمک اینفلوئنسرها نیز که در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود 12% آرا را به خود اختصاص داده است. البته تبلیغات ویدئویی هم که اولویت اول 10 درصد از کارشناسان است معمولاً در بستر شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.

رونق تبلیغات در اینستاگرام و تلگرام

اینستاگرام با داشتن بیش از 25 میلیون کاربر ایرانی، محبوب‌ترین شبکه اجتماعی در ایران است. در واقع تبلیغات در اینستاگرام به معنای حضور در یک رسانه با 25 میلیون مخاطب است اما با هزینه‌ای بسیار ناچیز نسبت به تبلیغات تلویزیونی و محیطی. متأسفانه با توجه به محدودیت‌های وضع‌شده از سوی اینستاگرام امکان تبلیغات در اینستاگرام با هدفگذاری روی مخاطبین ایرانی فراهم نیست، از این رو عمده تبلیغات در اینستاگرام در ایران از طریق انتشار پست‌های تبلیغاتی در صفحات پرطرفدار اینستاگرام انجام می‌شود و بخش دیگر آن از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ انجام می‌شود. محبوبیت اینستاگرام فقط به بحث تبلیغات محدود نمی‌شود، مطالعه دیگری که آیمارکتور انجام داده نشان می‌دهد، بازاریابی در اینستاگرام اولویت اول کارشناسان ایرانی برای تمام فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال؛ شامل بازاریابی محتوا و تبلیغات است.

پیام‌رسان اجتماعی تلگرام نیز یکی از رسانه‌های قدرتمند برای تبلیغات است، طبق آخرین آمار رسمی چیزی حدود 40 میلیون کاربر ایرانی دارد. این پیام‌رسان به خاطر امکانات بی‌شماری که دارد، به بستری مناسب برای بازاریابی محتوا تبدیل شده است و کارشناسان بازاریابی از پتانسیل تبلیغات در آن غافل نمانده‌اند. با اینکه خود پیام‌رسان امکانات ویژه تبلیغات ندارد، تبلیغات در کانال‌های پربازدید و همچنین بات‌های تلگرام به یکی از ترندهای اصلی تبلیغات دیجیتال در ایران تبدیل شده است.

افول تبلیغات بنری و رشد تبلیغات همسان

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد تا چند سال پیش تبلیغات بنری محبوب‌ترین ابزار تبلیغات دیجیتال بود اما در این نظرسنجی مجموع درصدهای تبلیغات بنری کلیکی و ثابت 6 درصد است که از میزان محبوبیت تبلیغات همسان که در بازار ایران تازه‌وارد محسوب می‌شود کمتر است.

محبوبیت بالای تبلیغات در گوگل علی رغم نوسانات نرخ ارز

تبلیغات در گوگل در تمام دنیا بسیار محبوب است و  کمپین‌های گوگل ادز نیز معمولاً عملکرد و نتایج خوبی دارند. این نوع تبلیغات در سال‌های گذشته در ایران امکانپذیر شد و بسیار هم مورد استقبال کارشناسان بازاریابی و تبلیغات واقع شد. اما همانطور که پیش‌بینی می‌شد با نوسانات نرخ ارز در سال گذشته، از مطلوبیت این نوع تبلیغات کاسته شد ولی این نظرسنجی نشان می‌دهد که هنوز اولویت 18 درصد از کارشناسان تبلیغات در گوگل است.