ایران تلنت یکی از بزرگترین سایتهای در زمینه کاریابی، فرصت شغلی و استخدام است. این سایت با انتشار گزارشهای ماهانه و سالانه خود توانسته جهتدهی مناسبی به فضای کار کشور، کارفرماها و جویندگان کار دهد. گزارش سالانه حقوق و دستمزد این سایت از سال گذشته اما از حالت رایگان درآمده و کاربران برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کنند. همچنین این سایت با پروژه تلنت کوچ میخواهد وارد فضای جدیدی شود و به نوعی به یک لینکدین ایرانی تبدیل شود. در این مقاله همه فوت و فنهای سایت ایران تلنت و استفاده بهینه از این سایت را برای شما بازگو میکنیم.
ایران تلنت با ایران کوچ میآید
پلتفرم talentcoach.ir سال گذشته توسط شرکت ایران تلنت با هدف ایجاد پل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت (بازار کار) راهاندازی شد. به گفته مدیر ایران تلنت این فضا را برای کسانی است که میخواهند تازه وارد بازار کار شوند. در واقع فضایی برای آشنایی با بازار کار چه در نقش کارآموز چه در نقش نیروی تازه کار.
چگونه در ایران تلنت رزومه بنویسیم؟
- رزومه نویسی در ایران تلنت قوانین خاص خود را دارد. کارجویان برای بالا بردن رتبه رزومه خود در جستجوی کارفرما باید به این نکته توجه کنند که اگر قبلا شغلی داشتهاند، در مورد آن توضیح بدهند. برای مثال فرد باید مسئولیتهای اصلی و دستاوردهایی که در طول کار در یک مجموعه کسب کرده را در رزومه خود شرح دهد.
- نوشتن این موضوعات در رزومه به کارفرما نشان میدهد که شخص اهداف و موضوعات را میفهمد و برای رسیدن به آنها تلاش میکند. در نهایت، کارفرما شخصی را برای مصاحبه انتخاب میکند که مطمئن باشد میتواند برای او دستاوردی داشته باشد.
- قبل از رزومه نویسی باید بدانید که به دنبال چه چیز هستید. درست مانند یک برنامه استراتژیک است که میگوید ما به دنبال چه هستیم. کارجویان چون نمیدانند به دنبال چه کاری هستند صرفا سوابق شغلی خود را مینویسند.
- خیلی از افراد گمان میکنند که رزومه بیوگرافی ماست، در حالی که اینطور نیست. رزومه آن چیزی است که بتواند ما را به مصاحبه برساند. در واقع بروشور ماست که باید در آن دستاوردها و مهارتهای خود را بنویسیم زیرا میخواهیم این مهارتها را به کارفرما بفروشیم.
پر درآمدترین شغلهای ایرانی کدام است؟
حوزههای کاری فروش، برنامه نویسی، تبلیغات و مارکتینگ و حسابداری و مالی جزو ۶ دسته از مشاغلی هستند که درآمدهای خوبی دارند و بیشترین تعداد آگهی را به خود اختصاص دادهاند اما یادتان باشد که هر سال همه چیز عوض میشود! همه چیز!
حقوق و دستمزد در سال ۱۳۹۸ چگونه بود؟
همانطور که گفتیم در سال ۱۳۹۸ سایت ایران تلنت یک بازنگری در ساختار رابط کاربری وب سایت خود کرد. همچنین بسیاری از گزارشات ایران تلنت مانند میانگین حقوق و دستمزد مشاغل کشور، دیگر به شکل رایگان قابل استفاده نیست و برای مطالعه باید آنها را خریداری کرد (حق عضویت سالانه در حدود ۴ میلیون تومان است.
با این وجود نکاتی از حقوق و دستمزد سال ۱۳۹۸ که توانستهایم آن را از گزارش ایران تلنت استخراج کنیم را برای شما در این جا میآوریم. نکاتی که حتما به کارتان میآید.
