بهترین برند شکلات در فضای آنلاین – اردیبهشت 99

بهترین برند شکلات

انتخاب بهترین برند شکلات در فضای آنلاین کمی پیچیده است و شاید نتوان هیچ برندی را پیروز این میدان اعلام کرد. دلیل این موضوع به این خاطر است که صفحات شکلات‌های ایرانی در چند ماه گذشته توجه خاصی به محتوا صفحات نداشته‌اند و برنامه مدون و خاصی در صفحات اینستاگرام آن‌ها دیده نمی‌شود.

دو گزارش قبلی آیماکتور با عنوان شرکت های تولیدکننده شکلات ایرانی در اینستاگرام و بهترین شکلات :چیچک برنده دیجیتال مارکتینگ ، آناتا و آیدین در حال و هوای 20 سال پیش را نیز حتما بخوانید!

در این گزارش، نکات ضعف و قوت برندهای شکلات در اینستاگرام را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

جدول اینستاگرام : بهترین برند شکلات از نظر تعداد فالوئر

برندهای شکلات

بهترین برند شکلات از نظر تعداد فالوئر

  1. فرمند
  2. آیدین
  3. شونیز

 بهترین برند شکلات از نظر نرخ تعامل (صفحات بیشتر از 10 هزار فالوئر)

  1. چیچک
  2. شونیز
  3. مرداس

غفلت از طرح‌های گرافیکی و مسابقه

برای صنایع غذایی مانند شکلات، استفاده از طرح‌های گرافیکی یکی از مهم‌ترین و سخت‌ترین قسمت‌های تبلیغات است. با این وجود، برندهای شکلات ایرانی به این موضوع کمتر توجه‌ای دارند و همه چیز در حد طرح‌های ساده و پوستری خلاصه می‌شود.

ایجاد تعامل بر پایه برگزاری قرعه‌کشی‌های کم هزینه هم که فراموش شده و جز یکی، دو برند، بقیه برندها فعالیت خاصی برای افزایش تعامل کاربران انجام نمی‌دهند.

 

قهر کامل آناتا با فضای آنلاین و دیجیتال

برند آناتا علمکرد عجیبی در صفحه اینستاگرام خود دارد. در صفحه این برند، فقط اطلاعیه‌ها و پوسترها منتشر می‌شود و هیچ کار دیگری انجام نمی‌شود. با وجود اینکه آناتا جزو برندهای قدیمی و شناخته شده است اما مشخص نیست چرا هیچ توجه‌ای به فضای آنلاین و اینستاگرام ندارد. در صفحه آناتا همچنین می‌توان از آخرین جلسات هیات مدیره این شرکت خبردار شوید و با چهره‌های مدیران آناتا آشنا شوید!

البته با توجه به تعداد پایین فالوئر، امکان بررسی علاقه مخاطب به این محتوا مشخص نمی‌شود.

بهترین برند شکلات

استفاده ساده فرمند از طرح‌های گرافیکی

با نگاهی به صفحه فرمند می‌توان دریافت که این برند انتظار ویژه‌ای از اینستاگرام ندارد و با طرح‌های گرافیکی ساده و کپشن‌های ساده‌تر به معرفی محصولات خود می‌پردازد و کم کارکردتر از قبل جلوه می‌کند.

این در حالی است فرمند در زمره بهترین برند شکلات در میان برندهای ایرانی محسوب می‌شود و در سال گذشته با برگزاری کمپین‌های کوچک در حوزه گوریلا و مشارکت‌های مدنی روند خوبی را پیش گرفته بود و مطمئنا با افزایش مجدد فعالیت و برنامه‌ریزی می‌تواند به جایگاه خوبی دست پیدا کند. فرمند با توجه به قدمت و طراحی مدرن خود می‌تواند با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، در میان رقبا به رتبه اول برسد.

بهترین برند شکلات

 حال خوب چیچک

طرح‌های گرافیکی مناسب، پست‌های تعاملی، کپشن‌های جذاب، برگزاری مسابقه و… در پیج چیچک دیده می‌شود که همه این موارد موجب شده این پیح هم افزایش رشد فالوئر داشته باشد و هم فالوئرهای موثر داشته باشد. یکی دیگر از اقدامات اخیر چیچک آمیخته کردن طعم و مزه شکلاتی با پست های محیط زیست و حمایت از حیوانات بوده است که حال و هوای متفاوت و شیرینی را در پیج این برند رقم زده است.

