بیلبورد و نیازمندی‌ها را فراموش کنید؛ عصر تبلیغات دیجیتال فرا رسید!

تبلیغات دیجیتال

تبلیغات دیجیتال را این روزها بیشتر از هر نوع تبلیغات دیگر می‌‌بینید؟ این حس‌تان احتمالاً درست است. طبق پیش‌بینی‌ها تا سال 2021 ، تبلیغات دیجیتال بیش از نیمی از تبلیغات را شامل می‌شود و دیگر خبری از تبلیغات سنتی نیست.
به نظر شما وقتی صحبت از تبلیغات می‌شود، پول درکجا جریان پیدا می‌کند؟ اگر برای سفارش تبلیغ، هر نوع قالب سنتی رسانه یعنی (تلویزیون، روزنامه، رادیو یا مجله را انتخاب کردید) متاسفانه باید بگوییم که در گذشته زندگی می‌کنید.
موسسه «زنیت» (Zenith Media) که روند تبلیغات در طی ۱۱ سال گذشته را بررسی کرده، به وضوح پیش بینی می‌کند: «چند سال دیگر، هزینه‌های تبلیغات دیجیتال ۵۲ درصد کل هزینه‌هایی که صرف تبلیغات می‌شود را به خود اختصاص خواهد داد.»

تبلیغات دیجیتال جلوتر از تبلیغات تلویزیونی

سایت Statista  آمارهای به دست آمده را به شکل نمودار برای ما توضیح داده تا به خوبی بفهمیم که در دوران تبلیغات دیجیتال زندگی می‌کنیم. ۵۲ درصد صاحبان کسب‌وکار ترجیح می‌دهند سرمایه‌ای که برای تبلیغات کنار گذاشته‌اند را در تبلیغات دیجیتال خرج کنند.
سهم تلويزيون در این آمار فقط ۲۷ درصد بوده و با فاصله زیادی نسبت به تبلیغات دیجیتال در رتبه دوم قرار دارد.
پس از تلویزیون، اوضاع اسفناک‌تر هم می‌شود. رتبه سوم به تبلیغات در فضای باز یا همان بیلبوردها تعلق دارد (فقط ۷ درصد). این بدان معناست که صاحبان کسب‌وکار برای بیلبوردهای تبلیغاتی بیشتر از روزنامه‌ها (6 درصد)،رادیو (5 درصد) یا مجلات (3 درصد) هزینه خواهند کرد.

آمار تبلیغات دیجیتال

سهم بالای تبلیغات دیجیتال در آمریکا

آیا پیش بینی موسسه «زنیت» را باور نمی‌کنید؟ موسسات دیگر نیز هزینه‌ای که برای تبلیغات دیجیتال در ایالات متحده صرف خواهد شد را به همین اندازه زیاد پیش بینی کرده‌اند.
سایت EMarketer در اوایل سال ۲۰۱۹ گزارش داد که تبلیغات دیجیتال تا 54.2 درصد از کل هزینه‌های تبلیغاتی را شامل می‌شود. این هزینه‌ها همچنین شامل هزینه‌های تبلیغات موبایلی است که دو سوم از کل یا 129.34 میلیارد دلار را به خود اختصاص می‌دهد.

آمار استفاده از شبکه‌های اجتماعی

خداحافظی با نیازمندی‌های روزنامه

طبق پیش‌بینی‌ها همه چیز برای رادیو، محصولات چاپی و تلویزیون رو به زوال خواهد بود (هرچند تلویزیون به لطف انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020 جهش بزرگی را بابت هزینه‌های تبلیغاتی تجربه خواهد کرد.) در سال 2021، می توان انتظار داشت که این روند برای تلویزیون دوباره افت کند.
به نظرتان بزرگ‌ترین بازنده در میان رسانه‌هایی که در آن تبلیغات صورت می‌گیرد، کدام است؟ تلویزیون، رادیو یا روزنامه؟ بزرگ‌ترین بازنده، نیازمندی‌های روزنامه‌هاست که در سال 2019 تبلیغات در آن‌ها حدود 19 درصد کاهش پیدا می‌کند و تبلیغات دیجیتال جای آن‌ها را خواهد گرفت.

محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران و جهان

گزارش مشترک پلتفرم مدیریت شبکه‌های اجتماعی «Hootsuite» و شرکت تبلیغاتی «We Are Social» موسوم به «جهان دیجیتال ۲۰۱۹» (Global Digital 2019) نیز که مدتی قبل منتشر شد، دارای آمار شگفت‌انگیزی از دنیای مجازی و تبلیغات دیجیتال است.
طبق این آمار، ۴۷ میلیون کاربر در ایران از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و این عدد حکایت از نفوذ ۵۷ درصدی این شبکه‌ها در میان مردم ایران دارد. از سوی دیگر ۴۱ میلیون کاربر صرفاً از طریق موبایل از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.
در مجموع رشد دیجیتالی سالانه‌ ایران نشان می‌دهد که ایران از ژانویه ۲۰۱۸ تا ژانویه ۲۰۱۹، تعداد ۱۶ میلیون کاربر اینترنت جدید داشته که این یک رشد ۲۹ درصدی بوده است. از سوی دیگر شبکه‌های اجتماعی هم رشدی ۱۸ درصدی را ثبت کرده‌اند و در این بازه زمانی ۷ میلیون کاربر جدید به سراغ شبکه‌های اجتماعی رفته‌اند.

آمار استفاده از شبکه‌های اجتماعی در ایران

در جهان نیز آمارها دقیقا به همین شکل است. اینترنت با رشدی ۹.۱ درصدی ۳۶۷ کاربر جدید پیدا کرده است و شبکه‌های اجتماعی نیز در دنیا با رشد ۹ درصدی موفق به جذب ۲۸۸ میلیون کاربر جدید شده‌اند.
فیسبوک، یوتیوب و واتساپ به ترتیب سه شبکه اجتماعی هستند که کاربران در سطح جهانی بیشترین استقبال را از آنها دارند. فیسبوک با ۲ میلیارد و ۲۷۱ میلیون کاربر، یوتیوب با یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون کاربر و در نهایت واتساپ با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، سه جایگاه نخست را در اختیار گرفته‌اند.
در میان شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌هایی که در ایران شناخته‌شده‌تر هستند، اینستاگرام با یک میلیارد کاربر در رتبه ششم و توییتر با ۳۲۶ میلیون کاربر فعال ماهانه در رتبه‌ی دوازدهم است.

آمارهای جهانی استفاده از شبکه‌های اجتماعی

چرا باید از تبلیغات دیجیتال استفاده کنیم؟

مدتی قبل گزارشی در سایت آیمارکتور با عنوان «کدامیک از ابزارهای تبلیغات دیجیتال در ایران اولویت بیشتری دارند؟» منتشر کردیم. ما در آیمارکتور از ۵۵۷ نفر از کارشناسان بازاریابی و تبلیغات دیجیتال خواستیم نظر خود را در مورد ابزارهای تبلیغات دیجیتال بیان کنند.
۴۵% کارشناسان اولویت اصلی خود را تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی معرفی کردند. نکته‌ای که بر اهمیت شبکه‌های اجتماعی تاکید می‌کند این است که تبلیغات با کمک اینفلوئنسرهایی که در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود؛ ۱۲% آرا را به خود اختصاص داده است.
البته تبلیغات ویدئویی هم که اولویت اول ۱۰ درصد از کارشناسان است معمولاً در بستر شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.

اولویت تبلیغات دیجیتال در ایران

اولویت تبلیغات دیجیتال در اینستاگرام

اینستاگرام با داشتن بیش از ۳۰ میلیون کاربر ایرانی، محبوب‌ترین شبکه اجتماعی در ایران است. در واقع تبلیغات در اینستاگرام به معنای حضور در یک رسانه با ۲۵ میلیون مخاطب است اما با هزینه‌ای بسیار ناچیز نسبت به تبلیغات تلویزیونی و محیطی.
متأسفانه با توجه به محدودیت‌های وضع‌شده از سوی اینستاگرام امکان تبلیغات در اینستاگرام با هدفگذاری روی مخاطبین ایرانی فراهم نیست، از این رو عمده تبلیغات در اینستاگرام در ایران از طریق انتشار پست‌های تبلیغاتی در صفحات پرطرفدار اینستاگرام انجام می‌شود و بخش دیگر آن از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ صورت می‌گیرد.
محبوبیت اینستاگرام فقط به بحث تبلیغات محدود نمی‌شود، مطالعه دیگری که آیمارکتور انجام داده نشان می‌دهد، بازاریابی در اینستاگرام اولویت اول کارشناسان ایرانی برای تمام فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال؛ شامل بازاریابی محتوا و تبلیغات است.

منبع: https://www.pcmag.com