گزارش منتشر شده در مورد حداقل میزان حقوق و دستمزد در سال ۱۳۹۸ به شکل زیر است:
چند نکته از میزان حقوق و دستمزد در سال 1398
- میانگین دریافتی در سال ۹۷ در رده کارشناس، ۲.۸ میلیون، در رده مدیران میانی ۴.۱ میلیون تومان و در رده مدیران ارشد ۶.۲ میلیون تومان بوده است. بنابراین، میتوان چنین نتیجه گرفت که میانگین دریافتی مدیران ارشد حدود ۲.۲ برابر میانگین دریافتی کارشناسان آن مجموعه است.
- در بخشی از نتایج این پژوهش، که به بررسی تاثیر نوع فعالیت شرکت بر میزان حقوق و دستمزد پرداخته، مشاهده میشود شاغلان در شرکتهای بازرگانی (صادرات و واردات) بیشترین دریافتیها را در سطوح مدیریتی نسبت به مدیران در سایر گروهها داشتهاند. افزون بر این، در شرکتهای بازرگانی بیشترین تفاوت دریافتی میان ردههای سازمانی (کارشناس، مدیر میانی و مدیر ارشد) نیز مشاهده میشود.
- شاغلان در شرکتهای بزرگ دریافتی بیشتری نسبت به مجموعههای کوچکتر دارند. تفاوت میانگین دریافتی رده سازمانی کارشناس شرکتهای بزرگ و کوچک ۱۷ درصد، برای مدیران میانی ۲۰ و برای مدیران ارشد ۱۴ درصد است. نکته جالب توجه این است که با توجه به روند تغییرات در ۳ سال گذشته به نظر میرسد این تفاوتها در گذر زمان کمتر شده و دریافتی شاغلان در شرکتهای کوچک و بزرگ در حال نزدیکتر شدن به یکدیگر است.
- مقایسه دریافتی افراد در بخش دولتی و خصوصی نشان میدهد میانگین دریافتی مدیران در این دو بخش تقریبا برابر است اما، کارشناسان شاغل در بخش دولتی حدود ۲۵ درصد بیش از همتایانشان در بخش خصوصی حقوق میگیرند. در شرکتهای بینالمللی اما بحث متفاوتی را شاهد هستیم و تفاوت زیادی در میانگین درآمد بهویژه در سطح مدیران ارشد وجود دارد. بر اساس دادههای موجود در سرویس حقوق و دستمزد ایران سلری میانگین دریافتی مدیران ارشد (ایرانی) در این شرکتها مبلغ ۱۲.۲میلیون تومان است.
- در مورد تأثیر میزان سابقه کاری بر دریافتی به نظر میرسد، بیشترین تأثیر در سالهای اول کاری تا ۱۵ سال اتفاق میافتد. بر اساس آمار میتوان چنین پیشبینی کرد که یک مدیر ارشد با دریافتی تقریباً ۳ برابر یک کارشناس تازهکار بازنشسته میشود. همچنین، بر اساس اطلاعات سرویس ایران سلری یک کارشناس در زمان بازنشستگی میانگین دریافتیای حدوداً ۱.۸ برابر یک کارشناس تازهکار در حوزه کاری مشابه را دارد.
- در مورد تأثیر مدرک تحصیلی، به نظر میرسد تأثیر مدرک تحصیلی در بخش دولتی بیشتر باشد. تفاوت دریافتی یک مدیر ارشد فوق لیسانس بخش دولتی ۲۵ درصد بیش از همتای دارای مدرک کارشناسی خودش است. این میزان در بخش خصوصی تنها ۱۳ درصد است. این اتفاق را میتوان نشانه مثبتی از تمایل بیشتر بخش خصوصی به مهارتگرایی و سنجش افراد بر اثر توانمندی و اثربخشی آنها و نه صرفا مدرک تحصیلی دانست.
گزارش حقوق و دستمزد ایران تلنت پیش از سال ۹۸
همانطور که گفته شد، گزارش سالهای قبل ایران تلنت به صورت رایگان منتشر میشد که آنها را مرور میکنیم:
در این گزارشات میزان دریافتی ماهانه متخصصان و مدیران کشور در ۲۳ گروه شغلی به تفکیک سابقه کار و رده سازمانی ارائه شده است. همچنین تأثیر نوع شرکت، تحصیلات و نوع دانشگاه بر دریافتی شاغلین ارزیابی شده است. طبق این آمار، بین حداقل و حداکثر دریافتی افراد در هر رده سازمانی تفاوت ۲۰۰ درصدی قابل مشاهده است.