اما چیچک نیز مدتی است از میزان فعالیت دیجیتال خود کاسته و اگر این روند ادامه داشته باشد ممکن است در آینده، صفحه اینستاگرام این برند هم از بورس رقابت‌ها خارج شود.

چیچک

 مرداس با قرعه کشی برگشت

همانطور که در گزارش قبلی پیش‌بینی کرده بودیم، مرداس با فعالیت جدید خود توانسته مقداری حال و هوای صفحه‌اش را تغییر دهد. طرح‌های گرافیکی این پیج نسبت به قبل بهتر شده و با برگزاری مسابقه توانسته کاربران بیشتری را جذب کند. با این وجود، عدم وجود یک استراتژی مشخص در مدیریت این صفحه کاملا مشهود است و پست‌های بارگذاری شده، روند خاصی را دنبال نمی‌کند.

مرداس

 حرکت رو به جلو آیدین

در گزارش قبلی آیماکتور به این نکته اشاره کرده بودیم که این برند، فعالیت خاصی در صفحه خود انجام نمی‌دهد. اما در چند ماه گذشته، تا حدودی از حالت سکون خارج شده و از کاربرانشان می‌خواهد تا عکس‌های خود را با شکلات‌های آیدین ارسال نمایند. همین اقدام سبب شده تا صفحه برند آیدین مقداری تکان خورده و تعاملش با کاربران بالا برود.

اما همچنان ماهیت این پیج فاقد ساختار مناسب در طرح‌های گرافیکی، پست‌های منظم، قرعه‌کشی و تعامل منظم است.

شکلات آیدین

طرح‌های پوستری شونیز

شونیز از نظر تولید محتوای متنی در وضعیت کاملا بغرنجی به سر می‌برد و تولید محتوا ندارد. این پیج از نظر گرافیکی هم طرح‌هایی مانند پوستر منتشر می‌کند که نه چندان جذابیتی دارد و نه اطلاعاتی به کاربران می‌دهد.

گویا شونیز تنها به حفظ سنگر می‌پردازد.

شکلات شونیز

توقف عجیب پارمیدا

پارمیدا که فعالیت‌های خوبی در اینستاگرام را آغاز کرده بود و حتی در برهه زمانی شهرزاد با تولید بسته‌بندی مرغ آمین از بازار سهم گرفت، بدون هیچگونه توضیحی در حدود 6 ماه است که هیچ پستی منتشر نکرده و به سوالی هم پاسخ نمی‌دهد.

شکلات‌های خارجی چه کار می‌کنند؟

برای آنکه بدانیم فرق پیج‌های اینستاگرام برندهای شکلات خارجی با ایرانی چیست، صفحه سه برند مشهور شکلات خارجی را بررسی می‌کنیم:

      1. برند Milka: این برند مشهور شکلات، پنج صفحه با زبان‌های مختلف دارد و طراجی گرافیکی و محتوای این صفحات، متناسب با فرهنگ آن کشورها است. زبان‌های آلمانی، هلندی، اسپانیایی، فرانسوی و روسی جزو زبان‌هایی که این برند برای آن‌ها محتوای جداگانه تولید می‌کند. در صفحه فرانسوی این برند، عمده تمرکز پیج بر انتشار تصاویر دامداری‌ها و گاوهایی است که این برند از آن‌ها، شیر مورد نظر محصولات خود را تامین می‌کند (یکی از کارخانه‌های اصلی این برند در فرانسه فرار دارد). در صفحه آلمانی این برند، عمده تمرکز بر شکلات‌های صبحانه، مایع شکلات و… است. سایر زبان‌های دیگر  این برند نیز هر کدام محتوای متفاوتی دارند.

      2. برند oreo: این برند از طرح‌های گرافیکی خلاقانه و جذاب بسیار زیادی استفاده می‌کند و در پست‌های تعاملی متلف با پرسیدن سوال‌های هدفمند، به جذب کاربران می‌پردازد. لحن پست‌های این برند، اکثرا جوانانه و کوتاه است و از جمله‌بندهای طولانی و یا رسمی خودداری می‌کند.

      3. برند KITKAT: این برند همه تمرکز خود را بر طرح‌های گرافیکی گذاشته که نشان می‌دهد شکلات کیت‌ کت دو قلو است و می‌توان آن‌ها را نصف کرد!

         

        View this post on Instagram

         

        To those of you having a virtual break today, Happy Mother’s Day 🍫

        A post shared by KITKAT (@kitkat) on