این گزارش نتیجه ارزیابی دستمزد ماهانه ۲۹ هزار نفر از جامعه متخصصان کشور در بهمن ۹۲ بوده و هدف آن آگاهی کارفرمایان، مدیران و کارشناسان از میزان حقوق و دستمزدهای رایج در گروههای شغلی مختلف است.
در سالهای اخیر، مدیران و همچنین متخصصان منابع انسانی، همواره عدم وجود مرجعی برای ارزیابی حقوق و مقایسه آن با دستمزدهای رایج کشور را از مشکلات ساختاری بازار کار ایران برشمردهاند. عدم شفافیت سطح دستمزدها برای کارفرمایان مشکلاتی همچون از دست دادن نیروهای توانمند و در نتیجه آن تحمیل هزینههای قابل توجه به سازمان، پرداخت خارج از عرف و یا در مواردی نارضایتی کارکنان را به همراه میآورد. از طرف دیگر برای کارکنان و کارجویان موجب از دست دادن موقعیتهای شغلی، در برخی موارد تحمل شرایط کاری خارج از عرف و یا عدم تمرکز روی مسیر شغلی دلخواه میشود.
در گزارش حقوق و دستمزد ایران تلنت، خالص دریافتی در هر گروه شغلی، برای سه رده کارشناس، سرپرست و مدیر ارائه شده و در هر رده شغلی، میزان دریافتی افراد به تفکیک سابقه کار مشخص شده است. اطلاعات ارائه شده، متوسط دریافتی در جامعه و همچنین بازه رایج آن را نشان میدهد.
به عنوان مثال در سال ۹۲ یک مدیر مالی در تهران با سابقه کاری بین ۷ تا ۱۵ سال، ماهانه به طور متوسط ۳۰ میلیون ریال دریافتی داشته که این مبلغ در موارد مختلف بین ۱۵ میلیون ریال تا ۵۳ میلیون ریال متغیر بوده است.
در حاشیه این گزارش، متغیرهای اثرگذار بر سطح درآمد افراد نیز بررسی شده است. درحالیکه سابقه کار و رده سازمانی دو پارامتر اصلی و تعیین کننده سطح حقوق در شرکتها محسوب میشوند، آمارها نشان میدهد که عوامل دیگری نیز بر دریافتی افراد تأثیرگذارند. نوع شرکت، سطح تحصیلات و نوع دانشگاه از جمله مواردی هستند که به طور معمول تغییراتی بر دریافتی افراد ایجاد میکنند.
از دیگر نتایج به دست آمده از سایت ایران تلنت ، پایین بودن حقوق خانمها نسبت به آقایان است. آمارها در تهران حاکی از آن است که خانمها در سمتهای مشابه با آقایان، به طور میانگین ۲۳% حقوق کمتری دریافت میکنند. به گفته برخی مدیران از جمله دلایل این تفاوت مذاکره بیشتر آقایان در مورد سطح درآمدشان و یا در بعضی موارد ساعات حضور بیشترشان در محل کار است.
فهرست گزارشات آماری وب سایت ایران تلنت
دریافت فایل کامل گزارش آماری حقوق و دستمزد ۱۳۹۲
گزارش جامع آماری حقوق و دستمزد در ایران در سال ۱۳۹۳
گزارش جامع آماری حقوق و دستمزد در ایران ۱۳۹۴
خرید گزارش حقوق و دستمزد سال ۱۳۹۶ از سایت ایران تلنت
ابزار ویژه سایت ایران تلنت برای جستجو و محاسبه حقوق:
ابزار ویژه ایران تلنت برای تعیین مسیر شغلی فارغ التحصیلان رشته های مختلف:
انتخاب رشته تحصیلی / انتخاب نوع کار
برگرفته شده از سایت ایران تلنت
[…] […]